Bildirim
İBRETLİK TESPİT
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
ibret aldım -
Daha bu Turkiye'de yetistirilen birsey. Ya ithal olsaydi ??quote:
Orijinalden alıntı: cadillaccts
ibret aldım -
İbret alınıyor...........%95........ -
Bende az önce instagram da gördüm çok güldüm ama doğru malesef asıl üzücü olansa dünya fındık üretiminde 1 numara olan bi ülkeydik bugün dışardan ithal ediyoruz... -
Kilo olarak değil de parça olarak baksak durum değişiyo
2013 mercedes farı 1.400-1700 arası yanlışım olabilir..
Yarım kilo gelse yarım kilo mercedes parçası 1.700 civarı -
Doğrusu fındığın kilosunun mercedes ten pahalı olması olacak.quote:
Orijinalden alıntı: mor yakut
Kilo olarak değil de parça olarak baksak durum değişiyo
2013 mercedes farı 1.400-1700 arası yanlışım olabilir..
Yarım kilo gelse yarım kilo mercedes parçası 1.700 civarı -
Gercekten mi?
Onuda mi ithal eder duruma geldik? -
Mercedes Travego 1 trilyon lira ve ağırlığı neredeyse 18 ton. Bu hesaba göre fındık bir otobüsten de pahalı.quote:
Orijinalden alıntı: TrMhMt
Gercekten mi?
Onuda mi ithal eder duruma geldik? -
Keşke Mercedes i kilo ile alabilseydik, ver ordan 400 kilo a180 paran olunca tamamlansın -
quote:
Gercekten mi?
Onuda mi ithal eder duruma geldik?
Hayır hala en büyük ihracatçı ulkeyiz; ne yazık ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişiler yüzünden insanlar hep yanlış yönlendiriliyor. Fındık bu fiyatlar ile Avrupa seviyesine yakın bir duruma felis, yurtdışı piyasası budur zaten. Bizde iklimsel durumdan dolayı tahminen geçici bir süre bu yüksek fiyatlarla satılıp sonrasında düşecektir. Fındığın üreticiden alınan fiyati 17 tl iç fındık hali 34 civarı gerisi Aracıların cebinde. -
Mesele fındık satmak değil yeğen.
O fındıkla dünya markası çikolata markası yaratıp dünyaya satmak. -
quote:
Orijinalden alıntı: bluesnight
quote:
Gercekten mi?
Hayır hala en büyük ihracatçı ulkeyiz; ne yazık ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişiler yüzünden insanlar hep yanlış yönlendiriliyor. Fındık bu fiyatlar ile Avrupa seviyesine yakın bir duruma felis, yurtdışı piyasası budur zaten. Bizde iklimsel durumdan dolayı tahminen geçici bir süre bu yüksek fiyatlarla satılıp sonrasında düşecektir. Fındığın üreticiden alınan fiyati 17 tl iç fındık hali 34 civarı gerisi Aracıların cebinde.
Malesef hala dünya fındık ihtiyacının %80 ini karşılıyoruz fakat geçen sene fındık ithal ettik biraz araştırın görürsünüz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: macropolo
quote:
quote:
Gercekten mi?
Hayır hala en büyük ihracatçı ulkeyiz; ne yazık ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişiler yüzünden insanlar hep yanlış yönlendiriliyor. Fındık bu fiyatlar ile Avrupa seviyesine yakın bir duruma felis, yurtdışı piyasası budur zaten. Bizde iklimsel durumdan dolayı tahminen geçici bir süre bu yüksek fiyatlarla satılıp sonrasında düşecektir. Fındığın üreticiden alınan fiyati 17 tl iç fındık hali 34 civarı gerisi Aracıların cebinde.
Malesef hala dünya fındık ihtiyacının %80 ini karşılıyoruz fakat geçen sene fındık ithal ettik biraz araştırın görürsünüz.
Ben araştıramiyorum mumkunse belgenizi buraya ekleyin ki nereden ithal edip tekrar ihraç ettik öğrenelim.
-
1 kg fındık mı ağırdır 1 kg mercedes mi ?quote:
Orijinalden alıntı: bluesnightquote:
quote:
quote:
Gercekten mi?
Ben araştıramiyorum mumkunse belgenizi buraya ekleyin ki nereden ithal edip tekrar ihraç ettik öğrenelim.
Alıntıları Göster
-
%40-50 ibret alırmı bilinmez. Karadenizliler finduğumuz değerlidir da derlerdi de inanmazdım.quote:
Orijinalden alıntı: mumenu
1 kg fındık mı ağırdır 1 kg mercedes mi ?
Alıntıları Göster -
Valla konuya girmeden önce bunun oldugunu tahmin etmiştim. Ayrica otomobillerle ilgili ekşi'de nekadar baslik görsem hemen buraya taşınıyo. Forumun yarisi ekşici herhalde... -
Fındığın kilosu o kadar oldu mu ya?
Bu yaz toplamaya gidicektim zengin oldum desenize -
quote:
quote:
quote:
Gercekten mi?
Zaten onemli olan sadece ithal veya ihrac etmek degil. Aradaki denge. Ihtiyacin yuzde 80nini Turkiye karsiliyorsa ve bunun yanind aaz bir miktar ithal ettiyse bu kotu bir sey degil. ithal ettik diye uzulmeye gerek yok.
Ayni sekilde tersi de dogru. X urununden 5 kilo ihrac ederken eger 5 ton ithal ediyorsak burada da ihrac ettik diye sevinmeye gerek yok.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Gercekten mi?
Ziraatçılar Derneği 2011 yılında 1540 ton 506kg fındık ithal edilerek karşılığında 10milyon 905bin dolar ödendiğini, 2012 yılında ise 434 ton 821 kg karşılığında da 3milyon 203 bin dolar ödendiğini belirtmiş.
Benzer içerikler
- hgs plakadan okur mu
- araç satarken plaka vermemek 2024
- honda civic orjinal balata markası
- toyota hilux 2.4 mtv ne kadar
- arabanın kumandası kapıları açmıyor
- opel mokka 2024
- 2021 skoda superb
- renault symbioz
- passat pro
- q4 e tron menzil
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X