İbre sıfırlanınca kaç km daha gider ? (Acil)
-
-
Benzin alamamaniza bisey demiyorum da
madem benzin yok niye biniyon? -
Araca ait kitapçığı internetten ulaşabilirsiniz. Yedek depo haznesinin kaç litre olduğu yazar. Bu kısım ışık yandıktan sonra kalan miktardır.
Tüketim ortalamanıza göre de menzil hesabı yapılır. Arabaya ne kadar yaktırdığınızı bilemeyiz. Benzini komple bitirmek daha büyük soruna neden olur. Depoyu sıfırlamayın.
-
Arabasına göre ve sizin kullanımınıza bağlı olmakla birlikte ortalama 80 km.. -
Hastane isleri vardi oruc olunca zor oluyor toplu tasima ve uzak hastane duragi, buyuksehir burasi zamanda degerli niye binmeyelim binmek icin var araba
-
Anladim bakayim kitapciga sagolasin... benzin pompasi mi yanar ? Peki Lpg de direkt calistirabilir miyim ?
Ibre dibe dayaninca ortalama 80 km kadar gidiyorsa iyiymis yedek depo oldugunu bilmiyordum 2009 1.2 symbol araba
-
Normal kullanımda (benzinle çalıştırıp gaza geçme) benzin pompası zarar görür.
Direk gaz ile çalıştırma mümkün fakat onda da lpg hata verebilir, arıza ışığı yakabilir. Ben benzin pompasındaki elektrik arızası sebebi ile yaptım bunu, benim araçta marş basılı iken gazla çalıştırma açılabiliyor, marş motorunu zorladığım için revize etmek durumunda kaldım
İkisi de zorda kalınca yapılır fakat maddi zorluk sebebi ile 100 liralık benzinden kaçarken pompa revizyonu ya da lpg sistemi arızası çok daha büyük zorluk yaşatır.
-
Benzin tamamen bittikten sonra LPG’de çalıştırmak için lpg tuşuna basılı tutarken marş yapman lazım -
Işık yeni yandıysa sakin kullanımda en aşağı 50 km gider -
Uzun vadede benzin pompasını bozarsın (1)
Depo altındaki pislik enjeksiyonlara gelir, onları da bozar (2)
-
Baktim simdi depoda 9 litre benzin gosteriyor sehirici 7.0- 7.7 lt yaksa 100 km den fazla gider o zaman. Test moduna aldim bakim, almak icin yol bilgisayari tusuna basili tutup kontagi acin aciliyor bilginiz olsun.
-
Sizin depo daha boş değil ki, dibine daha 1 çizgi var.
Ben onla 100 km daha giderim.
Kalan menzil = 0 ile 20 km gittiğim oldu
-
Yok bos ilk fotoda duz yolda giderken cektim dogrusu o. İcinde toplam 9 lt var gozukuyor bak orada km kisminda
EDİT : Araç test modunda olduğundan göstergeler öyle hareket ediyor aşağı yukarı oynuyor fotoda ondan öyle çıkmış otoparkta gece gittim baktım... soğuk motor park halinde bende diyorum hararet ibresi niye öyle yukarıda km de 210 a gelmiş araba 1.2 motor 150 km yi geçmiyor ki jeton şimdi düştü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 21 Nisan 2022; 4:46:39 >
-
Bu konu sahibinin turbolineanın yan nicklerinden biri olduğunu düşünmeye başladım... -
ışık yandıktan sonra 50-60km civarı gider o noktadan sonra tamamen risk -
acil durumlarda aracı lpg ile çalıştırabilmek için lpg düğmesine basılı tutmanız yeterlidir. ancak motor sıcakken yapmanız daha sağlıklı olur zira gaz fazına geçmemiş sıvı lpg direkt silindirlerin için püskürtülüyor.
-
En üstteki fotoya göre benzinli araç 50-55 km gidiyor. Bu senaryoyu defalarca tecrübe ettim. Bir kaç defa değil, yüzden fazla- Dizel 70-75 km gibi götürüyor. Bir defa daha agresif bir senaryo denedim, eve 10 km kala yolda kaldım. Bu da demek oluyor ki 55 km rahat götürüyor. Araçlar genellikle Symbol 1,2, Linea 1.4, Era 1,4, Symbol 1.5 dci, Fluence 1,5 dci, Corolla 1.4 dizel vb... Bir defa VW Caravelle'de ibre kırmızı bölge dahil yakıt seviyesini göstermez oldu, eve kadar getirdim, yakıt bitmedi. En kötü tecrübeleri Ford araçlarında yaşadık. Örn. dört yıl önce Ford Tourneo Connect 1.8 dizel aracımız vardı. Dönüş yolunda arkadaşım yakıt almamış, daha doğrusu ibreye güvenerek gerek görmemiş. Araç yol ortasında stop etmiş. Yakıt eklememize rağmen sorunu çözemedik. Mazot filtresi yakıtsız kalınca şekil değiştirmiş ve sistemi tıkamış. Bir daha o kadar araç içinde sadece Tourneo Connect'ti yakıtsız bırakmadık. 2014 Focus 1.6 da var, ona da dikkat ediyoruz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu konu sahibinin turbolineanın yan nicklerinden biri olduğunu düşünmeye başladım...
|
Benzin alamamaniza bisey demiyorum da
madem benzin yok niye biniyon? |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X