Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON HAKKINDA YORUMLARINIZI YAZAR MISINIZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
171.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • jeep değil , jeepimsi :) ... bir hyundai e o kadar para vermek kesinlikle mantıksız ....
  • sonucta caliber 4*4 jip olmasa bile ki jip diye geciyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

caliber yanılmıyosam jip diil? önden çekişli, ford fusion ın büyüğü olarak düşünsek yanlış olmaz heralde?
    tucson tamamen sportage ile aynıymış, sadece dışları farklı, sportage sahibiyiz, şöyle söyliim, 2000 vectra 2.0 dan sonra çok konforlu geldi, ama performansı daha düşük, yinede 4x4 olması en azından şehir içi kullanımda karda sorun çıkarmaz diye düşünüyorum bize, veyada vectra gibi bi aracın zorla geçtiği yerlerden daha rahat geçmesi açısından iyi gözüküyo bana.malzeme kalitesi vectradan sonra çok kötü geldi bana, daha modern, ama full aksesuar vectra ile karşılaştırılamaz(deri koltuklar daha iyi sportage da bence).bide ben buna jip pek demek istemiyorum, alacaksan bizim mantığımızda, şehir içi, ve kır tipi gezilerde rahatlık olsun, uzun yolculuklar sorunsuz olsun mantığı.jip olarak range rover, discovery örnektir bence.

bu arada bilen biri bana söyleyebilirmi, sportage da navigasyon neden çalışmıyonav tuşu var ekranın yanında, ayrıca türkiyede belli bölglerde navigasyon var diye biliyorum ama istanbulda gezilmedik yer kalmamıştır, hala navigasyonun çalıştığı bi yer göremedim

caliber fusionu bırak c-max tende büyük c-max 4333 caliber 4415 sanırım...ama tabiki jip deil...içide vasat bi şekle sahip biraz odun gibi duruyo...

• pegasuss

cok ayip yaw dodge sonucta ne odunu :)
  • Ben sıfır araçta aldım 2. el de ancak şu sıralar artık sıfır araç almak çok mantıksız, sırf sıfır kokusu için bu kadar para bayılıp 1 gün sonra %30 değer kaybı akılcı değil, 42 milyara aldığım Astra 1 yıl sonra 25 milyara düştü fiyatı..

Her neyse jeep konusu açılmışken 2. el araç için aşağıdaki link gibi birçok ilan var

Safkan Amerikan, km sizi yanıltmasın bu km de bu araç Tucsonu susuz götürür...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=780&AdId=2952513

• ister safkan amerikan ister safkan Türk olsun 93 model aracı gösteriosun...(13 yaşında) benzini içiyo artık malzemeleri deforme olmuş...sen araba olacak olsan bunu tercih edermisin?2.ele de binmişsin sıfırada bak aradaki fark o kadar fazla deil demen için aldığın 2. el aracın 1-3 yaş arası olması lazım...kaldı ki 13 yaştan bahsediosun... bu fiyata desenki freelander falan tamam diyecemde hem g.cherokee hem 93 model hemde 5.2 motor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: devrim1972

freelander alip da memnun olan hic gormedim.
    arac cok sik problem cikartiyor ve servisi de berbat diye duydum.
    8 ay once arkadasim aldi, servisten cikamiyor ayrica cocuk 46.000 euroya aldi suanda sifir km 39.000 euro. Adamlar satamiyorlar bu yuzden indirim ustune indirim yapiyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

Hyundai yerine Land Rover Freelander Td4 düşünürmüsünüz? Bence en iyisi o...

Aslında bu suvlara bu motorlar yetersiz. Performansı beni asla tatmin etmezdi mesela.

Valla o zaman suv alma hocam. Binek oto al. Ne hyundai tucson, nede sorento benim gözümde jip. Arazi vitesleri yok, sadece yerden yüksekteler o kadar.

Hadi hızlı olsalar neyse, oda yok bu araçlarda malesef. Land Rover Freelander Td4-5 , Hyundai Tucson, Kia Sorento, bu araçlar hep performanssız ve son hızları 160 km civarı, 0-100 13-14 saniye arasında değişmekte.

Şehir içi için ideal ama uzun yol kullanımında kafayı yersin.

1-8-2 Ton civarı araçlara bu motorlar ufak.

