Şimdi Ara

Hyundai Starex'mi, Volkswagen Transporter mı Daha Hızlı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
53.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • starex suspansıyon harıcı konforu mukemmel donanımlar tam...mınıbuslerde yay problemı yok.benım arac ne hıkmetse sehır ıcı 9 lıtreye dustu 100 km de...uzun yoldada 8.3 lıtreye dustu.onceden 10 yakıyordu sehırıcı ve sehırdısında.
  • starex de bi halt yok diyenler baksın
    2007 MODEL CRDI COMFORT 140 BYGİR
    CİFT DİJİTAL KLİMA
    ARKA ÖN SİS LAMBALARI
    ABS SRS EBS
    ELEKTRİKLİ YAN AYNALAR
    REZİSTANLI YAN AYNALAR
    DİREKSİYON AYARI
    CD VE KASETCALAR
    SÜRÜCÜ HAVA YASTIGI
    YOLCU HAVA YASTIGI
    MERKEZİ KLİT VE ALARM
    ELEKTRONİK MOTOR KİLİDİ
    YOL BİLGİSAYARI
    OTOMATİK CAMLAR
    HİDROLİK DİREKSİYON
    0-100 E 9SN DE ULASABİLİYO
    OTOMATİK TURBO

BİRRRRRRRRR NUMARA STAREXXX ABİİİİİ
    VİTODA TRANSPORTERDE HALT ETMİŞŞŞŞ BUNUN YANINDA

KULLANINDA YORUM YAPINNN.....
  • 130 hp'lik transporter'ın son hızı volkswagen tarafından 165 km/saat olarak verilmiştir. bazı arkadaşların 220-230 km/saat gibi hızlardan bahsetmesi çok komik oluyor. transporter ticari bir araçtır. kesinlikle performans yönü yoktur. kendimizi kandırmayalım. ben bu transporterları çok performanslı kullandığını zanneden arkadaşlara 1.6 motorlu benzinli araçlarla yollarda ders vermekten bıktım usandım.
  • arkadaslar 170 hp den daha yuksek hp ler de vw nın 200 hp 4*4 formation yada transporterın ozel modıfıyelı aracı var sadece almanyada ama arac turkıyeye de gelı yo tabı gucu yetene 5.1 sn de 100 goruyor arac 911 turbo porshe motoru var ustunde ınt bakabılırsınız...
  • nebel senın yazdıgın rakam arac ıcın verılmıs bır degerdır.vw arac 165 yapar demıyor benım araca verdıgım deger o kadar dıyor ıstersen sen 220 yap ama 165 ten sonra sorumlulugu kabul etmemek ıcın yapılmıs bır onlemdır her aracın max. degerı en ust vıtes sevıyesınden bır oncekı vıtes tır bunu unutma...saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mknsm

starex suspansıyon harıcı konforu mukemmel donanımlar tam...mınıbuslerde yay problemı yok.benım arac ne hıkmetse sehır ıcı 9 lıtreye dustu 100 km de...uzun yoldada 8.3 lıtreye dustu.onceden 10 yakıyordu sehırıcı ve sehırdısında.

araçını yenı mı aldın!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavus78

Buyur! Bir tane daha. Transporter ile 230km/h.
    Bence keramet arabalarda falan değil, bizim şoförlerde. İman gücüyle basıyorlar.

