Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON HAKKINDA YORUMLARINIZI YAZAR MISINIZ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
2
Favori
171.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fabrika verileri için üreticiye kızabiliriz pekala ama arabaya böyle yaktığı için kızamayız zira araç tamı tamına 1.700kg fazlası var eksiği yok. Zaten bundan daha az yakmasını beklemek hayalcilik olur. 1.6lt benzinli orta sınıf bir otomobil kadar yaktığını düşünürsek, teselli buluruz sanırım :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmasdag -- 13 Nisan 2011; 16:43:07 >
  • Bu arabaları 5-6 yıl sonra görürsünüz diyen arkadaşa:
    Bizde 2005 model Sorento var, normal servis bakımları dışında hiç sorun çıkarmadı, hiçbiryerinden de tıkırtı falan gelmiyor, yalnızca yakıtı biraz fazla, ama yine de 1,6 benzinli vectra, laguna kadar olduğunu söyleyebilirim. (Aynı zamanda lagunamız da var). Duygularımızla yazmak yerine kullandığımız arabaların beğendiğimiz ve beğenmediğimiz yönlerini yazsak daha olumulu olur sanıyorum. Bu arada arkadaşım 5,2 motorlu Jeep aldı, LPG taktırmasına rağmen bir yere gideceğinde hesap yapıyor, bir LPG değil 2-3 LPG taktırmam lazım binmek için diye espri yapıyor.
  • bende tucson almayı düşünüyorum 2005 ya da 2006 ama o kadar kötü yorumlar yapılmıskı insanın kafası karısıyor tucsonu ben şehir içinde kullanmayı düşünüyorum sık sık sorun çıkarırmı ya da yazabileceğiniz tüm yorumlar nelerdir.
  • @dadie
    Temizini bulup al, sorun yaşamadan binersin. Negatif yorumlar genelde araca hiç sahip olmamış, yani en son konuşabilecek kişilerden geliyor. Dikkat et araca bir veya birkaç defa sahip olmuş kullanıcılar genelde çok olumlu yorumlar yapmaktadır. Ben benimkini satalı 1 ay oldu, amacım tamamen değişiklikti(coupe bir araç aldım), yine diyorum ki, Tucson çok iyi bir araç. İleride tekrar bile alabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rucar
    Bu arabaları 5-6 yıl sonra görürsünüz diyen arkadaşa:
    Bizde 2005 model Sorento var, normal servis bakımları dışında hiç sorun çıkarmadı, hiçbiryerinden de tıkırtı falan gelmiyor, yalnızca yakıtı biraz fazla, ama yine de 1,6 benzinli vectra, laguna kadar olduğunu söyleyebilirim. (Aynı zamanda lagunamız da var). Duygularımızla yazmak yerine kullandığımız arabaların beğendiğimiz ve beğenmediğimiz yönlerini yazsak daha olumulu olur sanıyorum. Bu arada arkadaşım 5,2 motorlu Jeep aldı, LPG taktırmasına rağmen bir yere gideceğinde hesap yapıyor, bir LPG değil 2-3 LPG taktırmam lazım binmek için diye espri yapıyor.

Kesinlikle katiliyorum sorento yillara yollara meydan okuyabilecek bir arac

Buna da Katilmiyorum cunku 5.2 V8 sahibi biri olarak sehir ici lpg de 38 kurus ortalamayi yakalamis biriyim hic hesapn yapmaya gerek yok 8 silindir 5200 cc icin bedavadan biraz pahali, sorento da yaksin 30 kurus belki daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35.000 tl bütçem var. ben de benzinli tucson alıp lpgli kullanmayı düşünenlerdenim.
    gerekçem de şöyle.
    1.aracın arazide verimsiz olduğunu biliyorum ama offroad a çıkacak halimiz de yok. hafif arazide kullanıcaz.
    2.toyota, suzuki hondaya göre hem araba, hem parçası bakımı ucuz.
    35.000 verip eski rav 4 alacağıma 3-4 yaş genç tuncson alırım.

sorum şu, bu arabanın benzinli olanlarının lpg kitine tepkisi nasıl? bunlara simit şeklinde tank takılacak stepne boşluğu var mı?
    (istanbulda çok sayıda hyundai taksi var hepsi de lpgli, soruyorum, memnun musun diye , iyidir abi tıpkı bir eşşek gibi biniyoruz diyorlar) hyundai ve dacia kullanan taksici ensafından motor ve şan"zu"man beabinde hiç bir sıkıntı duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savas1.6 -- 12 Kasım 2011; 18:15:59 >
  • Benzinlisinin performansı nasıl acaba? Motor gücü ve tork değeri nedir?
  • arkadaslar bende 2001 model rav 4 vardı şimdi ise 2006 model dizel tucson aldım.
    Araçlarla ilgilenenleri bilgilendireyim.

