Şimdi Ara

hyundai yalıtım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hyundai araçların genelinde yol ve motor sesini içeri alma problemi var acaba bunlar için aracın kaporta aksamına bir yalıtım malzemesi kaplanarak bu sorun çözülebilirmi

• Alt kısmı ve çamurlukları özel bir madde ile kaplıyorlar,sorun büyük ölçüde halloluyor.Fiyat konusu ise 1000-1500 dolar civarı diye biliyorum.
  • i30 forumunda bir arkdaşımız yeni aldığı arabasına yaptırdı. ziebart marka
    " komple alt koruma , boya ve iç koruma yaptırdım. hediye olarak motor koruma ve ön cam su itici yaptılar. toplamı 2.400 civarı tutuyodu. 1.150 ye 10 taksit yaptırdım. kaput koruma için 250 den aşağı inmediler. bana pahalı geldi yaptırmadım.sonax a da gitmiştim. sadece boya korumaya 650 den aşağı inmediler. "

demiş. ziebart , sonax dışında duyulmamış markalar var fiyat yarı yarıya.

http://www.ziebart.com.tr/sesyalitimigecissayfasi.html

sadece ses yalıtımını peşin 380ytl ye yapıyolarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercan -- 22 Ocak 2008; 15:46:36 >
  • bu yalıtımı hyuhdai yapaydı 1000 ytlsi fazla olaydı arabaların maliyetleri...hiç olmassa opsiyonel olarak sunsaydı....çünkü tek bilinewn sorunu bu markanın:YALITIM
  • Ben aracımın yalıtımından genel olarak memnunum 160 la otobanda giderken bile gayet sessiz. Örneğin benim araç accent admira'dan yol sesini çok daha az içeri alıyor ancak bunun sebebi benim aracın yerden daha yüksek olmasıda olabilir.
  • Aslında bu sorun japon kore malezya arabalarında da var. Daha önce bunun sebebini açıklamışlardı adamlarınülkelerinde asfalt kaymak gibiymiş orda ses duyulmuyormuş.

Ama bizim bozuk yollarda sesi fazlasıyla içeri alıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: wf1x

bu yalıtımı hyuhdai yapaydı 1000 ytlsi fazla olaydı arabaların maliyetleri...hiç olmassa opsiyonel olarak sunsaydı....çünkü tek bilinewn sorunu bu markanın:YALITIM
  • EWT BENDE AYNI SORUNDAN İKAYETÇİYİM.
    YOL SESİ DE VAR MOTOR SESİ DE VAR ÜSTELİK BENZİNLİ OLMASINA RAĞMEN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    4 yıl önce açıldı
    Toyota Auris Lpg Önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • b ve c sınıfı arabaların çoğunda duyuluyor sadece hyundaiye özgü bir durum değil gibi
    d sınıfı üstü araçlarda olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

Aslında bu sorun japon kore malezya arabalarında da var. Daha önce bunun sebebini açıklamışlardı adamlarınülkelerinde asfalt kaymak gibiymiş orda ses duyulmuyormuş.

Ama bizim bozuk yollarda sesi fazlasıyla içeri alıyor.

quote:

bu yalıtımı hyuhdai yapaydı 1000 ytlsi fazla olaydı arabaların maliyetleri...hiç olmassa opsiyonel olarak sunsaydı....çünkü tek bilinewn sorunu bu markanın:YALITIM

EVET BAK BU KONUDA HAKLI OLABİLRSİN YENİ YAPILAN ASFALT YOLDAN BUGUN GEÇTİĞİMDE MOTOR VE YOL SESİNİN HİÇ ALMADIM.O KADAR Kİ DİKKATİMİ ÇEKTİ ARABA DURDU MU DİYE İBRELERE BAKTIM....AMA GÖZÜNÜ SEWDİKLERİM HİÇ Mİ BOZUK YOLDA KULLANMAYACAZ BU ARABALARI...HEP OTOBAN OLMAZ Kİ :)

