Şimdi Ara

i7 7700 Sıcaklık Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemim şu şekilde msı 1080 gamingx modeli işlemcim i7 7700 anakartım ise z270 tomahawk modeli. Sorunuma gelecek olursak witcher 2 oyununda işlemcimin sıcaklığının 70 ila 85 arasında gidip geldiğini görüyorum. Ekran kartım maksimum 65 derecelerde anakart sıcaklığım 35 ila 40 derece arasında. Stok soğutucu ile kullanıyorum ve açıkcası işlemcinin sıcaklık değerlerinin normal olmadığını düşünmekteyim ve ayrıca bilgisayar kasamın yan çerçevesi plastik şeffaf kısmı bile ısınmakta. kasada 3 adet stok fan ekstrada 2 adet üst kısma fan takılı sizce sorun tam olarak nedir ve nasıl çözebilirim? Hava akışı iyi olmayabilirmi

• bu işlemcilerde kronik bir ısınma sorunu var böyle olmasının nedenide intelin işlemcileri oc liyip piyasaya sürmesidir
  • Normaldir. 4Ghz base hızında 4 çekirdek işlemci kullanıyorsun.

O kadar işlemciye para vermişsin, bir tane de soğutucu al sıkıntı olmaz.
  • İşlemci voltajını auto da bırakırsan doğal.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Yav he he. Voltajı otomatikte bırakıyorlar sonra neden ısınıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voltaj ayarları nasıl yapılmalı bilgilendirebilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Yav he he. Voltajı otomatikte bırakıyorlar sonra neden ısınıyor.

bizdekide aurotada ısındığı yok :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayandelon A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

AIDA 64'ü bilgisayarınıza indirip sistem kararlılık testini 5 dakika kadar çalıştırabilir misiniz? Kararlılık testi çalışırken istatistikler kısmından voltajın kaça kadar çıktığını yazabilir misiniz? BIOS'ta voltaj otomatik olarak seçiliyse anakart, yük altında işlemciye gereğinden fazla voltaj veriyor olabilir. Örneğin Gigabyte sırf bu durumdan dolayı BIOS güncellemesi yayımlamıştı. Ayrıca stok soğutucudan yüksek performans beklememek lazım.
  • kararlılık testi bu şekilde fakat sonuc nedir bilemiyorum anlamıyorum 5 dakikaya yakın zamanda stres altında 80i görmedim sıcaklıkta maksimum 75i gördümi7 7700 Sıcaklık Problemii7 7700 Sıcaklık Problemi@..Knight..

• İşlemci zaten hızlı bir işlemci olduğu için stok soğutucunun yeteceğini düşünmüyorum, kule tipi uygun bir soğutucu almanız faydalı olacaktır

• İ7 7700 ile 7700K modeli arasında fark var hocam. Ben k'sız halini kullanmaktayım. Stok soğutucusu ile geliyor.

• Rust gibi bir oyunda max ayarlarda fps 100lerden 40lara düşüyor çok can sıkıcı bir durum bu. İşlemcim 7500dü sorun ondandır diye 7700 aldım hala devam ediyor anlam veremiyorum
  • daha önce bu forumda ve başka forumlarda benzer konular görmüştüm 7. nesil işlemcilerde anlık sıcaklık yükselmesi ciddi derecelere çıkması falan tavsiyem kule tipi soğutucu ile kullanmanız stok soğutucu malesef yetersiz, onun dışında termal macun kalitesiz olabilir.
  • Rust gibi bir oyunda işlemci 70 derecelerde sabit fakat anlık olara fps droplar 140lardan 10lara 40lara düşmekte sorunun hala neden kaynaklandığına anlam veremiyorum

• islemcin 1,128v ile calisiyor. bu islemcileri (@4,0ghz üzeri) stok fan ile kullanmayin, sisteminizin uzun omurlu olmasini istiyorsaniz..

Arkadasim sana kesinlikle min bi kule tipi sogutu gerekiyor.

ve anakart sicakliklarini da kontrol edebilir misin? Anakartta da problem olma ihtimaline karsin. Kasan genel olarak isiniyorsa bu normal degil. egzos fanlarin mevcut mu? Kasa icinden bi foto alabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 13 Nisan 2017; 13:23:19 >
  • Kasa içerisinde 3 dışarı 2 içeri hava üfleyen fan mevcut kablolama gayet başarılı xigmatek frontlier kasam bios güncellemesinden sonra gta 5 tom clansy gibi oyunlarda pek fps düşmesi sorunu yaşamadım açıkcası yaşasamda 60 fpslerden 45 50 gibi oluyor rustta yine aynı şekilde 1070 ekran kartım ilede denedim bu şekilde sanırım sistemde şuan bir sorun yok gibi kule soğutucuda alıcam bakalım artık

• 6. ve 7. nesil intel işlemcilerde neden bilmiyorum ama çekirdek sıcaklıklıkları aniden yükselip alçalıyor benimde 6700k vardı sıvı sogutucuyla overclocksuz halde sıcaklık 45 dereceden birden 70 dereceye fırlıyordu sonra tekrar düşüp tekrar yükseliyordu.
  • Anakartın oto voltajda mı?

• işlemci stok fanla kullanıma pek uygun değil. z serisi bazı anakartlar senin işlemcinin 4 çekirdeğini 4.2ghz e kadar boostlayabilir. mesela bendeki z170 bclkya dokunmadan işlemciyi (i5 6400) tüm çekirdekleriyle 3.35ghzde çalıştırıyor. Bu sebeple düzgün bir soğutucu alman uzun vadeli kullanımlar için şart.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.