Rav4 ün tucson a karşı artıları

0-100 performansı çok iyidir.
    Aracın süspansiyonu engebeli arazide iyidir.
    Sürüş hakimiyeti çok iyidir. (İğne deliğinden geçirebilirsiniz)
    Arazi performansı biraz daha iyi gibi

Tucson un Rav4 e karşı artıları

araç daha geniş (oturma mesafeleri aynı)
    daha fonksiyonlu donanımlı
    ucuz
    servisi ve yedek parçası nispeten biraz ucuz
    yüksek hızda yol tutuşu iyi

Bu iki araç arasında tercih yapacak olsam sadece markasından dolayı rav4 tercih ederdim ama tucson gerçektende problemsiz ve çok konforlu bir araç.

Ben bu araca chip tuning yaptırmak istiyorum trabzon da yapan birileri varmı yararlımı zararlımı görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum bekliyorum.

• Bende 2-3 aydır sıfır SUV bir araç araştırıyordum.. Nissan QQ, Kia Sportage, İX35,ASX arasında kalmıştım.. Geçenlerde karşıma bir 1,9 dizel tuscon çıktı..araçta yok yok.deri koltuklar, 4x4,full donanım vs vs.. kısacası çok beğendim ve hemen fiat araştırması yaptım..2007-2009 arası temiz bir araç tercih edilebeilir. sıfır bir SUV mu yoksa 2. el orta halli bir 4x4 mü düşünmeliyim ona yöneldim..
    yorumları okuduğumda bazı arkadaşlar sorento daha iyi vs vs görüşler ortaya atmışlar.. katılıyorum tabiki sorento süper araç fakat 2500 motor..2000 tl vergisi var..km de en az 40 kuruş yakıyor ..bu araç keyifçi kullanıcılar için ideal.. yakıtı düşünenler vede ekonomik olsun diyenler için değil..
    zaten 4x2 SUV modeller niye çok satıyor? 4x4 kullanımı pahalı arçlara gücü yetmeyenler 4x2 SUV larla en azından kendini avutabiliyor..

ben şu an da 60000 tl civarı 2012 bir 4x2 SUV mu alsam yoksa 2009 2. el bir 4x4 mü ...buna takıldım..tabiki 4x4 ünde kullanımına gücümün yetebilenini...daha küçük motor daha az sarfiyatlı olanını..

sevgiler..

• ben aslında 1.6 nissan lpgli önden çekişli kaşgay düşünüyordum, bir gün arkadaşla atışa gittik, çok az bir çamur ve bozuk yolda bile çöktü kaldı önden çekişli aracımız. önden çekişli araba hiçbir zaman 4 tekerden çekişlinin yerini tutamaz. 4x4 fiat panda alın önden çekişli almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savas1.6 -- 19 Aralık 2011; 17:31:24 >
  • Bugün 1 aylık bir araştırmadan sonra Bizde Tucson aldık. Araç 2006 Model ve 60.000Km'de servis bakımlı, Yetkili servisde Yeni ağır bakımı yapılmış, 4 lastik yeni, muayene yeni ve boyasız,kazasız bir durumda. 39800'e el sıkıştık, 36-37.000 TL'ye olanlardan fazlası olduğu için bakım, km vs..

Kısa İzlenimlerim
    (+)
    -Donanım olarak rakipsiz ( Freelander'dan vazgeçmemizin sebeplerinden biri)
    -Esp
    -8 hava yastığı ( Ncap'de 4* )
    -Yakıt ortalaması
    -Servis ve bakım masraflarının uygunluğu
    -Görüş rahatlığı

(-)
    -İvmelenme ( sanırım 14.5sn 0-100km)
    -Mazot pompasının sesi
    -Ses İzolasyonu
  • http://m.youtube.com/watch?v=fTO37xw-GcY

http://m.youtube.com/watch?v=idDRnuX_cIQ

http://m.youtube.com/watch?v=6phlA4lL5Ag

bi brakinda kendini savunsun ..

bende tuscon almayi dusunup.. XC90 Almayi hayel ediyorum.. :-)