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

ister safkan amerikan ister safkan Türk olsun 93 model aracı gösteriosun...(13 yaşında) benzini içiyo artık malzemeleri deforme olmuş...sen araba olacak olsan bunu tercih edermisin?2.ele de binmişsin sıfırada bak aradaki fark o kadar fazla deil demen için aldığın 2. el aracın 1-3 yaş arası olması lazım...kaldı ki 13 yaştan bahsediosun... bu fiyata desenki freelander falan tamam diyecemde hem g.cherokee hem 93 model hemde 5.2 motor...

Ayrıca cherokeelerin ömrü bayağı uzun. 13 yaşındaki BİR CHEROKEEnin bakımları yapılırsa taş gibi çalışır.

Adam gibi kullanırsan bu motorlar az yakar, devirleri çok düşük zira. Şehir içi 20 litre o konfor ve lüksteki bir araç için çok iyidir.

Birde, Hyundai Tucson ve Sorento gibi gereksiz araçlara bineceğime 13 yaşındaki arabayı alırım daha iyi. Çünkü o araçlar o parayı HAKETMİYORLAR.

quote:

sonucta caliber 4*4 jip olmasa bile ki jip diye geciyor

İşte türk halkının sorunu bu, jip ne suv ne bilmemekteler.

Tucson'da,

Arazi vitesi varmı? Orda diferansiyel kilidi varmı, ön arka diferansiyel kilidi varmı? Kırılabilir aks ( live axle midir nedir ) , şnorkel, çelik ön ve yan koruma, çelik tavan, tork konvertörü, varmı?

Tekerlekleri buna uygunmu? Altları korumalımı?

Bütün bunlar sağlanırsa o gerçek bir jip olur. Benim g. cherokee'de bile bu özelliklerin bazıları yok ve kendi kendime %50 asfalt %50 arazi derken, siz nasıl kalkıp o araçlara jip diyebiliyorsunuz?

En önemlisi "jeep" chyreslerin bir markasıdır tescilli, başka hiç bir marka çıkıp kullanamaz. Buda aklınızda bulunsun.

Bu araçların tek avantajı 4x4 olmaları, oda subaru imprezanın 4x4'ünden pekde farklı değil.

Sonuç şu, bu araçları almak ZIRVALIK. Bana göre bu böyle, gelişmemiş yada gelişmekte olan ülkelerde büyük araca binmek isteyenler için tasarlanıyorlar.
    quote:

ama bak ne diosun güzel kardeşim...2.elden bahsediosun...sıfır araç kullanmak çok farklı bişey...eleştiri tabiki herkesin hakkı ama arada uçurum olanlardan bahsediliyo...ben diyimki golf nasıl araba millet desin c200 ü tercih ederim...olurmu sence? bunu diyorum...

Sıfır araç hikaye, 16 yaşındaki bir Merso 300 Sel'i, 2007 kasa sorento yada megane yada ıvır kıvıra tercih ederim, hiç düşünmeden hemde. Yaş bu kadar önemli değil donanım ve kaliteye bakın siz yeter.

• Tebrik ediyorum... konuyu nerelere getirdiniz... Tucson sorento sportage ya da santafe için safkan jip ya da tam bi arazi aracı diyen mi oldu şimdi de bu yorumu yapıyosunuz?biraz abartılı olmuş... çok basit bi olayı büyütmemek gerek bence...başlıkta Tucson yazıyo...ayrıca bu araçların ne kadar sattığıda belli demek ki o kadar da kötü deiller...adam diyo ki ben yüksek bi araç istiyorum...önümde ne seçenekler var?şu şu şu...fiyat nasıl ?aaa fiyatı da iyimiş...hemde 4X4 ve dizel... e bunun adı ne?jip... bu alım gücü ve zevk meselesidir...

Amerikan araçlarını kıyaslıyosak Tucson la ohoooooo daha ne modeller var o zaman...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

Tebrik ediyorum... konuyu nerelere getirdiniz... Tucson sorento sportage ya da santafe için safkan jip ya da tam bi arazi aracı diyen mi oldu şimdi de bu yorumu yapıyosunuz?biraz abartılı olmuş... çok basit bi olayı büyütmemek gerek bence...başlıkta Tucson yazıyo...ayrıca bu araçların ne kadar sattığıda belli demek ki o kadar da kötü deiller...adam diyo ki ben yüksek bi araç istiyorum...önümde ne seçenekler var?şu şu şu...fiyat nasıl ?aaa fiyatı da iyimiş...hemde 4X4 ve dizel... e bunun adı ne?jip... bu alım gücü ve zevk meselesidir...

