Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aylardır kullandığım
    Windows 7Ultimate 64Bit RC 7.100 sürüm işletim sistemi ile
    ICYBOX TP LIN Wireles dongle ile dosya aktardığım şekli bir türlü yapamadım.
    Tek değişiklik

7.600 RTM yükledim ama ICYBOX ı bir türlü PC den göremedim.
    Aynı şekilde ICYBOX tan da pc yi göremedim.

Çaresi nedir.
  • Ben tp adaptörü fg dijitalden aldım şu an 43 liradan satılıyor isteyen arkadaşlar uygun fiyata ordan temin edebilirler...

web sitesi
    http://www.garantialisveris.com/fgdigital/ProductDetail.aspx?ProductId=90692&StockId=127974&Name=TPLINK+TL-WN821N
  • Electroworld 17 Eylül sabah 06'da yeni açacağı
    İstanbul - Bostancı ve Ankara - Gordion mağzalarında shock indirimlerle ürün satacağı haberini aldım.

Büyük olasılıkla A-110 ve M-34A da bu indirimlere girecek gibi.

Sahurdan sonra gidebilecek olan varsa şansını bir denesin derim :ok:
    Ben bostancıda ön saflarda olacağım.
  • İyide bu topicte bu mesajın ne işi var!!!!

Sn.ocen76
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktamer

Ben tp adaptörü fg dijitalden aldım şu an 43 liradan satılıyor isteyen arkadaşlar uygun fiyata ordan temin edebilirler...

web sitesi
    http://www.garantialisveris.com/fgdigital/ProductDetail.aspx?ProductId=90692&StockId=127974&Name=TPLINK+TL-WN821N

Windows7 Ultimate 64 TRM de ICYBOX ı nasıl görebileceğimi biliyormusunuz?

RC de herhangi bir sorun olmuyordu.

• arkadaşlar plazma tv alıyorum kısmetse elimde jazz9941b digital dekoderli 5.1 ses sistemim var bu alete bağlayabilirim değilmi dts sorunu yaşamadan

birde şuanda bende dreambox 600 pvr var onula bilgisayarımdaki filmleri sadece avi , divx leri televizyondan izleyebiliyorum ethernet bağlantısı ile ama bu alet gibi kesinlikle olmaz tabiiki fakat aletin fiyatı bütçeme biraz pahalı gelsi elimdeki bu cihazlarla bana nasılbir randımanlı sorun çıkartmayacak bir ürün tavsiye edebilirmisiniz çünkü birde ek harddisk alınacağından fiyat baya artıyor şuan bu eletin hepsiburada fiyatı 527 ytl buda beni aşıyor içine birde harddsik işi girince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade__ -- 15 Eylül 2009; 21:40:56 >
  • Arkadaşlar, yukarıdaki sorum uzun satırların arasında sanırım görülmedi.

Aslında sorum ve sorunum basit;

Bu ürün 1080P filmlerde "özellikle bitrate 20 Mbps'ı aşınca" atlayarak göstermeye başlıyor. Bu üründen bu yönde şikayet yok mu? Sadece 720 P olarak mı kullanılıyor bu cihazlar?
    Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Hep aynı sorulara (DTS sesi Tv'mden alamıyorum napıcam?) aynı cevaplar verilmiş.
    1080P'yi bu cihazlarla seyreden yalnızca ben miyim? Başka kimse bu sorunu yaşamadı mı?

Bu ICYBOX'a özgü bir sorun mu yoksa sadece benim kullandığım cihazda mı problem var?
    SADAYS sen Egreat m32 ile bu sorunu yaşadın mı? Ben bu tür cihazların BluRay riplerde bile (.m2ts) takılmadan oynatması gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

Arkadaşlar, yukarıdaki sorum uzun satırların arasında sanırım görülmedi.

Bu ürün 1080P filmlerde "özellikle bitrate 20 Mbps'ı aşınca" atlayarak göstermeye başlıyor. Bu üründen bu yönde şikayet yok mu? Sadece 720 P olarak mı kullanılıyor bu cihazlar?
    Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Hep aynı sorulara (DTS sesi Tv'mden alamıyorum napıcam?) aynı cevaplar verilmiş.
    1080P'yi bu cihazlarla seyreden yalnızca ben miyim? Başka kimse bu sorunu yaşamadı mı?

