Şimdi Ara

Hyundai İ30 1.6CRDi 115 Hp Kullanıcıları Görüşleriniz Lazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
27.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai İ30 1.6 CRDi 2008-2011 Model Arası 115 Hplik Düz Vites Mode,Style,Prime,Style Plus 50.000 Kmyi Geçmemiş Araç Arıyorum Kesinlikle Kazasız Darbesiz. Boya Olabilîr.
    Asıl Mesele Güncel Fiyatlarla Yakıt Tüketimi Nedir Deposu Kaç Litre Şehiriçi menzili nedir kilometre kaç kuruş yakar normal kullanımda ?
    Bütçe 35.000TL Max.
    -90 Hpliklerel Büyük Performans-Yakıt Farkı Var Mı ?...
    - Dayanıklılıga Baglarsak Peugeot 308 1.6HDi 110 Hpyle kıyaslarsak hangisi parça-arıza konusunda saglamdır ? Kısacası HDi mi CRDi mı Sağlam Diyelim ? Parça-Servis Fiyat Uygunluguda Dahil Bu Soruya :)

İ30 Görüşlerime Gelirsek,
    Gel gelim i30 sevdamın geliş nedenine yakın bir arkadaşım ateş kırmızısı renkte 115 hplik style almıştı 2008 model ve 1 saat kadar kullanma fırsatım oldu ve resmen aşık oldum 2 gündür agzımı açtıgıma dizel i30 diyorum başka birsey demiyorum. Bu sınıfta Golf 1.6TDi,308,C4 1.6HDi,Focus 1.6TDCi,Astra 1.3CDTi Hepsini birebir test ettim ama bu sınıfta İ30 gibi ivmelenen verdigi performansı yola en iyi aktaran ve bi o kadarda ilgi çeken bir araç(ATEŞ KIRMIZISI) renginde payını unutmayalım beni çok mutlu ve tatmin eden,bekledigimin üstünde bir performans ve sürüş kolaylıgı sağlayan bir araç oldugunu gördüm(debriyaj biraz erken kavraması) dışında oda peugeotun yıllardır kulanıcısıyım yüksekte kavrayan debriyajına alışmamdan dolayıdır kesin.. 1.vites eş degerlerine göre uzun 2.vites 2.vites olmasına ragmen devir 2000 ve + dedigi gibi anlatılmaz yaşanır devamı 3 ,4 ve 5 dede devam ediyor zorlanmadan hafif rampada zorlanmadan rahat şekilde 170 km hız dedi. Şehir İçi kullanımı çok elverişli istedigim yere kolaylıkla girip çıkılabiliyor. arkadaşda yeni aldıgı için yakıta fazla bakamadık ayrıca çok gaza dokunmadıgın sürece çok çok sessiz ve konforlu bir araç (dizel olmasına ragmen) .

Cevaplayan Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_cakan -- 18 Mayıs 2012; 17:07:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 90 hp likler ve 115 hp likler arasındaki tek fark bildiğim kadarıyla devir sınırlaması.torkları arsında zaten fark neredeyse yok denecek kadar az(4-5 nm).yinede otobanda 200 ü rahat bulmak istiyorum derseniz 115 hp tavsiye ederim onun dışında, şehir içinde gereksiz yere yüksek yakıt sarfiyatına sebep olabilir.
    i30 almadan önce uyarmak isterim siz zaten beğenmişsiniz ben sadece eksilerinden bahsedeceğim: şanzımanı çok kötü bir araçtır.yaylaya çıkarken vites değiştirmekten derman kalmıyor insanda.sanki eksik yapmışlar.kesinlikle 2-3 arasında vites olmalıymış yada 6 vites olmalıymış gibi.buna benzer yorumu i30 kullanan birçok arkadaşım söyledi.ayrıca vites atımı rahat da değildir.size ilk kullanımda o 260 tork çok zevk vermiş olabilirsiniz ve biraz aldanmış olabilirsiniz.virajları iyi tutar ama, fren yaparken stabil değildir tedirgin eder.ani yavaşlamada abs çok çabuk vurmaya başlar.kesinlikle bir opel ve vw den aldığın sürüş kalitesini bekleme.direksiyon yumuşaktır fakat tepkisi zayıftır.şehir içi ağır tırafikte(1 ve 2 vites trafik lambaları vs) dizel olmasına rağmen 10 litreyi rahat bulur.ama ağır değilde ortalama şehiriçi trafik dersen 7 normaldir. broşür değerlerine aldanma ben rekor denemesi yapmak için eskişehir-istanbul arasını saatte 85-90 km ile gelip, yakıt ölçeri sıfırlamama rağmen 4.6 litre/100 km den aşağı düşüremedim.(bunun için gerçekten çok çaba sarfettim sırf minimum değeri görebilmek için).aklıma geldikçe ekleyebilirim....