• dizel eralarda motor sesini duyamazsınız.yani motor yalıtımı çok çok iyi.ama sadece arka çamurluktan taşlı yollarda(bozuk mıcır)ses yapıyor.sadece eralar için arka çamurluğa yalıtım yapılması yeterli gelir...diğer yerlere yapılmasına gerek yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

b ve c sınıfı arabaların çoğunda duyuluyor sadece hyundaiye özgü bir durum değil gibi

Mesela Clio 3 ve Megane 2 de , Ford Fiesta ve Focusta çalışırken normal dizellerdeki gibi ses var. Hyundai de böyle. Ama onnar giderken Hyundai gibi ses sorunu olmuyo. En sevmediğim yönü bu bizim arabanın.
  • bizim i30 lardaki tek sıkıntı da bu ,
    xf1x arkadaşın yukarıda dediği gibi yeni asfalta girince noluyor diyorsunuz.

bide mıcır çamura giriyorsun arabaya alttan tak tuk
    içim gidiyor
    sanki beni taşlıyorlar

Ziebart Ses yalıtımı 2 arabamıza yaptırıcaz sanırım garantiyi bozmuyorsa

edit: bu arada era ları bilmem ama bizim motorda çok sessiz,dururkende giderkende. ısınınca ses kalmıyor
    yakında eralara da koyarlar sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercan -- 11 Şubat 2008; 23:43:50 >
  • ewet gerçekten accent ADMİRE 1,5 crdiler çok ama çok sesli...fakat allaha şükür era dizel onun yanında elektrikli gibi kalıyor.era 1,5 ler admirelerden çok daha sessiz.hatta focus,megane,clio gibi araçlardan hem güçlü hemde sessiz...

quote:

Orjinalden alıntı: chelick

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

b ve c sınıfı arabaların çoğunda duyuluyor sadece hyundaiye özgü bir durum değil gibi

Mesela Clio 3 ve Megane 2 de , Ford Fiesta ve Focusta çalışırken normal dizellerdeki gibi ses var. Hyundai de böyle. Ama onnar giderken Hyundai gibi ses sorunu olmuyo. En sevmediğim yönü bu bizim arabanın.

• evet eralar (admire ların aksine) motor sesi almıyor aslında doğrudur ama yol sesini haddinden fazla alıyor bu konuda başka araçla kıyaslamaya gerek yok...kimseye kaptırmaz 1. liği lastik sesi konusunda..birde o çakılların çarpma sesi yokmu rezillik valla hiç bir araçta görmedim bunu ben..
  • ewet bende onun farkındayımda;lastik sesi olarak sadece arka çamurluklardan ses alıyor.önden ses gelmiyor.dediğim gibi sadece arka çamurluk içine bi yalıtım yapılırsa gerçekten dört dörtlük olur.fakat önden özellikle motordan ses gelmiyor.rüzgar seside gelmiyor.
  • arkadaşlar o mucurların o kadar ses yapmasında yalıtım dışında bır de aracın yere çok yakın olması faktörü de etkili değil mi sizce?
  • BENCE onunla ilgisi yok.çünkü eralar eski accentler gibi yere yakın değiller.

bide mesela benim transporter t 5 de ön ve arka çamurluk içi plastikle kaplanmış şekildeydi.aynı şekilde altınıda komple kaplamışlar.çok güzel bişey ama mucurlu yollarda çamurluklardan felaket bi ses geliyordu.plastiğe çarpınca daha çok ses veriyor.

quote:

arkadaşlar o mucurların o kadar ses yapmasında yalıtım dışında bır de aracın yere çok yakın olması faktörü de etkili değil mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 13 Şubat 2008; 11:20:40 >
  • quote:

arkadaşlar o mucurların o kadar ses yapmasında yalıtım dışında bır de aracın yere çok yakın olması faktörü de etkili değil mi sizce?

En büyük etkilerinden biride bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.