Arkadaşlar Merhaba; Bu bilgiyi paylaşmak istedim çünkü internette araştırdım hep sorulmuş cevaplar saçma sapan, çözenlerde nasıl çözdüğünü yazmamış idi.
Bende çözümü deneme yanılma ile çözdüm.IDE hardiskiniz var ve Sata DVD yada CD rom taktınız. Bilgisayarı formatlamak istiyorsunuz ama başlangıç CD göstermenize ragmen Cd yi okuyamıyor daha doğrusu CD yada DVdyi görmüyor.
Bunun sebebi Sataların Raid olarak çalışmasıdır. Bunu çözmek için Bios ayarlarına girin / Integrated Peripherals / Buradan Sata TYPE = Ide mode yapıp belirttiğinizde işiniz çözülmüş olacaktır.
Ben bendeki bios sistemine göre yaptım. Eğer bu konu altına anakartınızı belirtirseniz yardımcı olamaya çalışırım.
870a ud3 anakartim var ahci olarak kurulum yapmak istiyorum win7 kurulum diskini ide dvd-rw lerden birine takiyorum biosta ilk boot cd/dvd-rom da... boot etmiyor. ahci moduda bozmak istemiyorum. nasil kurulum yaparim dvd den?
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
870a ud3 anakartim var ahci olarak kurulum yapmak istiyorum win7 kurulum diskini ide dvd-rw lerden birine takiyorum biosta ilk boot cd/dvd-rom da... boot etmiyor. ahci moduda bozmak istemiyorum. nasil kurulum yaparim dvd den?
Usta veya teknik bir eleman(kullanıcı) ile karşı karşıyasınız, şimdi mutlaka çözümünü yazacaktır..
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Sizin anakart biosu hakkında bilgim yok ama ingilizce dökümandaki 3.resimdeki karıştırma 3.resimdeki gibi ide yapın sorunsuz çalışacaktır.
eee hani hocam yanit verecektin? niye ide yapayim? Sonucta ahci daha hizli degil mi?
Bunun cevabi anakartlarda artik ide desteklenmedigi icin 3. parti cozumlerle ide destegi saglanabiliyor. Bunu boot ederken quick boot menusu altinda dvd-rom ayri gorulecek( guney koprusune bagli dvd-rom olursa) benim dvd yazicilarim ise ide nin 3. parti kontrolcude olmasi nedeniyle quick boot menusunun en altinda dvd-rw lerin isimleri ayri ayri gorulecektir.
Tamam yapmak istediginiz sey cok guzel dusunce fakat hepimiz yardim icin buradayiz bilgimiz olmasina ragmen bu tip konu basligi acmak yerine gelene kendi sistemi daha degisik oldugu icin her seferinde konu icerigi degisebildigi icin konu acarak zaman kaybi olusturmamaya calisiyoruz. Bu tip yardim deneseniz daha mantikli olur...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme