arkadaşlar merhaba ortalama 750k ya ikinci el araç bakıyorum. i20 1.4 dizel elite veya egea 1.6 lounge modelleri arasında kaldım. tecrübesi olan arkadaşlar hangisini tavsiye ederler acaba? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
i20 vs egea
-
-
mpi değil hocam crdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uzun yıllardır i20 sahibiyim, ayrıca şirket aracı olarak uzun süredir Egea'nın çeşitli modelleri ile seyahat ediyorum. Egea'yı sadece 1 nedenle alırım: bagaj hacmi. Onun dışında her türlü i20 tercih edilir. Bir de belki çok sık uzun yol yapılıp yüksek süratlere çıkılıyor ise Egea ile daha yüksek hızlarda seyredilebilir. Onun dışında Egea maalesef aşırı kalitesiz bir araç i20'ye göre.
-
admin i20 nin içi çok geniş dimi banamı öyle geliyor egea ya göre kıyaslarmısın
açıkçası Egea ile i20 bana göre neredeyse aynı durumda arka taraftaki diz ve baş mesafesinde. Egea, kalıbına göre geniş olmayan bir araba. i20'nin arkası fena değil ama iyi de değil. 4-5 kişilik bir aile için geniş. Ancak 4-5 yetişkin ile seyahat edilirse önde oturanların koltuğu öne çekip arkadaki için alan açması gerekir bence. Belki Egea sadece diz mesafinde 0.5 - 1 cm daha iyi olabilir gibi geldi bana ama neredeyse aynı yani. TAbi i20 'den inip Polo, Fiesta, Clio'ya binilirse aşırı dar gelecektir. Sınıfına göre geniş diyeyim.
-
crdi sormuş mpi den bahsetmişler
2016 Elite pan satayım sana :)
-
Ben egea alırdım urban-lounge olmak koşuluyla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kaça bırakıyorsunuz
Hiç düşünmedim 750 -800 Bin arası gider diye düşünüyorum .
-
900'e sıfır Egea var GSR2.
Elalemin çöpünden iyidir.
daha neler. egea önde de arkada da i20'ye göre net daha geniş ve konforlu. i20 güzel araba ama b sınıfı için güzel. kalite olarak da egea'dan bir tık yukarıda ama daha fazla değil.
-
aynı anda i20 ile Egea'nın iç mekanını belki 3-4 defa birçok kişiyle birlikte kıyasladık. Bence siz de kıyaslayın. Ayrıca konfor ve Egea kelimelerinin aynı cümle içinde geçmesi de bana trajik geldi
-
Egea hb lounge alınır tabiki.
Yalıtım, konfor ve hacim olarak daha iyi i20den. Kalite olarak da benzerler ama egea bir tık daha iyi.
Motor performansı olarak da fersah fersah fark var.
i20 almak için pek bı sebep yok gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 14 Ocak 2025; 19:42:41 >
şirket aracım 2 sene egea idi. i20'nin içi bir kere net dar, bindim defalarca ona da. egea'nın kalitesi vasat ama konforu fena değil. i20'den daha konforlu olduğu kesin. ufak tefek biri için aynı konfor sağlanabilir ama benim gibi iri biri için i20 konforsuz, net. arada 5 cm dingil mesafesi farkı var. i20 aynı genişlikte diyen çarpılır.
-
İki aracı da kullandım.
Egea daha geniş, daha konforlu , malzeme kalitesi daha iyi. Piyasası daha iyi .
İ20 ise cam tavan -multimedia- iç döşeme renk seçeneklerinde ön planda .
Her iki arac birbirine çok yakın , aile genisse arkada seyahat edecek olan varsa i20nin arka suspansiyonlar inanılmaz sert . Ben ailemle kullanıyorum bu yüzden tercihim egea olurdu.
İ20’nin de piyasası iyi. Egea daha konforlu ama daha kaliteli değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim boy 1.95, yolcu koltuğuna oturup kendime göre ayarlar, sonra da ayı koltuğun arkasındakine geçerim. 2 araç ta aynı genişlikte, defalarca birinden inip diğerine bindim. Ancak genişlik olarak Egea çok az geniştir. Hissettirdiği genişlik farklı olabilir belki (camlar, göğüs ve görüş açısı vb.) ancak benim ölçümüme göre aynı. Ondan eminim.
-
Hb'ye hiç binmedim ancak Cross da bana geniş gelmedi. SAdece bir nebze yüksek olduğu için ferah hissettiryor. Yukarıda belirttiğim gibi uzun boylu bir ailem var. Boy ortalaması erkeklerin 1.90, kadınlar 1.80. o yüzden bulduğum her aracı santimler ile ölçerim hemen. Piyasadaki bilinen , popüler araçları tek tek santimle ölçtüm. Dediğim gibi hissetirdiği genişlik farklı olabilir , bazı araçlar gerçekten basık oluyor ve içeride sıkışmış hissi veriyor. i20'de de bu basıklık var. Dikiz aynasının konumu filan çok kötü.Şoför koltuğundan bahsedersek yine basık derim . Ancak ben sağ yolcu koltuğu ile arkadaki yaşam alanı açısından iki araç da % 90 aynı seviyede diyorum. O zaman sorudan algıladığımız farklı belki de .
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
daha neler. egea önde de arkada da i20'ye göre net daha geniş ve konforlu. i20 güzel araba ama b sınıfı için güzel. kalite olarak da egea'dan bir tık yukarıda ama daha fazla değil. |
Benzer içerikler
- toyota corolla 1.4 d-4d otomatik
- en ucuz plug-in hybrid
- grand cherokee 5.2
- f30 dizel mi benzin mi
- chevrolet cruze alınır mı
- uçan araba fiyatları
- en az yakan arabalar
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X