İstanbul Büyükşehir Meclisi (İBB), aldığı kararla cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. Yeni Akit gazetesi, karar sonrası bugünkü manşetinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. “İmamoğlu ateşle oynuyor” diyen Yeni Akit gazetesinin manşetinde “Cemevlerinin ‘ibadethane’ olarak tanınmasının anayasal bir mesele olduğunu ve bu konunun belediye meclislerinin yetkisini aştığını belirten uzmanlar, "İmamoğlu kendi siyasi kariyeri için ülkeyi ateşe atmaktan çekinmiyor’ görüşünde birleştiler” ifadelerini yer aldı. Söz konusu kararın "infiale" sebep olduğu ileri sürülen haberde, “İmamoğlu'nun siyaset mühendisliği girişimi” denildi, karar, "Alevileri İslam'dan koparma hamlesi" olarak değerlendirildi. T24 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 15 Eylül 2024; 18:9:30 > |
İBB'nin Cemevilerin ibadethane olarak kabul etmesi kararı Akit'i kızdırdı; “İmamoğlu ateşle oynuyor”
-
-
Açıkçası AKİT'in haberlerini ve söylemlerini beğenmem ama burada doğru söylemiş.
İmamoğlu siyasi rant için siyasi gündem olmak için Cumhurbaşkanı adayı olmak için resmen ateşle oynuyor. Bu tarz işler merkezi yönetimin alabileceği kararlar işler. Bu tarz Belediye meclisi kararları ile olayı sulandırmak olmamış.
Çünkü Türkiye İstanbul'dan ibaret değil 81 il var 1030 civarı belediye başkanı var. Hepsi kafasına göre karar alsın o zaman ? Yarın başkasıda çıkıp bende Ateşe tapanlar için şurayı İbadethane saydım desin diğeri bende şeytana tapanlar için şunu yaptım desin diğeri başka birşey için bunun sonu gelir mi ?
Sırf AKP bunun yürütmesini durdurunca aaa bakın bunlar Alevi düşmanı aa bakın bunlar şöyle deyip oy devşirmek için atılan adımlar ama gerçekten ucuz siyasi hamleler.
-
Ben hiç başkasının ibadetine tapınağına itiraz eden Alevi görmedim ama nedense kendine sünni islamcı/ dinci muhafazakar diyenler başkasının dinini nasıl yaşaması gerektiğini kendilerinin dikte etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Aleviler Cemevlerini ibadethane olarak görüyorlar mı? Görüyorlar.
Olay bitmiştir konu kapanmıştır. Ateşle oynuyormuş..ne yapacaksınız? Madımak’ı yaktığınız gibi İBB’yi mi yakacaksınız? Kendinizi havaya mı uçuracaksınız? Kafa mı keseceksiniz.
Hiçbirşey yapamazsınız sizde o cesaret yok. Hadi deneyin bakalım noluyor aşağılık teröristler sizi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 15 Eylül 2024; 19:48:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım ülkede Merkezi yönetim var. CHP iktidar olur ve kabul ettirebilirse halkın desteğini alırsa istediği şeyi yapabilir. Cemevini resmi ibadethanede yapabilir. Ama Cumhurbaşkanı olunca Meclisi kazanınca yapar bu dediklerini.
Belediye kararı ile olacak işler mi bunlar ? Azcık mantık yürütün. Kaç yüz tane belediye var. CHP ilk defa mı belediye kazanıyor 100 yıldır ? Neden şimdi bunu yapıyorlar veya neden sadece İmamoğlu yapıyor. İzmir'de 40 senedir CHP iktidarda orada neden yapmamışta şimdi gündem oluyor bunları azcık düşünün lütfen.
Hepsi PR için hepsi reklam için. İmamoğluna Kemal Kılıçdaroğlu zıt gittiğine ilerleyen süreçte aman ALevi seçmenin oyunu alamazsam diye şeker dağıtmaktan başka bir şey değil bu hareketler. Ama ana mesele yasal olmaması merkezi hükümetin üstü gibi karar alması sorun olan.
-
Sunniyim ama helal olsun Imamsson'a 👏 devlete bas kaldiran Dersimlilerden ozur diledik, seyh sait'ten, seyit riza'dan, abdullah ocalan bir ara kanaat onderi oldu, bolucu teror orgutu yandaslariyla baristik,
Bi kulturumuzun, etnik kokenimizin ozu Alevilerle barisamadik. Bu insanlar da biz ne kadar Turkmensek o kadar Turkmen. Kurtler ve Zazalar olsa da isin asli Turkmen.
Osmanli teokratik bir devletmis, ve Safevilerle mucadele ettigi icin bu insanlari katli vacip kilmis, bizim radikal dincilere ne oluyor? Camiler kapatilsin mi demis? Sunniligi mi yasaklamis? Devlet benim mezhebime ne kadar sahip cikiyorsa, Alevi dostumun, esimin mezhebine de o kadar sahip ciksin. Hukumet yapmiyorsa Imamoglu yapsin. Helal olsun 👍
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Son zamandaki tabani toparlama maksatli radikallesme gidisatiyla ben sasirmam iptal ettirirlerse. O bir ara Kultur Bakanligi bunyesinde bi seyler yapmislardi, onu one surup iptal edebilirler. Son zamanda Ataturk'e saygisizlik yapacak raddeye getirdiler isi, Alevileri hic tanimazlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam, ibadethane olsun da, hangi dinin ibadethanesi?