• arkadaşlar bendeki tucson 2010 model 26000de sıfır gibi kapalı garajında duruyor sahip olmak isterseniz tel no 5356214748 aracı sıfır almıştım karanlıkta yatırıyorum trabzondan yazıyorum..saygılar aracım 4 çarpı 4 tür.düz 6 vitestir...
  • bir kısmi hort da benden gelsin.. 2008 model Tucson 2.0 CRDi almayı düşünüyorum fakat 112hp biraz düşük gibi geliyor. performans olarak, 2008 modeline has hata olarak, kullananlardan + ve - yönleri hakkında bilgi alabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisZ3nci -- 21 Ocak 2013; 12:46:05 >
  • bende onun 2006 sı var arabadan ne beklediğine bakarım bence. yakıt dersen sehir içi 12-13, şehir dışı 9-10 lt (buda tüplü bir arabadan yada küçük motorlu bir arabadan geçiyorsan yakıt biraz fazla geliyor),araba ben ve ıvır zıvırla birlikte 1800 kiloyu buluyor 4x4 ün avantajları olmasa kalkışta ağır kalıyor, arabayı 4x2 olarak kullanabiliyorsun ama garip bir şekilde kasıyor kendi ustamın tavsiyesi üzerine sadece 4x4 kullanıyorum zaten kendi 4x2 ye dönüyor, nerde kullanacağına bakarsan çok kar kış engebeli araziler için iyi, ama kış çok sert, -25 30lara varan dereceleri görüyorsan kapalı garajın yoksa(benim gibi) alma dizel her yerde olduğu gibi bunları da öksürtüyor hatta donma yapıyor, sportage ile farkı ise sadece donanımdan ibaret gerisi hep aynı, gece kararan dikiz aynası otomatik far, ısıtmalı deri koltuk , geniş iç hacim(çoluk çocuk varsa, oyuncakları, bisikleti, bavulu vsvs rahatlıkla sığıyor). benim işime yaradığı için sıkıntım yok ama hava -20leri görmeye başlayınca bende de kabuslar başlıyor, acaba mazot donarmı diye

• Yaklaşık 1 sene önce aldığımda yorum yapmışım şimdi bende bir yorum yapıp konuyu canlandırayım dedim

Öncelikle araçtan çok memnunuz, hafif bir 4x4 için Türkiye şartlarındaki en ideal araç bana göre ( Hafif Arazi, Uzun Yol Konforu, Donanım , Güvenlik ve Yakıt Tüketimi)

Aracın servis masrafları gerçekten komik, Ekim ayında 65.000 Km bakımı için Yetkili servis Kaynak otoya bıraktım Kampanya ile Kdv dahil 370 TL'ye periyodik bakım yaptırdım. Birçok binek aracın periyodik bakımından uygun kesinlikle.

Araç 112 HP evet ama aynı yılların BMW motorlu Freelander olan araçlarıda aynı güce sahip, Ortağım benden önce gidip 2006 modelinden almıştı, benim aracı görünce imrenmedi değil. Mesela onlarınki devamlı 4 çeker daha performanssız bana göre. Virajlara korkarak giriyorsun, Benim Tucsonda esp olduğu için binek araç gibi viraja giriyorum. ( Motor ve İşcilik Freelander'ın daha iyidir tabi )

Yakıt tüketimi kışın İst. şehir içi 11-12LT arası değişiyor yazın 10-11 LT ye düşüyor, 2 kez uzun yol yaptım araç ile, Basa bas gidince ( 150-160 ) 9 Lt civarı, CC açıp 100-110 km gidince 7,5-8 LT yakıyordum.

Arka koltuk diz mesafesi mükemmel , Bagaj tatminkar.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar, sorusu olanları bende cevaplayabilirim

• dtfth ve edarguner cevaplarınız için
  • arkadaslar üretimi durmuş ikinci el bi araci almak mantiklimidir sizce?

• Merhaba...Tucson veya Sportage için yorumlara bakıyorum...Ben de bu ikisinden birini almak istiyorum. 2007 model veya 2008.. Sürekli kullanıcı değilim o yüzden benzin çok ön planda değil benim için...Hız meraklısı da değilim. Derdim güvenlik ve rahat sürüş, geniş hacim. Ne dersiniz? Bu arabalara mı yoğunlaşıl yoksa jazz veya c-max gibi bineklere mi?
  • huyundai era 2008 vardı.. sonra toyota corolla aldım.. şimdi tucson aldım2007 model suv araç konforlu çok hemde ne ararsan hız sabıtlemeden koltuk ısıtmaya kadar. ama öncekilere nazaran yakıyor çok fark var 2007 tocson satılıktır.. 70 bınde hatasız.. teşekkurler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.