neden i30 dersen 2009 yılında ÖTV indirimi varken crdi 1.6 team modeli 31.000 liraya geldi. birkaç opsiyonla birlikte.O zaman mükemmel bir seçimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelherif -- 4 Haziran 2012; 4:05:22 >

• başka bir konu açmaktansa buradan bende sormak istedim i30 a karşı bir önyargı herkeste var hatta bende bile var fakat ben aştım açıkçası anlaştığım bir mode plus var ve muhtemelen alacağım bir aksilik olmaz ise benimde merak ettiğim bu arabaların düz vitesimi otomatik vitesimi alınmalı bir depo ile istanbul şehir içinde kaç km yapabiliyor bu araç tercih nedenime gelince maksimum 35000 tl ye yüksek model düşük km zengin donanım seçeneği ile aklıma yatan tek araç i 30 keşke bu motor astra da kullanılsaydı bende astra almak için zorlasaydım kendimi
  • güncel
  • Ben de 6 ay önce 2009 1.6 CRDİ Mode Plus ESP otomatik modelini aldım, Astra 1.6 Easytronic sattım. İlk izlenimim de şaştım kaldım, zira polo, loen ve astradan sonra Korelilerin daha üstün olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Halt etmişti Almanlar. Birkaç eksiğinin dışında gerçekten mükemmel araba i30. Bunlardan biri yol bilgisayarı. Çok uyduruk, zaten Hyundai bilgi ekranı diyor ona. Şimdi kafayı ix35'e taktım ve satışa çıkardım arabayı. Dilerseniz sahibinden ilanıma bakabilirsiniz. Fiyatı biraz yüksek yazdım, ciddi olmayanlarla muhatap olmamak için...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-dizel-otomatik-ve-2-yil-garantili-83914202/detay/

• Bende 2007 Cerato 1.6 CRDi EX Comfort var.

Aynı motor. Bu 20-25'inci arabam yaklaşık. Böyle bi şey görmedim. Çoğunluğun bildiği yollardan örnek vereyim, 5 kişi klima açık ankara-gerede otoyolda kızılcahamam, cankurtaran gibi uzun rampaları 160'la çıkabildim. Ara ara gaz keserek, çünkü kesmezseniz hız artıyor :) Manyak araba. Hem de 150.000 km'de benimki.

Şehir dışı 120 kmh ile 5.2 gibi, 150 kmh ile 6.2 gibi değerler elde ettim. Şehir içi çatlatsanız 9 yakıyor. Sakin kullanımda 6,5 - 8 arası, benim genel değerlerim 7.5.
    Diğer 1.6 dizeller belki yarım litre daha az yakıyor ama satın alırken +10.000 lira fark ödersiniz, koreliler daha ucuz, hem de genel olarak sorunsuzlar, bilginize...
  • 1.6 Dizel otomatik şehir içi yakıt tüketimi verebilecek var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2010 mode paket ozelliklerini bilen varmi? Araci almayi dusunuyorum ama tam donanim ozelliklerini hicbir yerde bulamadim. Kullanan arkadaslar veya bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.