-
Dayııı be.. ne istedilerse verenler, gel gel diyenleri fetönün kapsama alanında çıkarmak hangi kavime giriyor. Ahtapot, sümüklüböcük yoksa aha buldum solucan
-
bak şunu yanlış biliyorsun. ehli kitaptan mısın bilmiyorum ama ayasofya 1453 yılında cami oldu, 1935 yılında müzeye çevirildi, 2020 yılında da yine cami oldu ve ibadethane olarak hizmet vermeye başladı. aysofya için katedral diyorsan eğer, yani kusura bakma ama ayasofya bir camidir.
cem evleri konusuna gelince. “Maslahat-ı beşer fetvası” denen bir ifade var. islam'da insanların yararına olan şeyleri gerçekleştirmek ve zararlı olanları önlemek amacıyla verilen bir fetva. imamoğlu'nun yaptığı bir nevi bu oldu. hem fetva'yı verdi hem de fiilen fetvayı gerçekleştirmiş oldu desek yanlış olmaz sanırım. tabi sadece istanbuk için oldu bu. bu konu tartışılır. hem dünya hem de ahiret açısından faydası olması açısından, imamoğlu'nun bu konuya girmesi ne derece doğru olmuştur? imamoğlu'nu bu açıdan baktığımızda, her türlü eleştiriye tabi tutmak mümkündür. tabi bu konuda, başka eleştiriler yapmak ve artık neresi olur bilmem topa tutmak da mümkündür. faydalı bir iş yaptığını düşünmüyorum. aynı şekilde zararlı bir iş de yaptığını düşünmüyorum. bunun getireceği bir fayda ben göremiyorum. ben namazda soluma bakığ selam verirken, benim kardeşim sağın bakığ selam verecek. ya da ben secdede subhane rabbiyel ala derken, yanımdaki subhane rabbiyel azim diyecek ki ben bunu rüku'da söylüyorum. ben farzı bitirip son duaya kadar beklerken, diğer kardeşim farzı kıldıktan sonra camiden çıkacak. yani demek istediğim cami ve sayısını eleştiren bir zihniyet var malum. hani cami'ler dolmuyor, hala da cami yapılıyor diye hatırladın mı? bu da buna benziyor. cami'yi bırak, cem evlerinde ibadet yap. yani bir şeyler için çözüm değil. mesela şöyle yapsalar, mezhep farkı mı var? her mezhebe göre imamları camiye ata. her imamın arkasında herkes ibadetini yapsın. daha güzel değil mi? bunu söylerken aklıma şu da geldi. türk devletleri teşkilatının ortal dil/alfabe konusunda bir anlaşması oldu galiba. böyle bir haber var. bu bir zaman kaybı bence. bütün diller Allah'ındır. bu diller ile anlaşamayan, ortak bir dil üzerinden neden ve nasıl anlaşacak ki? çözüm değil. ulaşılmak istenen asıl amaca hizmet etmiyor bence. ne yaptıklarını hiç anlayamıyorum. anlayacağımı da zannetmiyorum.
-
Akit gazetesi kaç tane satıyor ki şu gazeteyi basacak kadar para kazanıyor? Fondaş dedikleri bunlar işte. Kimsenin almadığı bir sürü akp gazetesi var ısrarla devam ediliyor.
Kaynak akışı kesilse 1 ay devam edemez.
-
Camiler yetmedi bir de bunlara para dökelim.
Alevilerde mezhepçilik ve tutuculuk çok daha fazladır. Güç ellerinde olmadığı için mazlum ve mağdur statüsündeler. Emin olun gücü ellerine geçirseler siyasal İslamcılara rahmet okuturlar. Devlet dairelerine Ali tablosu ve Zülfikar kılıcı bile asarlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 16 Eylül 2024; 8:53:7 > -
Varsayım.
En azından gün aşırı bize, yaşam tarzımıza hakaret edip cebimizdeki parayı çalmaya çalışmıyorlar. Bana kalsa hiçbir dinin camisini cemevini tapınağını finanse etmem. Bana ne..müslümanlar düşünsün
Kafadan ibadethane uydurmak elbette kızdırır.
Cemevi denilen yerler ancak sosyal aktivite, dini sohbet, alevi dansları için kullanılan yerler olabilir.
İbadet cami, mescit gibi yerlerde yapılır. Tabi islam dini için yazdım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ben hiç başkasının ibadetine tapınağına itiraz eden Alevi görmedim ama nedense kendine sünni islamcı/ dinci muhafazakar diyenler başkasının dinini nasıl yaşaması gerektiğini kendilerinin dikte etmesi gerektiğini düşünüyorlar. Aleviler Cemevlerini ibadethane olarak görüyorlar mı? Görüyorlar.
Olay bitmiştir konu kapanmıştır. Ateşle oynuyormuş..ne yapacaksınız? Madımak’ı yaktığınız gibi İBB’yi mi yakacaksınız? Kendinizi havaya mı uçuracaksınız? Kafa mı keseceksiniz. Hiçbirşey yapamazsınız sizde o cesaret yok. Hadi deneyin bakalım noluyor aşağılık teröristler sizi |
Dayııı be.. ne istedilerse verenler, gel gel diyenleri fetönün kapsama alanında çıkarmak hangi kavime giriyor. Ahtapot, sümüklüböcük yoksa aha buldum solucan |
Benzer içerikler
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- fulbright bursu alan türkler
- atık su bedeli nedir
- iphone fiyatları zam
- dijital slip bulunmamaktadır ne demek
- mavi taksi nedir
- bayiden sıfır araba fiyatları
- reeder nerede üretiliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X