Şimdi Ara

İddia: Atm'ler artık 200'den aşağı banknot vermeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İddia: Atm'ler artık 200'den aşağı banknot vermeyecek

Yüksek enflasyon, paranın alım gücünü azaltarak vatandaşların cebindeki paranın değerini düşürüyor. Bu durum, piyasada küçük meblağların daha az kullanılmasına ve bankaların ATM'lerinde daha büyük banknotların tercih edilmesine yol açıyor. 

Özellikle 5, 10, 20 TL gibi küçük banknotların yerini 50 ve 100 TL banknotlarının alması, enflasyonun günlük hayattaki etkisinin bir yansıması olarak görülüyor.

Bankalar ATM’lere daha yüksek değerli banknotlar koyma eğiliminde bulunuyor. Bu kapsamda ATM'lerdeki yeni dönemi Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından duyurdu.

Babuşcu şu ifadelere yer verdi:

Alıntı

metni:
    Bankalar 5, 10, 20 TL’den sonra 50 TL banknotu da ATM’lere koymamaya başladı. Bazı bankalar 100 TL banknotu da ATM’lere koymama çalışmaları yürütüyor. Yakında ATM’lerde sadece 200 TL banknotlar olacak.

T24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 6 Ağustos 2024; 13:53:43 >

• Hatırlar mısınız?
    Yaklaşık 2 veya 3 sene evvel Lübnan’ da vatandaşın biri banka dövizini vermiyor diye keleşle bankayı basmıştı.

Aynısını izlemeye ramak kaldı…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayadır nakit para görmüyorum cebimde , çok fark etmedi benim için.

• Adamlar inadına 500 ve ya 1000lik banknot çıkarmıyor, hala neyin inadı bilmiyorum ama umursamıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu bankamatik küçük paraları kabul etmiyor zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zaten cogu atmde 10-20 lik kaldirildi. 50 den asagisi yok. Cunku atm limitleri artti ve atmdeki kasetler o para akisina yeterli cevap veremiyor hemen bosaliyor. Haliyle operasyonel maliyettende oturu tum atm para slotlarini 200 luk ve 50 lik ile doldurmalari normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık dijitale geçilmesi gerekiyor tamamen ayrıca atmler fiziki altın ve gümüş olarak çalışmalı. Ama anlaşılan daha altyapısı hazır değil veya siberden korkuyorlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 kuruş görebilen var mı   ? Ben de bir yerlerde hatıra olarak vardır ... Bakır . Maliyeti kendi değerinden pahalıya geliyor...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

ihitayaç varsa yapıyom eft.

• babus0606 kullanıcısına yanıt

Demek istediğim fiziksel görebilen var mıdır ? Koleksiyonerler mi aldı . Desen ki 1 kuruş var posta / kurye ile yollayayım dersen de yine anlamsız . Ben sadece durumu ifade etmek istedim ....

Yakalamışım o zaman seni : UNICEF e bağış yap. Gönlünden ne kadar koparsa 8) .. Ne kadar yaptığını da kimselere söyleme ben dahil ...

unicef olmaz kızılay olur. 

• 200 ne ki artık zaten en az 1.000 tllik çıkmalıydı çoktan.

• 500 ve 1000liğin çıkmamasının sebebi birkaç sene içinde dijitale geçirecekler tüm dünyada nakit kalkacak. Bu hiperenflasyon paraların nakitini kaldırıp tamamen dijitale geçirilmesi için. En azından sebeplerden birisi bu.

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt

Ülkedeki bütün vatandaşların edevlet bilgileri internete saçılmışken, dijital para gibi önemli bir konuda, güvenli bir sistem yapabileceklerine inanıyor musun?

Evlatlarımıza gidecekse ne ala ama yozlaştıklarını düşünüyorum ... Evlatlarımızın rızıklarından bir kuruş dahi dokunanlara ...!!!

aslında haklısın unicefde sizin evlatlara giderdi.

Bilmiyorsak en azından öğrenelim;

Ne yapıyoruz | UNICEF Türkiye

• Lomax. kullanıcısına yanıt

siz bilin yeter.İddia: Atm'ler artık 200'den aşağı banknot vermeyecek 

• arsenik kullanıcısına yanıt
    Suan zaten emekliler maaslar atmden kartla cekiliyor dijital para var zaten suan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt

banka fiziki altın verecek??? hayatta vermezler ve vermek istemezler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.