+2575
  • TRANSPORTER tabi ki yaa efsane'yi nasıl olursa Hyundai gibi araçla karşılaştırırsınız Mercedes Vito olsa neyse gam yemicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan... -- 9 Şubat 2009; 17:21:09 >
  • transportera binmemiş biri olsam burdaki yorumlara bakınca ne minibüsmüş be mübarek boeng 777 sanıcam.
  • topiği baştan sona okudum öldüm gülmekten
  • hatta bir tanesi ferrariyle transporteri karşılaştırmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 9 Şubat 2009; 20:13:25 >
  • Starex ile şehir içinde 100 km'de 9.5, 10 lt mazot yakıyorum. Ancak benimkisi eski nesil olan tci değil yeni sistem crdi olanlardan. Yani aslında 1.6 benzinli otolardan az bile yakıyorum. Ayrıca şehir dışı 7 litre yakıyorum. Saygılar.
  • bugun transporterın olunca ferrarıye kafa tutmayı denersın:):):)...4mation 200 bg bu arada bussınes bu araba 200 bg ustu benzınlı bı arac ve son olarak ta vw nın kendı modıfıkasyon fırmasının 5.1 sn yede 100 yapan transporterı var tıcarı aracta performans aranmaz dıyenler yanlıs soyluyolar karsılastırmaları taksılerler yapsın c3 sınıfı gıbı taksılerle es degerdedıler bunlar zaten performans beklenen araclardır....saygılarım la
  • bakın arkadaşlar. bir mantık yürütelim. transporter 130 beygir değil mi? maksimum torkunu bilmiyorum. hadi 350 newtonmetre olsun. ağırlık 2000 kg civarında olmalı. son hızına arkadaşlar 220-230 km/h diyorlar. bir de bmw x 5'i ele alalım. x 5, 235 beygir gücünde ve maksimum torku da 520 nevtonmetre. ağırlık 2150 kg olması lazım. fakat bu müthiş güce ve torka rağmen bmw firması bu aracın son hızını 216 km/h olarak açıklamış. transportercı arkadaşların mantığıyla yola çıkarsak bu x 5, son hız olarak 300 km/h'e ulaşır. buradan 130 beygirlik tranporter, x 5'i de sollar geçer mantığını da çıkarabilin miyiz acaba? tabiiki böyle birşey mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGUZHANY505

starex de bi halt yok diyenler baksın
    2007 MODEL CRDI COMFORT 140 BYGİR
    CİFT DİJİTAL KLİMA
    ARKA ÖN SİS LAMBALARI
    ABS SRS EBS
    ELEKTRİKLİ YAN AYNALAR
    REZİSTANLI YAN AYNALAR
    DİREKSİYON AYARI
    CD VE KASETCALAR
    SÜRÜCÜ HAVA YASTIGI
    YOLCU HAVA YASTIGI
    MERKEZİ KLİT VE ALARM
    ELEKTRONİK MOTOR KİLİDİ
    YOL BİLGİSAYARI
    OTOMATİK CAMLAR
    HİDROLİK DİREKSİYON
    0-100 E 9SN DE ULASABİLİYO
    OTOMATİK TURBO

BİRRRRRRRRR NUMARA STAREXXX ABİİİİİ
    VİTODA TRANSPORTERDE HALT ETMİŞŞŞŞ BUNUN YANINDA

KULLANINDA YORUM YAPINNN.....

Tahminim sen almışın bi starex herkezin arabası kendisine güzel gelir birde starexi araştrımışsın transporter a göz atmamışsın buda haksızlık.Kendini savunabilmen için her iki nesne yide iyi bilmen lazım ve objektif olman lazım.Ben 2 arabayıda 3 yıldır araştıran bir insanım ve senin saydığın özelliklerin aynısı t5 lerde var ve standart olarak.4 taneside opsiyonel olarak var.Transporter Dünya ca diğer tüm ticarilerden iyi olduğu bilinir ki bunu bilenler ticarileri araştıran insanlar bende dahil.Emin ol 130 bg transporter bile motoru iyi açıldığında 205/210 yapabilen bir araçtır 140 bg starex ise motoru iyi açıldığında 195-205 görebilen bir araçtır.Güvenlik sitemlerinde ise transporter standart olarak sunulan 17 tane güvenlik sistemiyle önde bir araç.Starexde 3 tane var.Hyundai H-1 de 4 tane var, girip sitelerinede bakabilirsin sendie kimse tutmuyo transporterı öğrenme diye.Lütfen objektif düşün ve araştır burda bazı insalar bilgi öğreniyo ve yanlış öğrenmesinler.Aralarında kalite farkı çok büyük bir araç zaten.Biz ticari alıcağımız zaman toyota nın minibüsüne göz atmıştık oradaki adam bile dedi "abi sen diğer araçları boşver git en iyisi transporter almanı öneririm".T5 cilerede diyorum straexcilerede sadece kendi arabanızı araştırarak yorum yapmayın.Bilgisiz bilgisiz gelmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

