Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (167. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.419
Cevap
150
Favori
171.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İçten yanmalı ne hocam? Bu modelin elektrikliden başka yakıt kullananı yok.

• Advance 58kw, makyajli 63kw. %20-80 arasi kullanimda en fazla 30 km avantaj saglayacaktir.

Donanim ve bu menzil farkini göz önunde bulundurup seçim yapmaniz daha dogru. Bose ses sistemi, isitmali sogutmali koltuklar, headup display mi yoksa arka silecek, ön park sensor, sunroof ve +30km menzil mi?

Tercihler degiskenlik gösterebilir, varsa eksik yazdigim özellikler ekleyebilirsiniz almayi düşünen arakadaslar icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: obenturk

Ioniq 5 Advance almamın üzerinden 2 hafta geçti ve bulgularımı paylaşayım.

Pozitifleri herkes biliyor ancak negatifler HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR 

- Araçta TCU(Telematics Control Unit) yani modem bulunmuyor. Bu nedenle Bluelink+ uygulaması TR de aktif olsa bile donanım olmadığı için herhangibir güncelleme ile özelliğin açılması gibi bir durum söz konusu değil. OTA da gelmeyecek. Büyük hayal kırıklığı.

- Wireless CarPlay yada Android Auto yazılım ile gelmeyecek çünkü PE (ürün iyileştirme versiyonu) araç Gen5W yerine CCNC sistemi ile gelecek. 2. Büyük hayal kırıklığı.

- Araçta 360 derece kamera olmadığı için;

o Reverse brake assist (geri viteste otomatik fren) bulunmuyor.

o Anahtardan park yardımcısı bulunmuyor.

o Kör nokta uyarısı araçta var ancak uyarı anında şerit değiştirmeye çalışırsanız bunu engellemiyor.

- Ön park sensörü bulunmuyor. Kore sitelerinde orjinal parçalar ile takanlar var ancak araç konfigürasyonu nasıl yapılıyor bilmek gerek. Hyundai için free uygulama bulamadım.

- Çevresel park sensörü bulunmuyor. (Çamurlukta bulunan ultrasonik sensör)

- HDA 1.5 i aktive edemedim. Otobanda akıll hız limiti özelliği açık ve adaptif cruise control ile gittiğinizde aktive olması gerekiyor. 2 araç iconunun üzerinde aktive olduğunda HDA (Highway Driving Assist) yazması gerek. Bu olduğunda navigasyon bilgisi ile viraj öncesi hız düşürüp şerit ortalama yardımcısının maksimum düzeyde çalışması sağlanıyor. Bir anda virajı dönemeyip devre dışı kalmasının önüne geçiliyor.

- Cam tavan bulunmuyor ama daha önce sunroof lu araçlar kullandım araç içi ses seviyesi konusunda kötüleşmeyi yanında getiriyor. Ayrıca araç takla attığında güvenlik zaafı oluşturmakta. Bence gereksiz ama tabi bu zevk meselesi.

- Araç içinde V2L bulunmuyor. 2010 Focus aracımda vardı 5 yılda 2 kez kullanmışımdır. Çok büyük bir kayıp değil. İlla araç içi yüksek güç gerektiren bir uygulama olacak ise 180watt çakmaklık birçok işi görür tabi uygun bir çevirici ile. Bununla birlikte şarj portuna takılan generic V2L cihazları çalışıyor. Telefon ile iletişime geçtiğim bir bayi denedi ve çalıştığını teyidledi. Ancak orjinal ekipman ne yazıkki 13kTL+KDV. Aliexpress'te 45$+vergi civarına bulunabiliyor. Ebay gibi YD sitelerden 2. el alım yapılabilir.EV menüsünde zate V2L için de bir ayar mevcut.

- Hafızalı koltuk bulunmuyor. Bu özellik ile birlikte yan aynaların geri vitese alındığında arka tekeri göstermesi için otomatik aşağı inmesi ve drive moduna alındığında da eski konuma dönmesi özelliği bulunmuyor. Ek olarak kolay iniş ve biniş özelliği de bulunmuyor.

