Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru söylüyorsunda bu sistemlerle ilgili bilgim fazla yok.bendekinin ismini bile bilmiyorum ama bi fotoğraf çekicem şimdi. Şöyle anlatiyim hdmı zaten yok. bende ki hoparlörler in arkasında ksıkaç gibi iki tane giriş var kablolar orda sıkışık durup dvd playerını arkasında yine her bir hoparlör için iki tane ksıkaç mevcut 6 tane hoparlör var ve 12 tane kablo sokma yeri var
    quote:

Orijinalden alıntı: Elendil

quote:

Orijinalden alıntı: berkayblack

Arkadaşım kafama takılan hep bi konu var. Benim evde vestelin 5+1 ses sistemi var dvd player a optik bağlıyorum yani iki kablo var bir hoparlör için.
    Ben bunu aldığımda ses sistemi mi bağlıyabilirmiyim?

Ses sisteminize bağlayabilmeniz için;
    Ses sisteminizde aşağıdaki girişlerden biri olmalı. Herhangi biri ile bağlayabilirsiniz.
    Ben en iyi bağlantı şeklinden zayıfa doğru sıraladım. Aşağıdaki bağlantıları ICY BOX destekler.

1- HDMI ın
    2- OPTIC ın
    3- AUX ın (Stereo L/R)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PashaX

Belki benim gibi kullananlar vardır ama bilmeyen olursa diye izlenimlerim;
    ICYBOX ve Sony Z serisi Tv kullanıyorum
    ICY den video output olarak auto seçtiğimde 1080p/24 olan filmler sadece 1080 gözüküyordu
    eğer output u 1080p/24 seçersem bu seferde tüm filmler -24 olan olmayan- hepsini
    SD divxler dahil bu şekilde veriyordu.
    Çözümü ICY output 1080p 60Hz olarak seçmek.
    Artık nasıl olması gerekiyorsa öyle out veriyor.
    Daha önceki denemelerde Tv de oluşan sekme atlama efektleri artık yok
    çok akıcı bir görüntü var.

Kullandığım donanım imzada mevcut ve
    23.976 > 23.976
    24 > 24
    25 > 25

olarak kullanmaktayım herhangi sorun yok!

kesinlikle öyle olmalı 1080p ler için 1080p/23.976
    720pler için 720p/60hz yapılmalı çıkış

• beyler bi problemim var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
    icy box var elimde.. içine 720p lik filmler koydum..
    ama bazılarında ses alamıyorum.. nedir yapmam gereken?

icy box ı hdmi kablo ile sony 1080p tv me bağladım.. ikili ses çıkış kablosunu da gene sony marka 5.1 ses sistemime bağladım..
    birçok filmde başarılı olmasına rağmen bazılarında görüntü harika gelmesine rağmen ses hiç yok..

şimdiden teşekkürler..
  • ses c0deci dts dir ondan filmin, ondan ses digital ses bağlantı yapıp dts ses çözen bir ses sistemine bağlamam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperozlu

herkese merhaba ben bu cihazi 2 ay once vatandan aldim, o zamanlar av receiverim yoktu ondan dts film izlemiyordum, yemi bir av receiver aldim ve artik 1080p dts mkv filmleri izlemeye basladim ama sonuc husran cunku arada bitrate cok oldugu yerlerde takilma yapiyor, daha once tomacro kullaniyordum boyle birsey gormemistim. sonra cozum olrak herseyi denedim usbden oynatma dahili hdd ten oynatma aysrlari degistirme ama hicbirsey yaramadi ve canim cok sikildi bu olaydan daha once boyle bir sey badina gelen varmi.

Benim problemin nedenini anladım o takılma sahnelerinden hemen önce info tuşuna bastım baktım video bitrate 30 küsür binlerde hemen ardından takıla takıla oynatmaya başladı. Bu böyle çok yüksek bitrateli sahneli filmlerde oldu böyle yanlızca yüksek bitrate 2 filmde vardı diğer 1080p dts filmler böyle yüksek bitrate yok ve hiç takılma olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nodiem

beyler bi problemim var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

icy box ı hdmi kablo ile sony 1080p tv me bağladım.. ikili ses çıkış kablosunu da gene sony marka 5.1 ses sistemime bağladım..
    birçok filmde başarılı olmasına rağmen bazılarında görüntü harika gelmesine rağmen ses hiç yok..

şimdiden teşekkürler..

Almadan önce okusaydın ya popcorn ya da egreat alman gerektiğini tahmin edebilirdin eğer ses sisteminin optik girişi varsa oradan digital bağla yoksa söz verdikleri ama yalan olan DTS li firmwarei bekle

• quote:

Orijinalden alıntı: madsi

Merhaba , ürününüzü güle güle kullanın .
    Bir sorum olacak 24fps , MKV leri izlerken TV nizde ekranınızın 24p'ye geçtiğini görüyormusunuz.
    Cihazın 24p desteği var mı? Rica etsem TVnizdeki bu görüntüyü alıp eklermisiniz.
    Tşk.