Amerikan araçlarını kıyaslıyosak Tucson la ohoooooo daha ne modeller var o zaman...

Onun adı jip değil işte, onun adı suv.

Super utiltiy vehicle.
  • 5.2 Grand Cheroeke ya da daha ekonomik 4.0 lık cherokee ye LPG çok güzel gidiyor o zaman gücü konforu çok ucuza kullanmış oluyorsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

Onun adı jip değil işte, onun adı suv.

Super utiltiy vehicle.

SUV: SPORT utility vehicle
  • Cheroeke nin bir sajzumani bide cekis kontrol sistemi arizalandiğinda kac 10.000 dolar verirsiniz biliyorsunuz dimi
  • tucson başarısız bir SUV akranı Sportage de aynı şekilde...

çevremde birçok kullanan oldu ve bir aile yakınım geçenlerde sportage nı (tucson ile herşeyi aynı onu kullanlarda vardı ) satarak suzuki vitaraya geçti (daha doğrusu 3 ay sıktı dişini dayanamadı sattı)

-öncelikle işçilik VASAT,plastik kalitesi 1990 yıllındaki japon araçlarının içinden daha kötü durumda

-Deri koltukları görünce çok gülmüştüm Herhalde oto deri kaplamacıları daha iyi ve kalitesini kaplarlar Milleti parası ile enayi yerine koyan bir durum

-ve motoru kesinlikle KAFA yedirtici çok zayıf kalıyor ve ortalama 14lt mazot tüketimi söz konusu ve bu kadar tüketime ne kadar basarsanız basın gaza araç yerinden kalkmıyor aşırı hantal

-Bu Araçların müşteri kitlesine bakınca zaten hevesi olupta seçim yapan ve daha sonra hüsrana uğrayan kişileri görüyorum biraz işten anlayan veya soruşturan insanlar vazgeçip başka opsiyonlara bakmalılar...

Suzuki Vitarayı ben tavsiye etmiştim ve şuan gerek yakıt tüketimi 12lt ort ile aynı hesaba geliyor ve 140hp lik motorda gaza basınca Araç gidiyor

bence jip alacak isen mantıklı 2.el tercihlerine bakmalısın ama uzak dur demekten başka birşey diyemiyorum...

• Selam,
    konu hakkinda fikir beyan eden arkadaslara tesekkur ederim.
    Bazen konu, dagilsa da, genelde tucson icin oldukca yararli bilgiler edindim.
    Olay aslinda jip mi degil mi olayi hic degildi. Cunku insanlarin: -iste, gercek jip bu dedikleri ornegin landrover discovery td5 araci ben 6 yildir kullaniyorum. Bu araci (sifir km) alirken, ben de sizler gibi, iste gercek jip bu diyordum ama suan ben boyle jipin......diye basliyorum hep cumleye.
    Aldigimiz gunden beri: 6 yildir, her sene su kaynatti, 6 yildir direksiyondan hep ses geldi, 6 yildir cd changer hep ariza yapti, 6 yildir toplam 4 kez karda kullanmaya kalktim, 3 kere yoldan cikti bir kere de kara saplandi(sehrin ortasinda)... Bu aracin kara saplandigi ve yoldan ciktigi zaman lastikler yeni ve hizimiz oldukca dusuktu (30-40 km/h)
    Sonuc olarak, kendi adima, benim icin bir arac ister gercek jip olsun ister yalanci jip, servisi yaygin ve kaliteli olacak, az sorun cikartan bir arac olacak, alirken fiyati makul, satarken de en az deger kaybeden bir arac olacak... (Suan benim aracin sifiri 90.000 euro, ben satsam 24.000 euro)
    Bu ozelliklere sahip benim bildigim bir marka var o da toyota. (Yillardir toyota marka otomobil kullananan birisiyim)
    Fakat, servisi bir elin parmaklarini gecmeyen jeep markasi veya 100.000 euro olan landcruiser bana uymaz.
    Bir de, 10 yasinda mercedes otomobil ile 10 yasinda jeep marka bir jipi ayni kefeye koyamazsiniz. Bu yuzden, ikinci el jip almak (km si az ve bakimlari zamaninda olmadigi surece) herzaman buyuk risktir.
    Saygilarimla

