Şimdi Ara

HYUNDAİ - PEUGEOT HANGİSİ ÇARPIŞMALARDA DAHA SAĞLAM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki aracı kullananlar ve testlerine bakanlar bu araçlardan hangisi çarpışmalarda daha sağlamdır
    özellikle
    HYUNDAI ACCENT ERA 1.4 2009 MODEL
    PEUGEOT 307 1.4 HD. 2009
    Sizce sağlamlık yönünden çarpışmalarda hangisi daha sağlam lütfen yardımcı olursanız sevinirim
    bu araçların euro NCAP videolarını izledim fakat yıldızları hakkında birşey bulamadım sitelerde
    iyi günler iyi bayramlar herkeze.

• Hiçbir şekilde kesin ve resmi söylemiyorum. Tamamen kendi yorumumca bence 307 daha sağlamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

Hiçbir şekilde kesin ve resmi söylemiyorum. Tamamen kendi yorumumca bence 307 daha sağlamdır.

neye göre daha sağlam..??

10km süratle çarparsanız aracınız tabiiki sağlam kalır.. belki tampon çatlar boyası çizilir.

20km ile çarparsanız kesin tapon kırılır.

30km ile çarparsanız hava yastıkları patlar tampon tamamen parçalanır.

40km ile çarparsanız tampon harici hasarlar sizi bekliyor demektir.

50km ile çarparsanız aracın ön salıncak,rotil v.s. hasar görür ön kaput yamulur çamurluklar eğrilir.

60km ile çarparsanız tekerlekler içeriye eğirilir kapılar sıkışır ön kısım tamamen gider.

70km de ise ön cam dahil önde ne görüyorsanız haşat olur aracınız pert olur.

80km de her ikiside pert olur. içinden sağ çıkmayı başarırsanız yeniden dünyaya geldiğiniz için sevinirsiniz ve uzun bir süre araç kullanırken tedirgin olursunuz.

120 km ile yapılacak bir çarpmada amele sümüğü gibi çarptığınız yere yapışırsınız, büyük ihtimalle sizin için herşey bitmiş olur, helvanızı yerler..

yukarıda saydıklarım her iki araç içinde geçerlidir..

• İkiside güvenlik ve sağlamlık konusunda tercih edeceğim arabalar değil ancak 307 daha sağlam duruyor.
  • Teşekkürler herkeze umarım daha fazla arkadaşda görüşlerini bildirir.
  • 2009 model 307 yok ki.
    benim bildiğim 2009 model peugeot 308 var.

hem üstelik accent era ile 307 euro ncap testinde 4 yıldız alarak berabere kalmışlardır ama 308 euro ncap'ten 5 yıldızı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 2 Aralık 2009; 22:00:54 >
  • yani işte en son model 307 ile kıyaslama bakımından yazdım

işte buradada EURO NCAP video çarpışma testleri var linkler.fakat buradaki HYUNDAİ ACCENTE 3 YILDIZ VERMİŞ

http://www.youtube.com/watch?v=NbGBAq5eFFo

http://www.youtube.com/watch?v=bhJT0ORc1GM

sizlere göre siz kaç yıldız veriyorsunuz ve hangisini daha iyi buluyorsunuz lütfen videoları izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 4 Aralık 2009; 13:42:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2006 ve sonrasında hyundai accent'in euro ncap'ten 4 yıldızı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 13 Aralık 2009; 23:49:53 >

• burdaki link'te 4 yıldız verdiğini görebilirsiniz.

http://www.euroncap.com/tests/kia_rio_2005/240.aspx

not:"hyundai accent" ile "kia rio" aynı otomobildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 4 Aralık 2009; 14:29:37 >

• YANLIS BILINEN BIR SEYI DUZELTMEK ISTIYORUM

"KIA RIO NCAP TESTLERINDEN 4 YILDIZ ALMIS OYLEYSE BIZDEKI ERALAR DA 4 YILDIZ GUVENLIGE SAHIPTIR" BOYLE BIRSEY YOK.

YAN VE PERDE HAVA YASTIKLARI OLAN RIO VE ERA 4 YILDIZDIR. STANDART GUVENLIK EKIPMANLI BIR ERA 3 YILDIZDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brujeria -- 24 Aralık 2009; 9:28:28 >
  • peugeot 307 ile erayı kıyaslamak yanlış alır. 307 C sınıfı bir araç, era ise B sınıfı. C sınıfı B sınıfından her zaman daha sağlamdır ve daha konforludur. erayı 307 ile değil de 206 veya 207 ile kıyaslamak gerekir bence.
  • ABD'de yapılan çarpışma testi sonuçları resimde mevcut,
    detayı için
    http://www.safercar.gov/portal/site/safercar/menuitem.db847bd57e3dc1f885dfc38c35a67789/?vgnextoid=c95df2905bf54110VgnVCM1000002fd17898RCRD&vgnextrefresh=1&ID=8348
    adresinden sorgulama yapabilirsiniz.

amerikadaki test'te ise 5 yıldızı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

2006 ve sonrasında hyundai accent'in euro ncap'ten 4 yıldızı vardır.

İyide 2 aracın üretilen fabrikaları bile farklı yani Rio ile era bir tutmak güvenlik bakımından bence yanlıs.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhci16

İyide 2 aracın üretilen fabrikaları bile farklı yani Rio ile era bir tutmak güvenlik bakımından bence yanlıs.

ne yanlışı kardeş biri amcaoğlu biri teyzeoğlu....
    iki arabada motorundan tut'ta donanımı, kaportasına kadar aynı....
  • quote:

quote:

era ile cerrato aynı değil mi ? görünüş olarak bile benziyor eraya.. rio daha küçük sanki getz ile aynı olabailir gibi geliyor bana ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grower

quote:

quote:

era ile cerrato aynı değil mi ? görünüş olarak bile benziyor eraya.. rio daha küçük sanki getz ile aynı olabailir gibi geliyor bana ?

Cerato C sınıfıdır ve i30a ile akrandır....

@kritios Ne tersliyorsun arkadasım kendi fikrimi söyleyemez miyim?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cerato C sınıfıdır ve i30a ile akrandır....

@kritios Ne tersliyorsun arkadasım kendi fikrimi söyleyemez miyim?

terslediğimi nerden çıkarıyorsun?

• quote:

quote:

quote:

cerato c sınıfı üstad.
    ama kia rio ile hyundai era birebir aynı otomobil'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 26 Aralık 2009; 21:04:53 >

• kargaya yavrusu şahin gözükürmüş ... ben her zaman cerrato ile benzetmiş ve bir tutmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grower -- 27 Aralık 2009; 11:09:07 >
  • Era'nın Euroncap testi mevcut değil. Kia Rio ile aynı platform olmaları aynı skoru alacaklarını göstermez. i30 ilk girdiği testten 4 yıldız alabilmişken bazı modifikasyonlarla ikinci testte 5 yıldız alabilmiştir. Bu şu demektir bırakın aynı platformda kardeş olayı aynı araba bile olsan aynı skoru alamayabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.