- Youtube da birçok araçta navigasyon üzerinden tünele girildiğinde camların kapanması özelliği bulunduğunu gördüm. TR versiyonunda sadece iç sirkülasyona geçmesi için bir seçenek bulunuyor.

- Araçta satın almadan önce ICCU güncellemesi için güvenlik kapsamında geri çağırma olmasına rağmen bayi güncelleme yapmamış bunu almanya sitesine VIN i yazarak öğrenebildim.

- Subwoofer'lı BOSE ses sistemi ortalama bir kalitede. BOSE olunca beklentim daha fazla idi.

Modemin olup olmadığına aşağıdaki şekilde engineering menüsüne girip bakabilirsiniz. 6 kasım güncellemesi yüklü araçlar için geçerlidir.

1. Ayarlar>Genel> yazılım bilgilerinin olduğu menüde ses seviyesini 0 yapın
    2. Ses seviyesi 7 > Tune Butonu basın > Ses seviyesi 3 > Tune butonuna basın > Ses seviyesi 1 > Tune butonuna basın (Tune butonu yukarı aşağı ile birlikte ileriye doğru da basabiliyorsunuz ileriye basacaksınız)
    3. Eğer 4 haneli dealer code belirirse 2400 numarasını girin
    4. Eğer 8 haneli şifre isterse ki bu engineering menu olarak geçiyor o zaman 19450815 girmeniz gerekmekte.

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

Daha fazla kurcaladıkça + ve - leri iletirim. TCU da N/A yerine herhangibir bilgi olanlar paylaşabilirse iyi olur belki progressive araçlarda vardır.

Bugün araçta LTE modem varmı diye fiziken baktım.

Ne yazıkki bulunmuyor. Yani 2025 yılında Bluelink uygulaması aktive edilse dahi uzaktan erişim ne yazıkki alamayacağız.

Farklı bir bilgisi olan yinede cevaplarsa sevinirim.

LTE modem olan versiyonlarda device id ve user id ler bulunmakta.

3 numaralı coaksial bağlantı advance paketteki head unitte bulunmuyor ayrıca beyaz çok pinli konnektör de yok.

• obenturk O kullanıcısına yanıt
    Sos modülünün olduğu bölgede oluyor genelde hocam, tavan kısmına bakmak gerekecektir. Orada yoksa dediğiniz gibi olması zor
  • Kaan.actio K kullanıcısına yanıt

Bunu bilerek mi yazıyorsunuz ?

Tavanda tuş var diye ecall modülü tavandamı oluyor?

Uzun süredir alakasız yorumlar yapanlar nedeniyle bu forumdan uzak durmuştum. Arkadaşlar bilmeden lüten yazmayın kirli bilgi yaymayın.

Alın size LTE modülünün AVN - head unit içinde olduğunun ispatı.

TechInsights Teardown: Hyundai Ioniq 5 head unit | Electronics360

Ayrıca ecall modülü de avn ile glovebox arasında.

Vag grubunda tavandadır, tuhaf tepkinizi de anlamadım doğrusu. Öfke kontrolü önemli bir sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan.actio -- 3 Kasım 2024; 18:41:38 >
  • Kaan.actio K kullanıcısına yanıt

Niye öfkeleneyim ki :)

bilgi paylaştıkça çoğalıra inanan birisiyim ama araştırma ve doğrulama yapmadan kirli bilgi yayınca ortalık bulanıklaşıyor. Sadece sizin için değil kişisel algılamayın genel olarak forumlarda mutlaka birşey yazmalıyım şeklinde bir yaklaşım var. 20 yıl önce bu böyle değildi. Farkettiyseniz 2 AVN arasında farkları ortaya koydum. LTE Modem li ve LTE Modemsiz. Ama elimde sadece LTE modemsiz versiyon var. Bir sonraki çalışmam almanyaya gittiğimde çıkma AVN alıp getirmek. Bir ihtimal çalışmayı sağlayabilirim. Modem çalışmasa bile en azından EU haritası var ve yurtdışına araç ile çıktığımda faydası olur.

