araç değiştireceğim 1.0 elite paeti almayı düşündüm aylık 4bin km yapıyorum. yolum hep otoban, hatta direkt kuzey marmarayı kullanıyorum. otobanda 120 ile sabit bu araç kaç litre yakar ? rüzgarlı günlerde yandan rüzgar aldığında şeritte savrulma falan yapıyor mu ? Şeritte Kalma Asistanı (LKA) nasıl çalışıyor en çok da bunu merak ediyorum. |
Hyundai BAYON Ana Konu (83. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şeritte Kalma Asistanı (LKA) yı kapatıp veriyorlar diye bir yorum okudum doğru mu
-
1248 tl imiş yanlış oldu bende 1248 tl 1.99 faiz ile beyaz aldım kasko ve trafik yaptıran oldu mu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şeritte kalma asistanı, umduğumdan daha iyi etki gösterdi. Gayet başarılı diyebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12-15 arası kasko , eski araçtaki indirimli poliçeyi iptal ettirince tekrar indirim devam etti 6 civarına da sigorta yaptırdım . indirimsiz 12 civarı çıkıyordu sigorta
-
Eşime yaptırdım kasko 11,500 sigorta 11.500 cıktı
hayırlı olsun . normal çıkmış fiyatlar . kazasız belasız kullanın
-
Amin sizde ilk arabası ve sigortası olduğu için bide
Kasko 3 taksit sigorta 3 taksit taksit arttırınca fiyat artıyor
Sizde yeni mi aldınız
ben bayiden alırken tüm güvenlik araçları aktif durumdaydı , ama satışçı arkadaş insanımızın genel tutumunu bildiğinden ilk olarak nasıl kapatacağımdan başladı anlatmaya
bununla alakalı saçma sapan geri bildirim ve şikayet alan bayi varsa belki ondan dolayı kapalı veriyorlardır .
araçtaki en iyi çalışan özellik bu sanırım . gece aydınlatması kötü olan yollarda silik gözle bile zor görülen çizgileri çok hızlı algılıyor ve tepkileri çok iyi yaklaştıkça .
-
Gece ben kullanamıyorum eski Corsa vardı bende gece zor görüyordum özel gözlük almıştım oda olmadı bayon da nasıl olcak acaba
Aralık sonunda aldım hocam yeni sayılır . Benim sigortacım da 3 taksit yapabildi .
Arabanın kendi aydınlatması oldukça iyi . 2004 model polodan geçince ben inanılmaz bir fark yaşamış oldum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 1 Şubat 2025; 11:46:24 > -
Forumdaşlar bir sorum olacak bende Makyajlı 1.0 Style paket Bayon sahibiyim eski mesajlarda bir arkadaş Hyundai bayisinde Şerit Ortalama Sistemini ücretsiz bir şekilde aktifleştirdiğini yazmış bu durum hakkında başka bir bilgisi olan var mı ? Bizim araçlardaki sadece Şerit Takip Asistanı değil mi ? Şeritten taşıma halinde kullanılıyor haricinde kullanılmıyor şerit içinde ufak ufak hareket vermiyor direksiyona ? Ben mi yanlış biliyorum bir fikir verebilirseniz sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RdvnKrca -- 1 Şubat 2025; 12:9:24 >
Elite paketlerde açtırıyorlar bu özelliği sanırım hocam .
-
Aydınlatma derken far aydınlatması mi LED mi style pakette
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Halojen mercekli hocam . İlerleyen zamanlarda led almak istiyorum ama
quote:
Orijinalden alıntı: Crauls▄ ▄
Gecen ay 2024 model elıte paket 1.4 bayon aracımı aldım , önceki aracım 2021 cool paket (boş paket) kıa rıo idi.. 15 gunluk kıyas ve ılk ızlenım olarak artı ve eksılerını kendımce paylasıyorum. Benım gıbı alım kararı oncesı arastırma yaparken buraları okuyan/okuyacak kimselere faydası olabilir amacı ile sıraladım.
+ Bana gore artıları..
* Fıyatına gore donanımı gayet ıyı,hayalet ekran,anahtarsız çalıştırma,on arka sensor,sunroof,far asistanı,yağmur sensörü,şerit takip ve gerı gorus kamerası vb.
* koltukların gerek malzemesı gerek ebatları(baldır ve bel destekleri) gayet ıyı
* cok yakıyor denılmıs fakat fazla agresıf kullanmadıkca ben 7.4 - 7.8 / 100 km cıvarlarında şehir içi olarak yakıt verisi elde ettim.yazın ya da uzun yolda muhtemelen 7 litre altına da ınebilir ama o zaman klima hesapları bozacaktır.
