Şimdi Ara

Ic mekan fotograflama (tavsiye)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genellikle ic mekan fotograflamada kullanacagim (sergi fotograflamasi gibi) ikinci el dslr bir makine ariyorum. butce olarak 600 liraya kadar bir sey dusunuyorum.

550 liraya 18-55mm canon 1100d buldum bir tane sizce kullanim amacima uygun mudur fiyat/performans oalrak nasildir? sanirim lens kullanim amaci icin biraz sikintili ama yine de tavsiyelerinizi duymak isterim bu konuda da.

sergi fotografindan kastettigim de ekteki gibi bir sey aslinda;

simdiden cok tesekkurler

Ic mekan fotograflama (tavsiye)

• İç mekanın ne kadar dar olcağına bağlı. 18mm genişlik açısından işinizi görecekse sıkıntı yok ama daha dar olursa 10-22 11-18 gibi lensler almak gerekebilir. bu da biraz tuzlu olur
  • 10-18mm almanız lazım. Sıfırı 800 civarında. İkinci el 1100d gövde ve ikinci el 10-18mm olarak düşünseniz bile 1000 civarına çıkar en azından.

Dış mekan olsa 18mm'de 2 fotoğraf çekip birleştirebilirsiniz ama içerde çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 31 Ocak 2016; 15:07:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirttiğiniz bütçe bu fotoğraf için maalesef yetersiz. Geniş açı lens almanız gerekli. 18-55 mm dar kalacaktır. Birde tripod almanız iyi olur.

Saygılar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18-55 18mm'de yeterli sayılabilecek bir açı verebilsede, f stop değerleri nedeniyle flaş kullanmanız veya isoyu arttırmanız gerekebilir. kapalı mekanda flaş kullanımının gölge ve yansımayla ilgili sorunlar doğurması olası. isoyu arttırırsanız gövdenin iso performansına göre kumlanmayla karşılaşma ihtimaliniz var.
    bu sebepten bütçeniz yeterliyse 14-24 f/2.8 vb lenslere bakın olmadı kiralayın. Yada bulabileceğiniz en yüksek diyafram değerlerine çıkabilen bir prime lensi ikinci el alın (28mm f/2.8 mesela)
    ayrıca dx gövde kullanıyorsanız tokina 11-16mm f/2.8 fiyatı/performansı gayet yüksek ve tatminkar sonuçlar verebilecek bir lens. birde kapalı mekanda artistik çekimler hedefliyorsanız balıkgözü lens alternatiflerini de gözönünde bulundurun derim.

f mount işinizi görürse 14-24mm f/2.8 (piyasa değeri 5000tl) kiralamanızda yardımcı olabilirim.
  • Evet ben de katılıyorum. 18-55 lensin diyafram açıklığı en geniş açıda (18mmde) f/3.5 dir. Bu da kapalı mekanda sınırları biraz zorlamak demek. Makinenin ISO performansı iyi ise belki ISO'ya abanarak kurtarabilir. Bunun dışında ya flash kullanılacak ya da tripod ile pozlama uzun pozlama gerekecek. Uzun pozlamada elde çekim olmaz zaten. Tripod şart. Flash işine falan girilirse masraf uçar gider, bütçeyi aşar. Zaten ışıklandırma başlı başına masraf konusu, hiç bulaşmamayılm. Makine üstü popup flashı da ışıktan saymıyorum zaten. Onun yerine ortam ışığını kullanmak çok daha iyi.

Aslında Canon 1100D gibi crop makineler geniş açı çekimler için çok uygun değil. Makine Full frame olsa 18mm lens yeter de (fiyata girmeyelim zaten..) crop sensor olduğu için 18mm zorlar biraz. Bu yüzden lens daha geniş açı olsa iyi olur. Ama önemli olan sizin çekim yapacağınız mekan. Yetecekse sorun yok.

Ben de crop bir makine kullanıyorum ve kit lensin 18mm si ile çok fazla sıkıntı yaşamıyorum. Tabi ki kullanacağınız makinenin ISO performası ve çekim yapacağınız alanların darlığı önemli. Dar mekanlarda 18mm yetmeyebilir. Ama yukarıdaki resimdeki örnek gibi alanlarda yeterli olur sanırım.

• LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    10-18mm 10mm'de 35mm eşleniği olarak 16mm açı sunuyor. IS özelliği de çok etkili. Rahatlıkla 1sn civarında perde hızlarına imkan veriyor. O yüzden IS özelliği olmayan ama diyaframı nispeten geniş olan bir ultra geniş açılı lense göre daha avantajlı. Mesela Tokina 11-16mm kullanıyoruz diyelim. Elde titretmemek için 1/20sn gibi bir süreye ihtiyacımız var. Tokinanın f/2.8'lik avantajını hesaba katsak bile iki lensten alacağımız perde hızları arasında 3 durak civarı fark olur. Bu da isoyu sekizde birine düşürebileceğimizi gösterir. Ayrıca alacağımız fotoğraf da daha geniş olacak tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum. Bu değerler altında ihtiyaca en uygun özellikte bir lens olarak görülüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.