Şimdi Ara

i30 vs 308 test ettim, yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kafamda i30 almak var ama cebimde para yok şu sıralar.
    Ama dün i30 ve 308 ile sırasıyla test sürüşüne çıktım.
    Kişisel yorumlarımı paylaşım.
    Not: hemen öyle yanlış diye atlamayın, kişisel görüşlerimi yazıyorum :), isteyen gitsin ikisinide denesin, yorumları paylaşsın, denemesi bedava

i30 in 308 e göre artıları; (i30 dizel otomatik DCT elite)
    -Araç 17inç jantları olmasına rağmen bozuk yolda çok konforlu hissetim. arkada kardeşim burası çok rahat dedi. Süspansiyonlar çok güzel, yüksek hızda iyi değil diye duydum orasını bilmem, denemedim çünkü
    -Açılabilir tavan süper, arkada oturan için çok rahat
    -Arkada koltuklar cok rahat ve ferah, diz mesafesi harika
    -Bagaj daha büyük
    -i30 un donanımana göre daha uygun fiyatları var

308 in i30 a göre artıları; (Dizel Otomatik, Allure yani full, acılmaz cam tavan ve eklenecek tüm paketler vardi)
    -Araçta 17inç jantları var sert sürüsü yol tutuşunu arttırmış. tercih meselesi
    -Tam otomatik vites çok canlı ve manuel modu çok zevkli, yakıt problem değilse vitesi güzel
    -Geri görüş kamerası i30 a göre daha iyi, navigasyon ekranındaydı ve çok netti
    -Direksiyonu ufak ve hisli (hisli ne demekse), yani karting arabası kullanıyorsun gibi, mini cooper tadinda, mini kullanan bilir
    -motor performası 308 de daha iyi gibi geldi, cok fark yok ama aracin çok hafif olmasındanmıdır nedir, motor daha performanslı geldi

iyi günler
    Herkese şinde bol kazançlar

• 308'in bagajı 400 litrenin üstünde bu sınıfta compact hachbacklerin içinde en büyük bagaj 308 de . ben i30 u test ettim 170 180 km hızlara çıktım en ufak sıkıntı olmadı bende 120 ile fark etmeden geniş bir kasisten atladım onda bile korku yaşatmadı bana . 308 gerçekten çok hafif ama fiyat handikapıda var peugeot biraz mantıklı davransaydı 308'i sokaklarda bolca görebilirdik. hangi aracı alırsanız alın çok büyük sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum ama bana göre bu sınıfın f/p arabaları i30 ve seat leon
  • 308 her donanımında olması gerekenden 10000TL pahalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i30un en büyük sorunu ağırlığı.Ağırlıkda büyük oranda herşeyi etkiliyor.

Yeni dct şanzımanda eski otomatik ile manuel arasında tüketimi var ve manuele çok yakın değil.Bunun en büyük sebebide ağırlık.
    Motor güncellendi,dctde tork arttırıldı ve 7 ilerinin etkisiyle 6 ileri manueldeki o alt devirlerdeki canzınsık gitti.Ama motorunda karakteri hdi gibi değil.Genelde yüksek devir istiyor.Tüketim konusunda zaten hdi 1 numara.

Ağırlığı ikinci negatif etkiside i30da süspansiyonlar.Süspansiyonlar konforlu ama bu araç belli bir kişi ve bagaj ağırlığını geçince süspansiyon çalışma aralığı ya bitiyor yada çok zorlanıyor.Aynı çukur veya kasisten tek kişi ile geçseniz çok fazla birşey hissetmezsiniz ama 5kişi ile geçerseniz dandun.

308 tarafına bakarsak komple yeni bir araç.Şasi yeni,şanzıman yeni,teknolojiler daha güncel,motorda şimdi elden geçti mis.Açıkcası 308 ve i30 arasında kalındıysa,308 ağır basar.Ama aradaki fiyat farkı ve 308in konsolu(kimine göre iyi,kimine göre kötü),308den geri döndürebilir.

• Hyundai nin kaporta malzemeleri cidden çok ağır ve kalın. 1.400kilo civarı sanırım i30. Bu aralıkla bu nesilde olmaz... BMW Mercedes bile kaportayı inceletip araç hafifletiyor günümüz şartları maalesef bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

308 her donanımında olması gerekenden 10000TL pahalı.

Golf mü ucuz ?
  • F\P deyince aklıma gelen iik araç i30 dur.Tek parasının hakkını veren araç bence...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 3 aydır 1.6 CRDİ Blue drive manuel kullanıyoruz gayet memnunuz 59.000 TL'ye almıştım daha ne olsun
  • bizim millet hala biton para verip golf alıyor.şaşıyorum bizim millete.markacılık ve özentilik bizim toplumu bitiriyor...
  • 5 yıl garanti +
    yakıt -
  • arkadaşlar golf Leon alanların bile aklında i30 karizması var verdikleri paralara donanım bile . leon kasası güzel sayılır ama golf nedir 105 hphp 250 tork i30 ağırlığı dolayı 138 hp 300 tork bu aracın Peugeot karşılaştırılması doğru değil. Hyundai çok değişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf düşündüm ama aynı donanımlısını hesapladığımda (sunroof,anahtarsız calistirma, , ek garanti ücreti vs. felan) 100bin tl oluyor nerdeyse, yuhhhhh, altı üstü araba ne var yani
    şuan en mantikli araç, sınıfında i30, yapcak bişey yok, kabul etmek lazım.

Sıfır araba almak son develiyasyondan sonra çok zorlaşti .
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcool

quote:

Golf mü ucuz ?

Bu kafada gidersek 100.000 e çok c sınıfı araba satarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 araç kıyaslandı konu golfe bağlandı helal olsun ne diyelim...

araç arasında bende incelemem sonucu 308 çok daha az yakıyor ve hafif olmasından daha seri atak i30da daha hesaplı diyorum gerisi aynı zevk meselesi diyebilirim..
  • şu araca neden bi xenon koymazlar
  • quote:

honda city nin fiyatları hakkında görüşünüz nedir? ilan sahipleri yapay fiyatlar oluşturup aracın ederini yükseltmeye calısıyormuş diyorlar...
  • Peugeot düşünen arkadaşlar direk liste fiyatına bakıp aldanmasın. Liste fiyatı üzerinden 4,5 bin lira indirim almak mümkün.
  • 308'de ciddi indirimler yapılıyorlar, üstteki arkadaşın dediği gibi 5000 ve üzeri indirim almak çok zor değil. Liste fiyatına çok takılmayın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.