Şimdi Ara

i5 9400F,1660TI'ye darboğaz yaşatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
11.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi yeni sistem almayı düşünen arkadaşlar gerek forumdan gerekse youtube ve çeşitli kanallardan yorumları, incelemeleri dikkate alıp pc topluyor. Donanım konusunda pek bilgisi olmayan arkadaşlar bu tarz kanalları çok dikkat etmeli çünkü çok yanlış yönlendirebiliyorlar insanları.

Pc Hocası adlı YouTube kanalındaki şahız "Mithrain Oyun Bilgisayarı İncelemesi" adı altında bir video yayınlamış durumda(gerçi yeni video sayılmaz). Pubg oynayan arkadaşlar Mithrain'i duymuştur muhtelemen. Sözde bu kasayı Mithrain ile incehesap toplamış. Neyse gel gelelim sistemde işlemci olarak 9400F, ekran kartı olarak 1660TI ve 8 GB ram bulunuyor. Bu videoda dikkkatli olan arkadaşların fark edeceği üzere bazı oyunlarda 9400F, 1660TI'ye darboğaz yaşatıyor. İşlemcinin bazı yerlerde %100 bazı yerlerde %90 civarı çalıştığı durumlarda ekran kartı %80 civarında bir performansla çalışıyor. Buna ek olarak Athem adlı oyunda High ayarlarda açıyor oyunu "ultra ayarda var ama bence gerek yok" diyor. Ama oyun sonunda fps değerlerinde Ultra detay yazıyor. Birde bu sistemin fiyatı şuanda 4900 lira. Yani 4900 liraya pc alıyorsunuz ama işlemci ekran kartını ya ucu ucuna besliyor yada beslemeyemiyor.

Bu tarz incelemelere göre kasa toplayan veyahut hazır sistem almayı düşünen arkadaşlar bir kaç farklı yerden araştırırlarsa daha iyi olacaktır. Özellikle böyle hazır sistemlerde genelde hep birşeyler eksik oluyor.

Video linki ;
    PC Hocası TVyoutube
    [2019] Mithrain Oyun Bilgisayarı İNCELEMESİ - 6 AĞIR Oyunda FPS Testi!
    https://www.youtube.com/watch?v=OlEM5gxlZiA

• Arkadaşım bir kaç oyundan yola çıkarak bu kanaate mi ulaştın. Şuanda bazı oyunlarda 6c 6t işlemcilerin oyun içi takılmalarını göz ardı edersek i5 9400f bırak 1660ti modeliyle kullanmayı, rtx 2070 bile kullansan oc yapılmış r7 işlemciler den daha iyi performans verdiği bir gerçek var.

O sistemin videosunu ben de izledim kasanın eksiği hdd ile ek 8gb ram dir.
    O kanallar coluk cocuk tarafindan izleniyo ciddiye dahi alinmaz iceriklerin %80i reklam ve kitle genel olarak "x abi termal macun bulamadim islemcime tereyagi sürsem calisir mi?" Kafasinda oldugu icin bilgisayar bilesenleri satan siteler ellerinde kalan eski seri veya satilmayan ürunleri bu genc kardeslerimize iteliyorlar.
    Hocam PC Hocası denen kanalın tavsiyesini dinleyen var mı ki? Adamlar gerçekten çömez. Donanımın 'D' sinden anlamıyorlar. Saçma sapan videolar; yok macun yerine diş macunu, yok işlemcinin üstüne yumurta kırma felan. Hiç bir şey bilmedikleri halde ahkam kesip sistem tavsiyesi feln veriyorlar. Tavsiyeye ihtiyacınız varsa DH, Teknoseyir, Technopat dışında bir kaynaktan faydalanamzsınız.
  • Her kanala güvenmeyin hocam teknoseyir ve technopattan şaşmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlıs olan bişi yokki i5 9400f aaa üst kalite oyunlarda 100 de yüz kullanımda çalısıyor

6/6 işlemci yetmiyor artık aaa üst kalite oyunlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Haziran 2019; 15:8:4 >
  • Arkadaşım bir kaç oyundan yola çıkarak bu kanaate mi ulaştın. Şuanda bazı oyunlarda 6c 6t işlemcilerin oyun içi takılmalarını göz ardı edersek i5 9400f bırak 1660ti modeliyle kullanmayı, rtx 2070 bile kullansan oc yapılmış r7 işlemciler den daha iyi performans verdiği bir gerçek var.

