Şimdi Ara

İ5 6300HQ Oyun İçin Yeterli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar dediğim gibi İ5 6300HQ oyun için yeterli mi yoksa üstüne 400TL ekleyip 7700HQ alim mi?

Not:400TL fazla verirsem ekran kartından feragat etmiş olurum.(Hafızası 6GB'tan 3GB'a düşer)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6300hq = 4c/4th 2.3ghz --> 2.8ghz
    7700hq = 4c/8th 2.8ghz --> 3.2ghz

Kendi görüşümü oyunlar için pek fark olmayacaktır. 6 ile 7. nesil arasında da mimarı olarak pek fark yok yüksek saat hızları dışında. Oyunların bellek kullanımı da her geçen gün arttığı için kısmak pek mantıklı değil tabi o grafiklerin hakkını verecek bir gpu söz konusu ise.
  • aralarında 3000 puan fark var. aynı gpu ile 7700hq yerden yere vurur.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size yeter mi diye sormuşum siz bana karşılaştırma yapıyorsunuz...Aynı gpu olsa bende 400TL'ye

kıyıp alırım ama bu durumsa yaklaşık Gpu çmrüm 3 yıl kısalmış oluyorum.

• i5 6300HQ GTX 970M' e bile darboğaz yaptırıyor yer yer. Kaldıki 970M GTX 1050Tİ'den daha kötü. O cpu en iyi ihtimalle 1050Tİ ile kullanılır laptopda. 1060'ı taşıma ihtimali yok. Heleki mobil ve masaüstü farkı kalmadığını düşünürsek. Frekanslarda çok düşük zaten.

• Sırf son arkadaşa cevap vermek için hortlatıyorum.Aynı notebook bende var videolardaki (msi gp62mvr 6rf i5 6300hq işlemci ve gtx 1060 3gb gpu) o videolardaki darboğaz (bottleneck) tamamen arkadaşın ram yetersizliğinden oluşuyor işlemci ile alakası yok 8 gb var sanırım videodaki arkadaşta 16 ram var bende şuana kadar hiçbir darboğaz yaşamadım yanlış bilgilendirmeyelim.Ha darboğaz derken kötü optimizasyonlu oyunlardan bahsetmiyorum(mafia 3 gibi)
  • arkadaşım monster laptop kullanıyor gtx1070 ve i7 6700hq donanımlı. pc project carsta yüzde 40larda witcherda yüzde 30larda çalışırken watchdogs 2de yüzde 80in üstünü görmeye başladı. 1080pde 50-55fpslerde dolaşıyor ultra presette. gelecek oyunlar anlaşılan i7leri zorlayacak cinsten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.