Bu ICYBOX'a özgü bir sorun mu yoksa sadece benim kullandığım cihazda mı problem var?
    SADAYS sen Egreat m32 ile bu sorunu yaşadın mı? Ben bu tür cihazların BluRay riplerde bile (.m2ts) takılmadan oynatması gerektiğini düşünüyorum.
    ICY BOX 309 kullanıyorum ve sorunsuz oynatıyor

Yapmanız gereken filmin orjinal kaydı 1080p/24 ise sizde ICY BOX HDMI çıkışını 1080p/24 seçmelisiniz.
    Sorunsuz oynayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elendil

Arkadaşlar bir yarım lütfen!

Aylardır kullandığım
    Windows 7Ultimate 64Bit RC 7.100 sürüm işletim sistemi ile
    ICYBOX TP LIN Wireles dongle ile dosya aktardığım şekli bir türlü yapamadım.
    Tek değişiklik

7.600 RTM yükledim ama ICYBOX ı bir türlü PC den göremedim.
    Aynı şekilde ICYBOX tan da pc yi göremedim.

Çaresi nedir.

Sorunu buldum arkadaşlar!

Sorunun kaynağı KASPERSKY INTERNET SECURITY 2010(KIS2010)

KIS2010 u PC den kaldırırsam ağ bağlantısı düzeliyor ama PC güvenliğini kaldırmış oluyoruz.
    --

Başka Antivirüs Prg mi bulmalıyım, yoksa KIS2010 un Firewall ayarları ile düzeliyormu?

KIS 2010 Firewal ayarları bilenler lütfen yardım cı olurmusunuz?

• quote:

quote:

Yapmanız gereken filmin orjinal kaydı 1080p/24 ise sizde ICY BOX HDMI çıkışını 1080p/24 seçmelisiniz.
    Sorunsuz oynayacaktır.

Elendil teşekkürler.
    Şu anda deneyemiyorum. Ama problemin onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yani Video çıkışı ICYBOX menüsünden 1080/24 yaptım. 1080/23.75 gibi bir sayı yaptım. 1080p/60 yaptım yine aynı sorunu yaşadım.
    Filmlerin özelliğine nereden bakabilirim. Onların ne özellikte olduğuna bakmadım. Bilgisayardan bakabilirsem o filmler yanımda.
    Harici disk ve USB memory ile denedim. Hepsinde de takılma problemi oluştu. Sen dahili diskle mi izliyorsun?
    20Mbps'a kadar olan bölümleri çok güzel ve akıcı bir şekilde gösterirken Bitrate'i 20Mbps'ı geçen sahnelerde atlamalı gösteriyor ve ses (DTS) gidiyor.
    O esnada da info'dan baktığımda Bitrate video bilgisini göstermiyor.

Ama dediğim gibi sanırım bendeki filmlerin hareketli sahnelerdeki kalitesi cihaz için yüksek geliyor. (Filmler 8-16 GB aralığında;CTRLHD,Esir,Eureka gibi grupların ripleri)

• quote:

Sorunu buldum arkadaşlar!

Sorunun kaynağı KASPERSKY INTERNET SECURITY 2010(KIS2010)

KIS2010 u PC den kaldırırsam ağ bağlantısı düzeliyor ama PC güvenliğini kaldırmış oluyoruz.
    --

Başka Antivirüs Prg mi bulmalıyım, yoksa KIS2010 un Firewall ayarları ile düzeliyormu?

KIS 2010 Firewal ayarları bilenler lütfen yardım cı olurmusunuz?

Ben windows vista ile nod32 antivirus kullanıyorum.
    windows 7 daha çok yeni bir işletim sistemi olduğu için bu tip sorunlar gayet doğal.
    Sen de farklı antivirus programlarıyla denemelerek yaparak sorunu çözebilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Sorunsuz oynayacaktır.