O sistemin videosunu ben de izledim kasanın eksiği hdd ile ek 8gb ram dir.

• Hangi işlemciyi takarsaniz takın ekran kartı %90 %100 arası çalışırki zaten amaçta ekran kartının en yüksek FPS i vermeye çalışması değilmi bunun için o yüzdelere çıkar hep o video yu bende izledim aynı anda video kayıt Edip aynı anda oyun oynuyor 110 dan fazla FPS alıp çok alıcı bi şekilde oynuyordu bizim gördüğümüz ustelik işlemcide stok fan takılı ve tek slot ram vardi. benim şahsi görüşüm iki parçada birbirine denk ve uyumlu

• 2080 e bile darboğaz yapmaz. Boş yapmışsın.
    AMD mi bu, ram, anakart, çip, slot, HDD, Power, kasa beğensin.

• forvet09 kullanıcısına yanıt
    ulan forvet bayram günü ortalıgı karıştırıyon :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 1660ti / i5 11400F Sistem
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam PC Hocası denen kanalın tavsiyesini dinleyen var mı ki? Adamlar gerçekten çömez. Donanımın 'D' sinden anlamıyorlar. Saçma sapan videolar; yok macun yerine diş macunu, yok işlemcinin üstüne yumurta kırma felan. Hiç bir şey bilmedikleri halde ahkam kesip sistem tavsiyesi feln veriyorlar. Tavsiyeye ihtiyacınız varsa DH, Teknoseyir, Technopat dışında bir kaynaktan faydalanamzsınız.
  • forumda bile aynı fiyata hatta daha ucuza 2600 gibi bi işlemci varken bu 6-6 lık intel çöpünü sırf bazı oyunlarda birkaç fps daha iyi veriyor diye utanmadan önerenler varken şaşırmadım.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    970 tl ye 2600 varken gidip 9400f seçiyorlar biz bunu diyincede fanboy oluyoz aradaki fiyat farkı az olsa hani gam yeicem eyv önersinler ama arada 170-200 arası fark var fiyat olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Haziran 2019; 18:3:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

forumda bile aynı fiyata hatta daha ucuza 2600 gibi bi işlemci varken bu 6-6 lık intel çöpünü sırf bazı oyunlarda birkaç fps daha iyi veriyor diye utanmadan önerenler varken şaşırmadım.
    9400f var ise 2600 ile takas edelim.

• Bu sebepten amd işlemci almakta fayda var bazı oyunlarda biraz düşük fps alabilirsiniz ama en azından darboğaz yaşamazsınız

• Kenar yumuşatmalari max yapincadami dar bogsz oluyor?

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Hocam ben denemedim ama galiba kenar yumuşatma kapalı zaten. Yani şöyle söyliyim mesela bf5'de ekran kartı %100 gücüyle çalışmıyor fakat işlemci 90-95'e dayanıyor. Bence Ryzen 2600 tercih etmek daha mantıklı geliyor bana

• 9400F in 1660 TI' a bazı oyunlarda ufak darboğazlar yapması mümkün. Bu gayet doğal. Ama bu ne işlemciyi ne de ekran kartını değiştirmeye değecek kadar büyük darboğazlar değiller. Göz ardı edilebilecek durumlar. Yani birkaç oyunda ufak darboğaz var diye işlemciyi artırsanız ona vereceğiniz paranın karşılığını almayacaksınız. 1660 TI 1080p de kullanılması için 9400F ve Ryzen 2600' den yüksek işlemci ben tercih etmezdim. 9600k alıp üzerine OC yapmak için girilen masrafın 1660 TI ekran kartı varken pek bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 5 Haziran 2019; 20:42:47 >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    yok. neden olsun ki. çöp dediğim işlemciye firmaya neden para kazandırayım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

yok. neden olsun ki. çöp dediğim işlemciye firmaya neden para kazandırayım ki
    Çöp, 9400f.

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 2600 ile aynı fiyatlar hatta 2600 daha ucuz bile olabilir. Hem böyle sıkıntılar olmaz hemde 6 çekirdekli işlemci alınmış olur. Yani 1660ti için 9400F yerine 2600 almak daha mantıklı bence

• o tarz videolarin cogu yazmasalarda sponsorlu icerik. bu saat den sonra 6c 6t islemci alinmaz zaten. o fiyat civarinda ryzen r5 2600 alman gerekiyordu. intel de i7 9700k ve ya i7 8700k dan asagi kesmez
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.