Şimdi Ara

İade edilen kargo ücretini kim öder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bireysel olarak birine 70 TL den ürün gönderdim. PTT kargo gönderimi kapalı oldugunu belırterek sürat olur mu dedim. olur dedi. kargo hesaplatmaya gittiğimde en uygun bunu verdiler. mng falan 80 TL ye kadar ücret çıkardı. taa fizanda oturan arkadasa 49 tl kargo bedelı cıkınca almadan geri yollamış. şimdi ben bu kargoyu geri alırsam kargo bedeli ödemek zorunda mıyım? arkadasa geri iade almam demiştim, iki kat kargo çıkarsa hiç almam demiştim. napmalıyım?

ben ona herseyı belırttım. bir tane alısverıs sıtesınde anlasmalı kargom oldugunu oradan alırsa daha makula gelecegını soyledım fakat ben anlamam etmem düz yolla dedi ve yolladım. sımdı boyle yaptı.

• yardımcı olun arkadaslar

• Tüketicinin iade hakkı var. Bireysel satışlarda durum ne bilmiyorum.
  • yokmu koca forumda sunu bilen? tipim nası - kız istiyom konuları açsam burası dolup taşmıştı.

• Etik olarak alıcının ödemesi doğru tabiki ama belli ki arkadaş sıkıntılı bir tip (tabi olayda bilmediğimiz bir ayrıntı yok ise). Bu durumda sizin ödemeniz gerekecek, yoksa ürün kargo firmasında kalacak ve bir sürü kafa ağrısı çıkacak. Karşı taraftan talep edin eğer olumlu karşılarsa ne ala.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 49 lira kargo ücreti ne ya şaka mı

adamlar çinden beleşe ürün yolluyor  

• İade kargoyu satıcı ödüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İade kargolarda kargo ödemesini satıcı yapar

• hocam peki ben gelen kargoyu almak istemiyorum. kalsın orda. boşu boşuna 2 kat parası ödeyemem. böyle bişey mümkünmüdür?

@TulparHAN

• Kişinin parasını verip ürün sende kalsın da diyebiirsin.

Kargoyu almazsan ne olur bilmiyorum o iş karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 14 Şubat 2021; 14:39:43 >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

ürünü kapıdan direkt çevirmiş. haliyle ürün onda da değil. bende dedim keşke alsaydınız, ücretin yarısını gönderirdim diye. kafasına göre hareket edip beni zor durumda bıraktı. a dan z ye herşeyi açıklayıp bildirmeme ragmen karsı cıktı. normalde iadem yok demıstım bu iade etmiş. hal boyle olunca bende zor durumda kaldım. 100 tl iade parası, 60 tl adama geri para iadesi ben biterim zaten direkt. ürün şubede kalsın, parasınıda alsın. 60 tl sadakam olsun artık diyecek bişey bulamadım. durduk yerde hem paramdan hem ürünümden oldum

• siz ne sattınız ki ?

PTT bildiğim kadarı ile gönderici ödemeli oluyordu.

Nakliye bedelini bilerek itiraz ettiyse yazıklar olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

hocam peki ben gelen kargoyu almak istemiyorum. kalsın orda. boşu boşuna 2 kat parası ödeyemem. böyle bişey mümkünmüdür?

@TulparHAN

Kargo şirketi uğraşırsa o parayı sizden tahsil eder. Ama o tutar için uğraşmazlar diye düşünüyorum.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

ptt nin kapalı oldugunu söyledim. diğer kargolardan birini seçin dedim. sürat olur mu dedim olur dedi. benim dolap ve zebramo uygulamasında anlaşmam var kargo 9-12 arası dedim, orayı anlamam düz yolla dedi eft parayı aktardı. bende daha ne zorlayayım, direkt süratten yolladım.

• nette yasal işlem falan deniyor fakat onun yalanlamasını yapan sitelerde var. istese nasıl tahsil eder

• Bende bu işin içindeyim. Keşke acele etmeyip PTT kargo ile gönderseydiniz. Aklınızda olsun ptt hariç özel kargolarla anlaşmanız yoksa bu kargolar en yüksek fiyattan vatandaşa kitlerler. Sanırım devamlı bu işi yapmıyorsunuz. Yoksa bunları bilirdiniz.

Ayrıca iade de kargoyu satıcıyı öder. Yani çok fazla yapacağınız birşey yok. Tıpış tıpış kargonuzu almak zorundasınız. Yok içinde benim için değerli birşey yok güme gitsin diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Kargoda bekletilen iade ürünler ne yapılıyor. Onla ilgili bir mevzuat bulamadım. Bir kargocuya da sormak istedim. Ciddiye almayıp cevaplamadı. Büyük ihtimalle bilmediğindendir. Gidip şube ile konuşun diyecem. O da olmaz. Tanıdık bir kargocu ile bilgi almanız şart..

• Ducatine kullanıcısına yanıt

subeden teslim almiyacam, nere giderse gitsin. durduk yerde hicbirseye 100 tl odeyemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up yokmu bilen?

• Ürünün parasını almışsındır diye umuyorum. Kargo bedelini öde. Ürünün parasından o tutarı kes ve iade et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.