Şimdi Ara

ie tofaş gaz ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1998 model slx ie aracım var. Ustalara gaz ayarı yapmak için götürdüğümde hava alma borusuna bant çekiyolar bu seferde araç benzinde güzel gitmiyor. Gaz ayarı icin illa bant çekmek lazımmı bantsız sadece ayarla olurmu.

Not:Bir usta azıyla konusmuyorum birden başka ustaya sordum ya gazı ya benjini feda etcen diyorlar.

• Karbüratörlü sistemde gaz ayarını her usta hakkıyla yapamaz.

Bazı ustalar o bant işini yapmadan ayarlayabiliyorlar ama onları bulmak da sıkıntı.

Sanırım daha kaliteli mikser takıyorlar. Yoksa benzindeki hava/yakıt oranını yakalayamıyorlardı.

Babamın çok eskiden Anadol'u vardı, onda da bantlı ayar yapılmış araba sıkıntılı olmuştu, sonra bir yerlere ayar yaptırdı iş çözüldü bant çıkarıldı ama üstünden 10 yıldan fazla olmuştur hatırlamaz neresi olduğunu.

• İe ler enjeksiyonlu degilmiydi , karbüratör ise is zor Venturi bogazinin neresinden girdiğine bile gore degisir o gaz hortumunun bunun çözümü Daha kaliteli regülatör ve mikserdir aracin hafif zenginde kalması problem yaratmaz
  • O borunun ucuna bir adet çıkma klape uyduruluyor. Klape rölesinin tetiğini gaz anahtarının benzin çıkışına bağlıyorlar. Araç benzine geçince klape otomatik açılıyor ve gaza geçince otomatik kapanıyor.

• Bantsız olmaz hava yaparsa teklemeye başlar ie ler tek nokta enjeksiyonludur
  • ES3NT kullanıcısına yanıt

teşekkür ediyorum bunu yapmaya çalışacağım

• Benim Sercede hava girisine bulasik teli basmislar.

Benzinde de gazda da farketmiyor gitmiyor

Lakin ikisinde de tekleme falan yok stabil gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.