Bu ozelliği Popcorn da kullanmıstım, bunda da varmı acaba?
  • Bence yanlışın var. HDMI dan bağladığı zaman sesi televizyondan alması lazım.

Sonuçta ben sesi alıyorum diye hatırlıyorum ama yinede eve gidip kontrol edeceğim.

quote:

ses c0deci dts dir ondan filmin, ondan ses digital ses bağlantı yapıp dts ses çözen bir ses sistemine bağlamam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nodiem

beyler bi problemim var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

şimdiden teşekkürler..

Ben bu arkadaşın sorusuna cevap vermiştim bazı filmlerden ses alamadığını söylüyor, film oynatma sırsında 2 kez infoya bas ses codecini gösterir, eğer dts ise dts çözen bir ses sistemi hariç o filmden ses alamazsın.
  • quote:

quote:

herkese merhaba ben bu cihazi 2 ay once vatandan aldim, o zamanlar av receiverim yoktu ondan dts film izlemiyordum, yemi bir av receiver aldim ve artik 1080p dts mkv filmleri izlemeye basladim ama sonuc husran cunku arada bitrate cok oldugu yerlerde takilma yapiyor, daha once tomacro kullaniyordum boyle birsey gormemistim. sonra cozum olrak herseyi denedim usbden oynatma dahili hdd ten oynatma aysrlari degistirme ama hicbirsey yaramadi ve canim cok sikildi bu olaydan daha once boyle bir sey badina gelen varmi.

Benim problemin nedenini anladım o takılma sahnelerinden hemen önce info tuşuna bastım baktım video bitrate 30 küsür binlerde hemen ardından takıla takıla oynatmaya başladı. Bu böyle çok yüksek bitrateli sahneli filmlerde oldu böyle yanlızca yüksek bitrate 2 filmde vardı diğer 1080p dts filmler böyle yüksek bitrate yok ve hiç takılma olmuyor.

Selamlar, bende aynı problemi egreat m34 te yaşıyorum.Video bitrate yükseldiğinde ve bir müddet böyle kaldığında, görüntdeki duraksama başlıyor. Bu konu nasıl yorumlanabilir?
    Bu tip filmleri silip, başka bir release mi yüklenmeli, yoksa bir yazılım ile bu çözülebilir mi?

• Ben bi çözüm bulamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkayblack

Arkadaşım kafama takılan hep bi konu var. Benim evde vestelin 5+1 ses sistemi var dvd player a optik bağlıyorum yani iki kablo var bir hoparlör için.
    Ben bunu aldığımda ses sistemi mi bağlıyabilirmiyim?

Ses sisteminize bağlayabilmeniz için;
    Ses sisteminizde aşağıdaki girişlerden biri olmalı. Herhangi biri ile bağlayabilirsiniz.
    Ben en iyi bağlantı şeklinden zayıfa doğru sıraladım. Aşağıdaki bağlantıları ICY BOX destekler.

1- HDMI ın
    2- OPTIC ın
    3- AUX ın (Stereo L/R)

Yani bu makinayı optik girişli bir ses sistemine veya ev sinema sistemine bağlasam ses alabilirim doğru mu anlamışım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuser -- 11 Eylül 2009; 9:09:30 >

• quote:

quote:

Bende dün aldım cihazı, aynı sorun var.
    Dün kurdum sistemi. Kurulunca hemen çalıştı hiçbir ayar yapmamı istemedi (firmware yada setup ayarlarını yapmadım, sadece altyazı "off"'tu onu düzelttim). Bende elimdeki filmlerden birini denemek istedim (720 P) sorunsuzca oynattı. Sonra NET özelliklerini gezdim süperdi; YOUTUBE'a bayıldım özellikle.
    Ama 1080P'lik Kill Bill'i izlemeye başlayınca hareketli sahnelerde duraklamaya başladı. Sonra diğer filmlere göz attım belli bir süre sonra aynısını onlarda da yaptı.
    Şu ana kadar forumun tamamını okudum. Yanlış hatırlamıyorsam ikimizden başka şikayet yok bu konuda. Eğer bu konuda problem varsa cihazı iade etmeye çalışacağım.
    1- Ayarlarla ilgili bir problem mi sebep oluyor acaba?
    2- Bu cihazla 1080P yüksek bitrate'li filmleri oynatıp problem yaşayan var mı?
    3- M34 kullanan arkadaşta aynı konudan şikayetçi. Diğer oynatıcalarda yüksek bitrate'li filmlerde durum nedir acaba?

