Şimdi Ara

i5 9400f işlemci pubg'de cpu 100 ekran kartı 30-40 kullanım sorununu nasıl çözerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. i5 9400F işlemcim ve RTX 2060 ekran kartım var. PUBG'yi ilk açtığımda ilk 10-15 dakika sürekli 60-70 FPS'e düşüyor sonradan yavaşça toparlıyor (%70'i dolu 120 GB SSD kullanıyorum ve program ile taradım sorunsuz ve %93 sağlıklı çıktı.) Ancak yine de çatışmalı, kalabalık bölgelerde 90-100 FPS arası oluyor. Ve 144 Hertz monitör de hissedilir şekilde akıcılık düşüyor. Ve bu durum oyun zevkimi ve performansımı düşürüyor. MSI Afterburner ile baktığımda ekran kartı kullanımı 50-60 civarıyken işlemci kullanımı 90-100 arası geziyor ve zaten işlemci kullanımı 90'ı aştığı an akıcılık düşmeye başlıyor. Daha önce böyle sorunlarım yoktu. Bunun dışında macunları yeni değiştirdim, sıcaklık değerleri hem işlemci hem ekran kartı için 60 dereceden yukarı çıkmıyor. Benden daha iyi donanımlara sahip arkadaşım benle aynı ayarlarda oyunu oynuyor ve işlemcisi 40-50 kullanıyor,ekran kartı sürekli 80-90 kullanılıyor bende ise durum tam tersi.

Özetle;

Bu sorunların önüne geçmek için işlemci değiştirmek dışında yapabileceğim bir şey var mı? Eğer işlemci değişimi olmalıysa ne önerirsiniz? Beni tatmin edecek şu anki halinden 20-30 FPS fazla almak. Yani 140 civarı oynamak istiyorum istikrarlı şekilde.

• RAM kaç GB?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki diğer arkadaşlar referans alarak çözüm sunması açısından arkadaş ve size eski sistemimi paylaşıyorum;

Ryzen 5 3600
    GTX 1660 Ti
    16gb ram (8x2)

Bu kombinasyondayken pubg 1080p orta/yüksek ayarlarda en ufak kasma bottleneck gibi sorunlarla karşılaşmıyodum gayet AKICIydı. 90-144 arası fps alıyordum hatta bazı yerlerde 144'üde aşıyordu ama ortalama 120-130 fps falandı.

9400f'in gücünü bilemeyeceğim rtx 2060 benimkinden güçlü kart fakat rtx 2060'ı beslemek çocuk oyuncağıdır. %100 işlemci güçsüz demekte istemiyorum o yüzden. Ama sistemde bir darboğaz var o kesin

Bu arada pubgde enteresan bir durum var geçen sene bu yoktu. İlk 1-2 oyun 4 gb ekran kartı vrami kullanırken 3. Oyundan itibaren 5.7 lere çıkıyor 4. Ve 5. Oyundan sonra 7 bandında geziyor ve 5. Oyundan itibaren 7.9 gb tepe kullanımı görüyor (şu an 3060 ti var). Oyunda yaptıkları optimizasyondan ötürü Bellek sızması gibi bir şey var oyunda. Oyunu oynadıkça fps düşmeye başlıyor diyebiliriz (Cod Warzone 1.0'da da öyleydi her sezon değiştikten sonra fps 5'er 10'ar düşüyordu

Ayrıca directx 11 de oynamanızı tavsiye ederim. Dx11e'de ekran kartı kullanımı daha çok düşüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci ve anakartı satıp. 5600+ b550m hdv alabilirsin. Mevcut ramlerin ddr4 kullanabilirsin. En uygun güncelleme bu olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.