Şimdi Ara

i5 10400f ve RTX 3070'li sisteme upgrade önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, yaklaşık 13-15bin tl lik bir bütçe belirledim kendime. i5 10400f, 32gb ddr4 ram ve rtx 3070li bir sistem kullanıyorum fakat monitörüm 3440x1440p. Bazı oyunlarda beklediğim akıcılıkta oyun oynuyamıyorum. İlk önce işlemcimi i5 13600k veya 14600k ya mı yükseltmeliyim yoksa ekran kartı mı 4070super ile mi güncellemeli miyim ? Hangisinin bana daha çok faydası olur hem hikayeli hem online oyunlarda hangisi daha çok fps arttıracaksa ilk önce onu upgrade etmeyi düşünüyorum çünkü.

• Kesinlikle ekran kartı upgradei sana daha fazla fps ve kalite getirecektir 10400f hala günümüzdeki online oyunlar için yeterli bir işlemci tabiki 4070s le darboğaz olacak ama 2kda yük gpuya bindiği için daha az olacak 4 k da ise daha daha az olacaktır.

Zaten işlemci değiştiremezsin anakartın muhtemelen max 11. Nesil işlemcileri destekliyordur lga1200 e 13600k takamazsın ki bugünlerde intel işlemcilerin çok sorunlu olduğunu haberlerden okuyoruz.

İşlemci upgrade durumunda komple sistem değişecek hiç gerek yok.
    4070s çok güzle gpu geçebiliyorsan geç birde kasa havalandırman soğutman ramın ssdin tamamsa seni 2 3 yıl rahat götürür baktın 2 kda darboğaz çok max i7 12700k alır devam edersin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 11400F ile 3070 kullanmıştım. Açık dünya oyunları ve warzone gibi online oyunlarda işlemci yetmiyordu. Bariz bir şekilde de akıcılık sorunları oluyordu. İşlemci değişikliği şu aşamada size daha çok fayda sağlar.

• O parayla üst düzey bir ekran kartı alamazsın, onun için anakart ile işlemciyi yenilemen daha mantıklı olur. Ama birkaç aya yeni nesil amd işlemciler gelecek. Hemen lazım değilse bütçeyi arttırıp onları bekle. Aksi durumda ryzen 7700 fena bir işlemci değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 1 Ağustos 2024; 9:17:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.