bakın arkadaşlar. bir mantık yürütelim. transporter 130 beygir değil mi? maksimum torkunu bilmiyorum. hadi 350 newtonmetre olsun. ağırlık 2000 kg civarında olmalı. son hızına arkadaşlar 220-230 km/h diyorlar. bir de bmw x 5'i ele alalım. x 5, 235 beygir gücünde ve maksimum torku da 520 nevtonmetre. ağırlık 2150 kg olması lazım. fakat bu müthiş güce ve torka rağmen bmw firması bu aracın son hızını 216 km/h olarak açıklamış. transportercı arkadaşların mantığıyla yola çıkarsak bu x 5, son hız olarak 300 km/h'e ulaşır. buradan 130 beygirlik tranporter, x 5'i de sollar geçer mantığını da çıkarabilin miyiz acaba? tabiiki böyle birşey mümkün değil.

İnanmıyosan gir internetten videoları izle 200 yapanları var t5 lerin x5 lerin bakmadım.Aracın cc ve ps farklı olsa bile vites dişlisi denen bir malzemesi ve o malzemenin büyüklüğüne göre arabyı kaldırabilmesi var onuda unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: mknsm

her iki arabayıda kullanmıs bır ınsan olarak sunu soyleyeyim

oncelıkle sınıf olarak aynı olabilir ama fiyat olarak arada tam 2 kat fark var...1transporter parasına 2 starex alıyorsunuz.bunu unutmamak lazım...

ataklık olarak vw onden cekıs ve 6 vıtes oldugu ıcın ve torkuda yuksek oldugu ıcın daha atak...ykıtıda normal olculer ıcınde...benım starex 100hp sehır ıcı suan 210 cıvarı yakıyor,kısın 225 yakıyor....vw lerde yanlısım varsa duzeltın 180-190 arası yakıyor...arada kılometre basına 30bin farkedıyor...

bakıma gelınce t5'lerin bakımı ile starex in bakımı arasında yaklasık 2 kat fiyat farkı var...

konfor olarak vw daha onde,zaten oylede olması gerek cunkı buyuk paralar yatırıyorsunuz...benım starexin ıse konfor olarak gerı kalır yonu yok,özellikle starexin koltugu vw den daha rahat...ayrıca iyi ayarlanmazsa vw yokus cıkarken stop ediyor vuruntulu sekılde.ama benım starexde stop ettırmek ıcın ayrıca caba gostermenız gerek...

2. acısından ıse vw acıkara onde...

sonucta benımde cebımde 45000ytl param olsa t5 alırdım.ama okadar cıkmadı.keske gucum yetsede almanyadan 170 hp lık 4 ceker syncro t5 getırtebılsem...yada koreden 140 hp 4x4 starex getırtebılsem...

Kardeşim transporter nasıl rampa yukarı stop eder tekleyerek kafayımı yedin yalanmı söylüyon bilmedenmi konuşuyosun anlayamadım vallahi.1,9 105 ps t5 1770kg normal ağırlık var içinde insan koyduğumuz o bu felan 2 ton ediyor zaten ve biz %7 eğimli rampada 4. vitese attığımızı biliyorum.Ayrıca İstanbul beykozda meşhur bir yokuş var camşişe fabrikası önünde belki bilmezsiniz ama bilen bilir.O rampanın ortasında duruyoruz kalkıyoruz üstüne 2. vitese atıyoruz.40 derecelik bir rampa belkide dediğim.
    Birşey daha starexin arka koltuğunu biliyorum ben dışarı bakmak için 1,70 boyda olmama rağmen dışraıya iki büklüm bakıyorum orjinal koltuklarda.Ve transporter ın arka koltuğa 1,95 boyunda eniştem biniyor normal olarak bakıyor.Transporter ın ön koltuğa gelince ileri-geri,yatay-dikey ayarlamları üstüne koltuğu yükseltme ve bel şişikliğini ayarlamaları var ve koçaklar varki uzun yolda çok rahat oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer799

