Şimdi Ara

i5 10300h vs ryzen 7 4800h

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir laptop alacağım makine mühendisliği için ve solidworks autocad gibi programları kullanicam ve lol cs gibi oyunlarda oynuyorum az da olsa 2 laptop arasında kaldım aradaki 500 tl lik farki vermeye değer mi
    Edit"lenovoya 8 gb ram ekleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotat555 -- 1 Eylül 2020; 14:54:33 >

• 10300H ile 4800H arasında 2.5 kata yakın fark var. Ben de o aceri aldım çok kaliteli ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 1 Eylül 2020; 14:56:18 >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Anladım ancak birkaç yerde acer da ekranında ışık sizmasi ölü piksel gibi sorunlar gördüm siz böyle bir problem ile karşılaştınız mı
  • Net Ryzen. Başka bir şey bakmanıza gerek yok bence.
  • Rotat555 kullanıcısına yanıt
    Işık sızması neredeyse hepsinde var. Sorun olacak derecede bir şey yok.

İsterse ekranda 10 piksel olmasın bu karşılaştırmada acer fersah fersah önde
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Neden peki
  • ryzen7 4800h ile i5 karşılaştırmak bile bir hatadır benim gözümde lakin acer 2019 üretimleri çok hatalıydı 2020 de durum ne araştırmak lazım benim de özellik/fiyat bandında beğendiğim bir ürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotat555

Neden peki
    sallıyor çünkü https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+4800H&id=3676 ryzen 7 4800h'ın passmark puanı çokluda 19k, çizim falan yapacaksan muhtemelen çoklu çekirdek kullanan bir program kullanacaksın. Bu da
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - Intel Core i5-10300H @ 2.50GHz - Price performance comparison
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-10300H+%40+2.50GHz&id=3646
    i5, arada 2.5 kata yakın performans farkı var. Daha da niye diye sorma yani :D

• Ryzen 5 4600 i7 10750 muadili
    ryzen 7 4800 ile i5 10300h kıyaslarsan intele ayıp olur yapma

Acer'ın içindeki ram 2 3200 mhz, bir tanesinin ederi zaten 400 lira(indirimde bulursan tabi)

Ölü piksel, ışık sızması tamamen şans işi acer nitro'da ihtimalin belki daha yüksektir fakat bu lenovoda olmadığı anlamına gelmiyor
  • Msaniyamac M kullanıcısına yanıt
    Intel' e ayıp olur derken, hangi işlemci bu ikili arasında? Intel mi yani?
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    intele ayıp olur derken çok altta kalır ezilir diye demiştir :) ryzen7 4800h intel i5 10th ve i7 10th'den daha üstün durumda
  • inekoluruminş İ kullanıcısına yanıt
    Bu deyim genelde tersi için kullanılır ya şaşırdım ben de...
  • Bende Acer aldım ışık sızmasının rahatsız etmesi için ekran ışığını sonukadar açıp öyle kullanmak lazım ama ben %30 civarı kullanıyorum hiç rahatsız etmiyor.

1. touchpad elan diye bir model Fedora linuxta ic2_hid modülü ile arasında bir çakışma var cihaz bir anda yok olaibliyor günde bir kaç, dmesg komutunda zaten rapor edilmiş yazıyor. ic2_hid modülünü devre dışı bırakıp tekrar çağırınca touchpad yine kullanılıyor ve usb den fedora live usb ile açınca eğer mouse takılıysa kesinlikle çalışmaz halde açılıyor. Xubuntu live usbile denedim onda raporlu görünmüyor ve gayet güzel çalışıyor. kdeneon ile deneyiceğim merakeden olursa özelden yazabilir.

2. Laptop ekranı direk vega gpu ya bağlı, hdmi portu ise nvidia gpu ya takılı bu biraz can sıkıyor ama normali bu dur belki bilmiyorum. rpmfusionda nvidia ile için olan rehberi uyguladığımda login ekranını geçene kadar mağlesef laptop ekranına görüntü gelmiyor login olduktan sonra sıkıntı yok. sddm ile ilgili bir ayarlar olabilir arch wikideki sddm için olan ayarları yaptım onda sorunyok belki normali odur yine dicem. gerçi çokta büyük problem değil zaten hdmi dan takılı ekranda sddm ekranı geliyor.

Bu arada önceden lenovo notebook almıştık 2 tane yiğenler için onlarında adaptörünü notebook'a takarken bastırmadığım için bir ateş basmıştı hiç ışık yanmadı görüntü gelmdi diye sonra bastırmak gerekiyormuş.
    Aradan bi 5 seneye yakın zaman geçti aynı mallığı bundada yaptım bi ateş bastı bi heyecan bi iade süreci nasıl olacak sıkıntısı hızlıca gözümün önünde şöyle bir çevirdim filan derken bu arada eşimde ilk notebook'unun iadeyemi gitçek niye açılmıyor heycanı derken birde çocuk kutuları etiketleri parçalamaya çalışıyor o ara gözüm kağıtta ki tık sesi gelecek yazısına takıldı :D gerçi tık etmiyor "gluch" benzeri bir ses plastiğin yerine oturması hissi var. önerirmisiniz dersen öneririm nerdeyse hiç sesi yok laptopun. umarım fedora içinde hallolur şu touchpad sıkıntısı.

Birde Şu numpad yanındaki yanındaki yukarı aşşağı ^N_ düğmesi ne işe yarıyor. O_O

• Bu laptopdan başlığa bakıp bugün ben de sipariş ettim :)
    Tek sıkıntı ekran 60 hzmiş arkadaşlar trendyol daki cevaplar bölümünde 60hz yazmışlar

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    i5 10300h vs ryzen 7 4800h

Benzer fiyatlarda şu iki işlemciyi görmek sinir bozucu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.