Yüksek enflasyon, paranın alım gücünü azaltarak vatandaşların cebindeki paranın değerini düşürüyor. Bu durum, piyasada küçük meblağların daha az kullanılmasına ve bankaların ATM'lerinde daha büyük banknotların tercih edilmesine yol açıyor. Özellikle 5, 10, 20 TL gibi küçük banknotların yerini 50 ve 100 TL banknotlarının alması, enflasyonun günlük hayattaki etkisinin bir yansıması olarak görülüyor. Bankalar ATM’lere daha yüksek değerli banknotlar koyma eğiliminde bulunuyor. Bu kapsamda ATM'lerdeki yeni dönemi Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından duyurdu. Babuşcu şu ifadelere yer verdi:
T24 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 6 Ağustos 2024; 13:53:43 > |
İddia: Atm'ler artık 200'den aşağı banknot vermeyecek
-
-
Hatırlar mısınız?
Yaklaşık 2 veya 3 sene evvel Lübnan’ da vatandaşın biri banka dövizini vermiyor diye keleşle bankayı basmıştı.
Aynısını izlemeye ramak kaldı…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bayadır nakit para görmüyorum cebimde , çok fark etmedi benim için.
-
Adamlar inadına 500 ve ya 1000lik banknot çıkarmıyor, hala neyin inadı bilmiyorum ama umursamıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğu bankamatik küçük paraları kabul etmiyor zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten cogu atmde 10-20 lik kaldirildi. 50 den asagisi yok. Cunku atm limitleri artti ve atmdeki kasetler o para akisina yeterli cevap veremiyor hemen bosaliyor. Haliyle operasyonel maliyettende oturu tum atm para slotlarini 200 luk ve 50 lik ile doldurmalari normal.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık dijitale geçilmesi gerekiyor tamamen ayrıca atmler fiziki altın ve gümüş olarak çalışmalı. Ama anlaşılan daha altyapısı hazır değil veya siberden korkuyorlar...
-
1 kuruş görebilen var mı ? Ben de bir yerlerde hatıra olarak vardır ... Bakır . Maliyeti kendi değerinden pahalıya geliyor...
-
ihitayaç varsa yapıyom eft.
-
Demek istediğim fiziksel görebilen var mıdır ? Koleksiyonerler mi aldı . Desen ki 1 kuruş var posta / kurye ile yollayayım dersen de yine anlamsız . Ben sadece durumu ifade etmek istedim ....
Yakalamışım o zaman seni : UNICEF e bağış yap. Gönlünden ne kadar koparsa 8) .. Ne kadar yaptığını da kimselere söyleme ben dahil ...
-
unicef olmaz kızılay olur.
-
200 ne ki artık zaten en az 1.000 tllik çıkmalıydı çoktan.
-
500 ve 1000liğin çıkmamasının sebebi birkaç sene içinde dijitale geçirecekler tüm dünyada nakit kalkacak. Bu hiperenflasyon paraların nakitini kaldırıp tamamen dijitale geçirilmesi için. En azından sebeplerden birisi bu.
-
Ülkedeki bütün vatandaşların edevlet bilgileri internete saçılmışken, dijital para gibi önemli bir konuda, güvenli bir sistem yapabileceklerine inanıyor musun?
-
Evlatlarımıza gidecekse ne ala ama yozlaştıklarını düşünüyorum ... Evlatlarımızın rızıklarından bir kuruş dahi dokunanlara ...!!!
-
aslında haklısın unicefde sizin evlatlara giderdi.
-
-
siz bilin yeter.
-
Suan zaten emekliler maaslar atmden kartla cekiliyor dijital para var zaten suan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
banka fiziki altın verecek??? hayatta vermezler ve vermek istemezler.
Benzer içerikler
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- rojda tu şirini sözleri türkçe
- genç emeklilere tavsiyeler
- gerçek atatürk fotoğrafları
- atatürk portakal hikayesi
- bayiden sıfır araba fiyatları
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- atatürk filmleri
- kara kutu nedir
- mahalle mahalle deprem haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X