* uzerınde gelen contınental lastıkler oldukca ıyı.
* aydınlatma sıstemlerı ve donecegınız alanda yanan sis farları pratıklık saglıyor karanlıkta
* sanzıman tepkılerı,hıssıyatı,vıtes gecıslerındekı yumusaklık segmentının ustu sayılabilir
* bagaj ve ıc mekan hacmı,arka koltuk diz mesafesi oldukca yeterlı
* multımedya ozellıklerı,sadelıgı,dokunma tepkısı ve 6 speakerlık ses sıstemı tatmınkar
* aynaların buyuklugu gorus acısından oldukca rahat
* gerı gorus kamerasının kalıtesı bırcok segment rakıbıne(opel,reno,fiat kullandım) gore daha kalıtelı
* arka yolcuya da bır tane usb yuvası verılmıs olması
* yol bılgısayarı menusunden oldukca detaylı ayarlara hakımıyet ve gosterge menusu cesıtlılıgı
* kol dayama/ambıyans aydınlatma / işlevsel pondizot gibi çok elzem olmasada minik keyif verici detayların olması
- Bana göre eksileri..
* amortısorler bıraz sert,hem konfor acısından hemde 2-3 sene sonraya on takımların durumu acısından olumsuz buldum.17 ınc lastıkte bu derece cukurlar hıssettırmez dıye dusunmustum.Imkanı,oluru varsa bir tık daha kalın yanak lastikle bunu bir tık azaltmayı dusunuyorum,olur mu bılemıyorum.
* oncekı aracım (2021 kıa rıo) boş paket olmasına ragmen yan yolcu koltugunda yukseklık ayarıda vardı, 3 yıl ust model ve dolu paket bayonda bunun kesıntıye ugratılmıs olması sasırttı,sonucta uzun yolculukta onemlı ve malesef yok
* stepne lastık olmaması
* dıreksıyon kalınlığı ve kullanılan derı malzeme yıne oncekı aracıma göre bir tık daha düşük kalitede,dandik değil ama yıne en ust paket araçta boyle olması beni üzdü.
* bayıde,ucretlı olarak kaput altı ızolasyon yaptırmak ıstedım,fakat 1.0 turbolarda olan bu ızolasyon/yalıtım ıcın olmaz,garantıyı bozar dendi bu bana çok saçma geldi.
▄ ▄ şu an için verılen paraya karşılık alınanlar acısından olumlu buldum,sorunsuzluk,dayanıklılık acısından zaman geçtıkçe bakacagız. Kıa rıo ıle 3 yıl 0 sıkıntı ile geçmişti, umarım bayon ile de mutlu mesut geçiniriz. ▄ ▄
.
.
Yaklaşık 10 ay önce, Nisan 2024 te, 0 km /1..4 ) elite paket olarak 1.200 e almıştım ve aracı ilk aldığım zamanlar izlenimlerimi sıralamıştim,halen aynı durumdayim.Memnunum şimdilik.Bir sıkıntı,sorun yaşatmadı çok şükür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauls -- 2 Şubat 2025; 1:8:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yakıt tüketimi nasıl hocam şehiriçi şehirdışı ? 6 ileri tam otomatik miydi 1.4 mpi olanlar ?
Bende de aynı şekilde 2021 1.4 Rio Cool var. Bayon ile Stonic arasında kaldım, gönül isterdi ki 1.0 alalım ama 1.0'ların fiyatları 1.4'e kıyasla çok yüksek. Siz motordan memnun musunuz? Aracı alalı neredeyse 1 yıl oldu, bir güncelleme yazabilir misiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Crauls.
.
Yaklaşık 10 ay önce, Nisan 2024 te, 0 km /1..4 ) elite paket olarak 1.200 e almıştım ve aracı ilk aldığım zamanlar izlenimlerimi sıralamıştim,halen aynı durumdayim.Memnunum şimdilik.Bir sıkıntı,sorun yaşatmadı çok şükür.
Yorumunuz için teşekkürler.
Bende 1.0 elite kullanıyorum, alalı 2 ay oldu. Keşke mühendisler arabaya amortisör koysaymış diyorum :)
Şaka bir yana sattığım Egea'da bile bu kadar konforsuzluk yoktu. Lastikleri 32 psi yaptım ama bana mısın demiyor.
Setlerden ziyade ola ki çukura denk gelirse çıkan ses ürkütüyor. Ön takıma zarar vermeme ihtimali yok bence.
-
Evet,çok agresif kullanmadikca 7 litre altında kaliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X