Şimdi Ara

i7-4790 SEIDON 120V Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

- Intel i7-4790 işlemcim var ve bunu Cooler Master SEIDON 120V ile soğutuyorum. Bunun radyatörü artık gıpgrip olmus ve soğutmasıda zorlaştı. Ancak nasıl temizleyeceğim bu radyatörü bir fikrim yok.

• Ben bundan 2 ay önce bu ürünü aldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/slx-bl800-kompresor-800w.html#genel-bakis ayda 1 temizlik yapıyorum bununla öneririm.
  • Başka temizleme yöntemi yok mudur ?
  • Kompresör işe yarıyor gerçekten bende tavsiye ederim kasanın içerisinde ne toz bırakıyor ne birşey tertemiz sıfır gibi oluyor kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gandalf81

Ben bundan 2 ay önce bu ürünü aldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/slx-bl800-kompresor-800w.html#genel-bakis ayda 1 temizlik yapıyorum bununla öneririm.

bu aslında tehlikeli bi durum fanların dengesi kayabiliyor. eğer düşükte çalıştırırsanız zarar vermez sanırım ama bu sefer de iyi bir temizlik olmaz. (tabii radyatör ve fanları ayırarak temizliyorsanız ayrı)

onun dışında başka bir temizlik yolu zor görünüyor dostum. filtre kullanabilsen güzel olur aslında

• Açık devre güç kaynaklarında radyatörü suya yatırıp çıkarıyorlar. Bu yöntem bundada olabilir mi acaba ?
  • Ben kompresörün yanında birde boya fırçası aldım küçüklerinden yumuşak uçlu olanlardan toz almak için oda işe yarıyor bu tarz

• Radyatörü kasa dışına çıkarıp süpürgeyle tozları çekeceksin. Ama iki tarafada tut ki diğer taraftaki tozları da çeksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Radyatörü kasa dışına çıkarıp süpürgeyle tozları çekeceksin. Ama iki tarafada tut ki diğer taraftaki tozları da çeksin.
    Bu yöntemle temizledim. Simsiyah oldu yine ilk günkü gibi, hazır açmışken kablo yönetimini tekrardan yaparak daha ferah halede getirdim.
    - Bilgisayarı topladımda tekrar kabloları takıp ateşlemeye üşendim. :D
  • Cevap verilmiş; ben de aynı şeyleri söyleyeceğim.

Süpürgeyi alıp önce ağız takmadan beş - on dakika kadar tek yönden temizlerim; ardından aşağıdaki gibi bir aparatı takarak iki yandan da aynı süre ile temizliğe devam ederim. Özellikle kenar ve köşeler için çok yarar sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 14 Aralık 2014; 19:45:47 >
  • Ben hala elektrik supurgesi ve fircayla cebellesiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H110 var bende de kurutma makinasıyla temizliyorum dene istersen baya etkili tertemiz yapıyor
  • Hava uflemek en iyi temizleme yoludur.Statik elektrikle ilgili bir problemin de olmaz urunu bozmazsın da
  • Suya sokun pompa dışarda kalacak şekilde, duş başlığınıda ne çok tazikli şekilde ne de çok cılız olacak şekilde açın petekler arasında gezdirin zaten yıllarca birikmiş katılamış bir kir yoksa toz toprak dağılacaktır, hafif sıcak su kullanabilirsiniz ama el yakacak kadarda sıcak olmamalı. Kir çok ileri seviyedeyse katılaşmışsa yumuşak bir fırça ile temizlik gerekecektir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Aralık 2014; 12:11:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Suya sokun pompa dışarda kalacak şekilde, duş başlığınıda ne çok tazikli şekilde ne de çok cılız olacak şekilde açın petekler arasında gezdirin zaten yıllarca birikmiş katılamış bir kir yoksa toz toprak dağılacaktır, hafif sıcak su kullanabilirsiniz ama el yakacak kadarda sıcak olmamalı.

1-1.5 ay sonraki temizlikte boyle yaparim pompanin kafasina bir naylon geciririm o zaman sikinti olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Wave D kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 17:47:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.