Elendil teşekkürler.
    Şu anda deneyemiyorum. Ama problemin onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yani Video çıkışı ICYBOX menüsünden 1080/24 yaptım. 1080/23.75 gibi bir sayı yaptım. 1080p/60 yaptım yine aynı sorunu yaşadım.
    Filmlerin özelliğine nereden bakabilirim. Onların ne özellikte olduğuna bakmadım. Bilgisayardan bakabilirsem o filmler yanımda.
    Harici disk ve USB memory ile denedim. Hepsinde de takılma problemi oluştu. Sen dahili diskle mi izliyorsun?
    20Mbps'a kadar olan bölümleri çok güzel ve akıcı bir şekilde gösterirken Bitrate'i 20Mbps'ı geçen sahnelerde atlamalı gösteriyor ve ses (DTS) gidiyor.

Ama dediğim gibi sanırım bendeki filmlerin hareketli sahnelerdeki kalitesi cihaz için yüksek geliyor. (Filmler 8-16 GB aralığında;CTRLHD,Esir,Eureka gibi grupların ripleri)

Eminim ki sorununuz kodlamadan oluşuyor. 12gb'lık blach hawk down var bende, hiç bir takılma olmuyor. diğer 8gb'lık birçok filmimde bile takılma olmuyor. bir ara karelenme ve pikselleşme oluyordu bazı yeni indirdiğim filmlerde. sonra aynı filmi (aynı dosya boyutu) başka bir grubun ripinden indirdiğimde sorun çözüldü.

aynı filmi birde başka bir kaynakdan indirerek deneyin

• Kodlamadan oluştuğunu sanmıyorum, bende de değişik rip gruplarının filmlerinde oluyor. Fark etmiyor,yani rip grubu, yeterki bitrate tavan yapsın bu sorun ortaya çıkıyor. Neticede bide yanlız biz 2 kişide bu problem var yada yanlızca biz yüksek bitrate dts 1080p filmin seçip izliyoruz.
  • quote:

quote:

quote:

Sorunsuz oynayacaktır.

Elendil teşekkürler.

Dragon War 40GB> ve 1080p/24
    Devlet oyunları 43GB ve 1080p/24
    Ben çıkışı 1080p/24 yapıyorum sorunsuz izliyorum.

Dahili HDD den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 17 Eylül 2009; 21:46:15 >

• yanlız senin o yazdıkların full bluray yani m2ts herhalde bendede m2ts ler sorun yok. 1080p mkvlerde var dts sesli bitratei yüksek olanlarda ama ne hikmetse m2ts lerde yok, ama onların sesleri ya truehd yada ac3 acaba dts sestenmi kaynaklanıyor.
  • Ben de tam bu soruna cevap arıyorsum, media player olarak ps3 kullanıyorum, en son rip'lediğim bluray da bitrate 25-30 mbps'i geçince takılma oluyor.
    Dosya 40 gb'lik m2ts dosyası, bitrate aralıklarla 100-130 mbps'a kadar çıkıyor. Ses gitmiyor ama görüntü atlıyor.

Bilgisayardan streaming seyrediyorum, arada cat6 ethernet kablo olmasına rağmen takılma oluyor.

Bu sorunun çözümü yoksa bluray rip için bir süre beklemek gerekecek veya direk pc'den açmak gerekecek.....
  • sorun var dediğiniz ripleri söylerseniz indirip denerim ancak tam adını verin

ben sorunların usbden kaynaklandığını düşünüyorum cihazlarınıza dahili disk takıp deneyin sorunlu dediğiniz bir sürü filmin çatır çatır oynadığını göreceksiniz
  • Benim bluray Beyonce konser kaydı (Beyonce Experience Live), aynı dosyayı biraz önce notebook ta açtım, (notebook'a bağlı external hard dısk içinde) sorunsuz gösterdi, ama TV görüntüsü ps3'e göre ciddi düşük kalite oluyor.

Avi HD formatına çevirmeye başladım, bitince 15 gb olacak, birde bu dosyayı deneceğim, internette baktım, yüksek bitrate'li HD filmlerde sorun yaşayan çok var gibi.

PS3 hard diskine kopyaladım, ama nedense desteklemedi....