Neyse VAG grubunda da SOS yada Ecall modülü IP içersinde ve cluster arkasında yada Far switchi arkasında.

Google a yazar yazmaz çıkıyor. Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. 10 sn lik bir araştırma bile bilginizin doğruluğunu kontrol için yeterlidir.

Gelelim konuya;

Ioniq 6 aracı olanlar şanslı olabilir update.hyundai.com sitesinde TR için C versiyonlu modüller de gelmiş ki bilgi yazmışlar. C versiyon connected oluyor. ayrıca son takısı EU olduğu için VPN ile almanya olarak bağlanıp update programından EU haritasını indirip kurabilirsiniz (ihtimal dahilinde çünkü ülke kodu da önemli). Bu arada EU haritası bizim askeri haritacılık mercilerinden onay alamıyor Kıbrıs ve birkaç yerdeki anlaşmazlık nedeniyle bu nedenle TR için ayrı harita yapılması gerekiyor. Buda kısa bir bilgi.

Ek olarak Ioniq 5 için servis dökümanlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.mediafire.com/file/zkvfh6tb4e1tqp4/IONIQ5-2022-AWD-Service-Manual.zip/file

https://www.mediafire.com/file/qubkw59i19sw2kh/IONIQ5-2023-RWD-Service-Manual.zip/file

https://www.mediafire.com/file/7qogyyiyn0vnq4c/IONIQ5-2023-AWD-Service-Manual.zip/file

https://www.mediafire.com/file/lgsr9p6klijrsmp/IONIQ5-2022-RWD-Service-Manual.zip/file

Son olarak;

update.hyundai.com sitesindeki müşteri hizmetleri yetkilisi bir sonraki güncellemenin bu ay içerisinde çıkacağını iletti. HUD da son güncelleme ile kaybolan hız tabelası geri geleceğini de iletti. Benim bıraktığım bilete çözüm merkezi bu şekilde bilgi bırakmış.

Google da VAG grubu için ecall modül yerini gösteren çizimler.

• Aşağıdaki ilan bana şunu düşündürdü: Dolu versiyonda bile sensörler yeterli değil mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı hatası diye düşünüyorum. Sensörlerle alakası yoktur.

Selamlar. Geri dönmenize çok sevindim hocam. İncelediğiniz araç Ioniq 5 mi? İki araçta da modem yoktur diyebilir miyiz yoksa biri için mi konuşuyoruz

hocam dönmenize çok sevindim.. hoşgeldin tekrar, cihazı açmışsınız maşallah.. ön park işini ne yaptınız .. yada başla bir çalışma gerçekletirebildinizmi.

• Arkadaşlar Denizli’de oturuyorum yazın en büyük uzun yolum Denizli Kuşadası yada Denizli İzmir yada Denizli Antalya falandır yani bir gidişim 200 km genelde

şindi takıldığım nokta şu ki

Yazın temmuz sıcağında araba full yüklü ve 4 kişi klima açık ve sadece otobanda ortalama hızım 120-130 km olursa menzili ne kadar gider ??

• dekstra kullanıcısına yanıt
    Ort 20kw yakar. %100 ile yola çıkılsa 200km ye %30 ile varır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 4 Kasım 2024; 18:36:42 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

O zaman henüz tam menzili bu bahsettiğim koşullarda 350 km ilk araç yok gibi

Togg un 88kw bataryası ile rahat rahat yapılır
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Model y ?

ABRP uygulaması ile şu tip gerçeğe yakın yükselti farklarını, hava sıcaklığını, araç hızını ve rüzgarı da esas alan bir rota belirleyebilirsiniz.

• Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.