• Kendimde yok kişisel yorumlarını sona kataraktan genel bir yorum yapacağım önce:

2006 model siyah full Tucson 2.0 CRDI'da 1 yılım geçti neredeyse çünkü çok yakın bir arkadaşımda vardı.. Malzeme kalitesi çok kötü, insanın dokunası gelmiyor, işçilik iyi ses gelmiyor, yalıtım da iyi uzun yolda falan memnun kaldım (zaten mercedes konforu beklemiyoruz) Performans felaket, otomatik vites şehir içi oldukça rahat, manuel de kullanılabiliyor, yalnız bu araca sakın dizel gözüyle bakmayın, çok yüksek ağırlık, çok düşük ve eski teknoloji motor ve otomatik şanzıman sonucu yakıt konusunda yine çok rahat olmazsınız, hızlanması falan çok kötü aracınız yüksek olcak herkese tepeden bakcaksınız fakat aynı zamanda arkadan bakcaksınız.. Fiyatı ilk çıktığı zaman uygundu fakat şu an için o kalitede, o motorda bir araç için 70 milyar çok.. Yani onun yerine 4x4 sevdasından vazgeç (zaten hafif arazi aracı bunlar bir cherokee performansı sergilemez asla) Ford S-Max al, hem kalite, hem modern motor, hem performans iyi hemde donanım çok iyi ve gerek içi gerekse dışı muhteşem bir tasarım, sağlam yol tutuş vs. (Biz Renault kullanıyoruz fordu bu kdr övdüm yanlış anlama)

• pehasuss@
    calibere fusion benzetmesini yapı itibarı ile yapmıştım.yoksa boyut olarak c-max i dediğin gibi gecer, ama biri direk aile arabası, öbürü kendin yoldan yüksekte hissetmek isteyenler için yapılmış gibi bişi

belirttiğim gibi, sportage, tucson gibi arabalara jip diye binilmez=) şahsen ben öle binmiyorumbu arabaların esprisi, istanbul gibi bi şehirin bozuk yollarında, kimsenin trafiğe çıkamadığı yoğun karlı şehir günlerinde, 3-5 kır gezisinde kullanılmaktır bana göre.araba alınırken bende çok araştırıp ford c-max, hatta yeni çıktığı zaman s-max istemiştim, ama sağlık olsun, bana göre hiç bi eksiği yok şu an, rahat ve bana güven veren bi araç

bu arada navigasyon ile ilgili soruma hala cvp alamadım bi bilen varmı??ayrıca neden türkiyeye gelen sportage ların iç dikiz aynalarında arkadan gelen kuvvetli far ışığını karartma düğmesi yoksadece yön zımbırtısı var onuda anlamak zor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 10 Ekim 2006; 17:06:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

Cheroeke nin bir sajzumani bide cekis kontrol sistemi arizalandiğinda kac 10.000 dolar verirsiniz biliyorsunuz dimi

Saçmalık...Bu araçların şanzımanı ve diğer aktarma organları SON DERECE SAĞLAMDIR.

Amerikada 600-700.000 km devirmiş olanları tıkır tıkır çalışıyor. Şu bilip bilmeden mesaj atmaktan vazgeçin artık.
  • Arkadaşın bahsettiği land rover'da şehir jiplerinden, ufak olanlardan bahsediyor.

Discovery, camel trophy'deki land rover'lara binse dediğimi anlayacaktır.
  • Babamın arkadaşında var, dizel-otomatik.

Malzeme kalitesi rezalet. Çok hantal, performanssız ve dengesiz bir araç. Düz yol konforu idare eder, ama hafif arazide bir an önce inmek istiyorsunuz. Arazide bir o yana bir bu yana hoplayıp duruyor. Çok gürültülü bir motoru var, bir SUV'a yakışmıyor.

Uzun lafın kısası aynı Janjan'ın belirttiği gibi, herkese tepeden bakacaksınız aynı zamanda arkadalarından bakacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.