Anladığım kadarı ile yüksek bitrate'li filmlerde dahili hard diskte açıldıktan sonra sorun yok ama streaming biraz sorunlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

sorun var dediğiniz ripleri söylerseniz indirip denerim ancak tam adını verin

ben sorunların usbden kaynaklandığını düşünüyorum cihazlarınıza dahili disk takıp deneyin sorunlu dediğiniz bir sürü filmin çatır çatır oynadığını göreceksiniz

ben hem usb hemde dahili hdd denedim, sonuç aynı.
    Bi tanesi bu;
    Knowing.1080p.BluRay.x264-ETHOS

Small description 1080p Video: 11.1 Mbps | Audio: DTS 6 ch 1510 Kbps
    Description Format : Matroska
    File size : 10.9 GiB
    Duration : 2h 1mn
    Overall bit rate : 12.9 Mbps
    Encoded date : UTC 2009-06-20 19:53:04
    Writing application : mkvmerge v2.8.0 ('The Tree') built on May 9 2009 18:02:06
    Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 5 frames
    Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 11.1 Mbps
    Nominal bit rate : 11.4 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 816 pixels
    Display aspect ratio : 2.35
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Colorimetry : 4:2:0
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.296
    Stream size : 9.43 GiB (86%)
    Writing library : x264 core 67 r1165 6841c5e
    Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=11375 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
    Language : English

Audio
    ID : 2
    Format : DTS
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Codec ID : A_DTS
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 1 510 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Resolution : 24 bits
    Stream size : 1.28 GiB (12%)

• Genelde 14 sayfalık forum "DTS sesi Tv'den alamıyom napıcaz?" sorusu ve buna verilen cevaplar çerçevesinde dönerken nihayet ürünün asıl işlevine dönüldü.

Gerçi aralarda bu konuya da kısaca değinilmişti ama yine başka bir DTS-Tv sorusu ile konu aynı yere dönüyordu.

Elendil dosya download'ı ile zaman ve limitli internet sorunu nedeniyle uğraşamıyorum. Filmleri internetten seçerek satın almıştım. Ama tavsiyelere uyarak belirli grupların riplerini seçmiştim. Fakat sorun şu yüz küsûr film var 10 tane kadar denedim "hareketli sahnelerin" hepsinde yapıyordu . Ben denemeyi USB memory ve USB disk ile yapmıştım. Filmlerin tamamı mkv formatlı. Önceden Notebookta da (notebooktan Tvye aktarım) yapıyordu ama mp classic ile ayarları da yapıp denediğimde birçok sahneyi güzelce geçtiğini gördüm. Yani filmler sorunlu değil.

sen USB disk veya memory ile denedin mi acaba aynı filmleri? Eğer fırsatın olurda denersen dahili disk ile oynattığın m2ts ve mkv filmleri USB memory ve/veya USB disk ile oynattığında sonucun ne olduğun yazarsan problem hakkında iyi bilgilere sahip oluruz.

Özellikle hareketli sahneler için mkv'de 30.000-40.000 Kbps m2ts'de (xxxxxx) bitrate'de sonuç ne oluyor?

Bir ayrıntı; mkv filmle Alperozlu dahili diskte de problem yaşıyormuş. Sen dahili de mkv film denedin mi hiç (25-30Mpps hareketli sahneleri yani)
    O zaman şöyle bir sonuç çıkabilir.
    Dahili diskle şu özellikte filmlerde sorun yok ve bu filmler USB memory/USB diskte ise gösteriyor/göstermiyor. O anda ses kesiliyor kesilmiyor gibi.

SADAYS'ta bunu kendi kullandığı cihaz için yaparsa insanlar hangi ürünü seçeceği konusunda daha doğru karar verebilir.
    Alperozlu:m2ts'yi hangi ortamla denedin. Eğer yalnızca tek ortamla (örneğin dahili disk) denemişsen farklı bir ortamla deneyebilirsen (dahili disk/USB disk/usb memory) ve de sorun yoksa m2ts formatlı filmler seçebiliriz bundan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurist16 -- 18 Eylül 2009; 13:00:30 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.