Donanım:
    Harici USB Diskle kullanıyorum 1,5 TB.Dün kullandığım şekliyle içinde dahili disk yoktu.
    Tv Panasonic GW10
    Ses sistemi Philips 335W/12 (ICYBOX-Ses sistemi bağlantısı Koaksiyel)
    Takılma yapan filmlerin boyutu 7,94 GB ile 15 GB arasında değişiyordu.

Not:Ben aynı filmde takılmadan önce yavaş sahnelerde baktığımda video bitrate 10.000-13.000 arası gözüküyor. Haraketli sahnelerin hemen öncesinde bakmadım ama takıldığı anda baktığımda video bitrate bilgisini yazmıyor boş alan orası.İnfodaki diğer bilgiler doğru olarak devam ediyor.

Düzeltme:İmlâ ve not bilgisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 11 Eylül 2009; 10:25:30 >

• Evet optik çıkıştan dijital ses alabilirsin.
    Ek olarak SPDIF Koaksiyel girişli 5.1 sistemin varsa ondan da dijital ses alabilirsin. Benim ses sistemimde optik giriş yok yalnızca dijital koaksiyel (S-PDIF) var bu şekilde sesi çözüyor. Popcorn'da ve EGreat'lerde SPDIF protu olmadığı için mecburen SPDIF çıkışlı ICYBOX'u tercih ettim.
  • teşekkürler bilgi için, şimdi rahatlıkla keseme uygun optik girişli bir ses sistemi bakabilirim
  • arkadaşlar cihaz oldukça ilgimi çekti almak istiyorum,birkaç sorum var,
    1 ya da 1.5 tblık sabit disk ne marka model almalıyım,e-sata,sata2 vs pek anlamıyorum,
    bir de yeni ses konusu,dts-hd,dolby hd bunlar hdmi üzerinden çözülmeden amfiye mi gönderiliyor,
    uyumlu kablosuz ağ adaptörü marka model nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

arkadaşlar cihaz oldukça ilgimi çekti almak istiyorum,birkaç sorum var,
    1 ya da 1.5 tblık sabit disk ne marka model almalıyım,e-sata,sata2 vs pek anlamıyorum,
    bir de yeni ses konusu,dts-hd,dolby hd bunlar hdmi üzerinden çözülmeden amfiye mi gönderiliyor,
    uyumlu kablosuz ağ adaptörü marka model nedir?
    O dürtü devam ediyor değilmi :)
    Ben kullanmaktayım.
    İmzada ürün var. Ayrıca bir iki sayfa önce yeni nesil ses çıkışları ile ilgili caps lerde eklemiştim.
    True HD çözülmeden aktarılıyor.
    DTS MA ise elimdeki kayıtta da proplem olabilir DTS 5.1 olarak bitstrem aktarılıyor.
    Kısaca DTS ve türevleri hariç bütün sesleri çözebiliyor. ac3/DD/DTS/True HD sesleri de çözmeden aktarabiliyor

-WD Dijital Green 1TB ile kullanıyorum yetmiyor ısı proplemi sadece standby da yaşadım.

-Kablosuz ağ adaptötü seçeneksiz

TP-LINK TL-WN821N

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5 "Ben buradan aldım"

• herşey zaten imzandaki linke tıklayarak başladı zaten Elendil
    heryerde bir NMT dir gidiyor ben de merak ediyordum,
    dreambox gibi cihazların uydu alıcısız şekli gibi
    piyasada o kadar çok marka model var ki icy boxla başladım incelemeye gerisi gelmek bilmiyor.
    alırsam da bir müddet 160 gb lik 2.5luk harici diskle kullanırım,
    tp adaptör sanalmarketimde daha ucuzmuş ordan niye almadın,
    ses sistemi tamam,artık diğer bileşenlere bakmak gerek,en son da plazma alırız artık
  • feelulive;

Ben henüz ICY BOX ta herhangi bir sorunla karşılaşmadım
    TP lınk e gelince vatan comp. yada gold tan almam gerekiyordu(üyelik vs)
    160gb hdd ye gelince bir haftada doldurursun demolarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

herşey zaten imzandaki linke tıklayarak başladı zaten Elendil
    heryerde bir NMT dir gidiyor ben de merak ediyordum,
    dreambox gibi cihazların uydu alıcısız şekli gibi
    piyasada o kadar çok marka model var ki icy boxla başladım incelemeye gerisi gelmek bilmiyor.
    alırsam da bir müddet 160 gb lik 2.5luk harici diskle kullanırım,
    tp adaptör sanalmarketimde daha ucuzmuş ordan niye almadın,
    ses sistemi tamam,artık diğer bileşenlere bakmak gerek,en son da plazma alırız artık

önce lcd veya plazma al

kaçan göçen yok ki NMT piyasası da kızışadurur sen tv alırken :)

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.