wv arabalar yurt dışından geldiği için pahalı oluyor.Benim starexim var,arabam yakıt konusunda t5 kadar iyi.performansta bırak t5 i otomobillere kafa tutuyor.üstelik arabam 100 lük space.Transporter arıza yaptımı afedersin boku yedin ama starexte bu yok paröası ucuz.Bu kalitesiz olduğu anlamına gelmez,parçası türkiyede de üretildiği için gümrük vergisine gerek kalmıyor.Bu yüzden de wv kadar parça sorunu yaşamıyorsun.Sen getir 130 luk t5 i ben 100 lük starexle canına okurum Ozaman performansta görürüm t 5 i...Sorun hyundai de adam eklama önem vermiyor,ama wv reklamını iyi yapıyor.Şunu da söyliyeyim.WV passat ile sonatayı karşılaştırın,herkes passat diyecek ama değil işte,olay reklamda bitiyor,hyundai ise bunu değerlendiremiyor.Her neyse starex performansta t6 i eler,tabi ki konforda da...T5 cityvanda arkadaki yolcular için hiç bi şey düşünülmemiş,ama starex spacenin arkasına oturduğunda o konforu otomobilde bulamazsın,bu kadar kesin ve emin konuşuyorum...

Arkadaşım sen orda dur.Ben sana Kur'an-ı Kerim üzerine yeminedebilceğeim bir olayı anlatayım.Birgün İstanbul'dan Tekirdağ' a 1.9 105bg T5 ile giderken sol şeritte bir starexden yol istedik selektör yapıyoruz yok korna çalıyoz yok babam sinirlendi ve sağa geçti baktık adam bi kızla kafalarını yaslamışlar keyifli keyifli gidiyorlar.Önüne geçtik birden sonra 120 ile sakince giderken bir baktık önümüzdeki araçla önümüze zorla girmeye çalışıyor kaza yapıyoduk az daha tamponlar deydi deycek girdi önümüze 90 a düştük biz babam; "kiminle dans ediyo bu adam ya" diyince gaza geldi ve geçtik sağa babam bu adama napıyon lan sen diye bağırdı ve adamda sinirlendi el kol yapmaya başladı.Starexin yanında da CRDİ yazıyordu ama beygirni bilmiyordum ve starexciydi belli çünkü arbaya starex yazmış aksesuarlar felan takmış.Herneyse baktık bu adam hızlandı bizde kökledik gaza starex yavaş yavaş geçiyordu önümüze girmeye çalışıcaktı, bizim devir 4000 e geldi ve hız 120 km/h vardı zaten araba devirdende düşmüştü sonra 5 e vitesi atınca bizimki yavaş yavaş geçmeye başladı arabada 4+1 iz üstüne 200kg yük var 1770kg kısa şasi t5 etti sana 2200+ kg.Bizimkinin hızı 175 e felan geliyordu geçtik starexin önüne.Babamda çok iyi şofördür kendiside defansif sürüclükten tampuanla geçmişti tüm onu tanıyan herkeze sorarım sence nasıl araba sürüyor diye.Hepsi onun gibisni görmedim der yeminederim, babamdır diyede demiyorum zaten geçmemizin küçük bir etkenide o sayede.Sen diyon 130ps getir yenerim benim 100ps ile diyorsun sana yazık diyorum sen otomobilleri geçiyonda biz geçemiyozmu 105bg ile.Gel kapışalım diycem ben 16 yaşına girmek üzereyim nasıl kapışcam.Ama anlarsın doğruyu ben kızmıyorum zaten bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.Yinede arbanı hayılrısıyla kullan.Araştırsan sende öğrenirsin doğruyu yanlışı.Saygılarla.

• konu 2006 yılından kalmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.s43

konu 2006 yılından kalmış...

2 aralık 2006 da yazmışım o zaman bizdede starex vardı ama satalı yıllar oldu yav yani konu bayağı eski
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.