Şimdi Ara

içerik htmlde gözükmüyor ögeyi denetlede var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

vereceğim web sitesinde fiyatları çekmek istiyorum ama , fiyatlar ctrl+u yapıp kaynak kodlara baktığım vakit gözükmemektedir.

fiyatın üstüne gelip sağ tık ögeyi denetle yaptığım vakit xpath yolunu dahi alabiliyorum.

amatör olarak ilgilendiğim için birçok alakasız şey olabilir diye araştırdım. ajax , json javascript vs ama ne yapacağımı net bulamadım.

yol gösterebilir misiniz rica etsem?

web sitesi :

lütfen bir yardım edebilir misiniz? gerçekten bunu öğrenmek istiyorum. günlerdir bulamadım.

• içeriği js ile render ettiği için request de content gelmiyor. sonrasında yüklenip render ediliyor. Özetle http request ile içerği alamazsın sana headless browser gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

içeriği js ile render ettiği için request de content gelmiyor. sonrasında yüklenip render ediliyor. Özetle http request ile içerği alamazsın sana headless browser gerek
    Yorumuuz için teşekkür ederim.

headless browser karşıma birkaç yerde çıktı. selenium'un bu konu ile bir alakası yok değil mi? onunla da denedim de beceremedim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir3461

Yorumuuz için teşekkür ederim.

headless browser karşıma birkaç yerde çıktı. selenium'un bu konu ile bir alakası yok değil mi? onunla da denedim de beceremedim sanırım.

Alıntıları Göster
    Selenium bir tool. Ui test için kullanılıyor. Sen web scapping yapmak istiyorsun. Bu amaçla da çalışabilir ama başka toollar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Selenium bir tool. Ui test için kullanılıyor. Sen web scapping yapmak istiyorsun. Bu amaçla da çalışabilir ama başka toollar da var.

Alıntıları Göster
    headless browser biraz daha araştırıcam.

peki çekmeye çalıştığım verinin adı nedir? yani javascript veri çekme diyemi araştırmam lazım dinamik veri çekme diyemi ?

şimdi diyebilirsin ne garip soru diye ama düşük seviye bilgim olduğu için böyle saçma soru sordum kusura bakma lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir3461

headless browser biraz daha araştırıcam.

peki çekmeye çalıştığım verinin adı nedir? yani javascript veri çekme diyemi araştırmam lazım dinamik veri çekme diyemi ?

şimdi diyebilirsin ne garip soru diye ama düşük seviye bilgim olduğu için böyle saçma soru sordum kusura bakma lütfen.

Alıntıları Göster
    Mesele senin bir http requeste değil bir browser ihtiyacın var. O requesti işleyip içerisindeki HTML CSS JavaScript yorumlayinca data ortaya çıkıyor. JavaScript veri çekme dersen çıkacak sonuç JavaScript ile web scrapping olur. Şöyle araştır böyle araştır diyemem. Tek diyeceğim o detayı görmek istiyorsan tarayıcı gibi önce onu çekip sonra yorumlattirman gerek. Normalde asıl yapman gereken datanin sahibi ile anlaşıp veriyi ondan almak. Aksi tüm hareketler Hack olacağı için biraz uğraştırıcı olacaktir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.