Şimdi Ara

IELTS sınavında IDP mi British Council mı? Detaylıca Açıkladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
9.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş günlerde British Council ve IDP detaylarını içeren hatta IELTS’ e nasıl hazırlanmalıyım sorularına yanıt bulabileceğiniz bir yazı yı kizilsakalindunyasi.com adresimde yazmıştım. Sosyal medya üzerinden bana ulaşan bazı sorular üzerine birkaç detay daha vermek istedim. Asıl soru şu : IDP’ mi tercih edilmeli British Council mı ?
    Ben detaylıca yazıyorum siz buna yazının sonunda kendiniz karar verin.

Her iki kuruluşta da sınava girmiş biri olarak önce başlangıç kısmından başlayarak detaylı anlatmak istiyorum. IDP Avusturalya merkezli bir kurum, British Council ise İngiltere merkezli bir kurum.

Sınava başvuru kısmında IDP ve British Council websiteleri üzerinden başvurunuzu yapıyorsunuz ve ikisinde de rezervasyon seçeneği mevcut. Kredi kartı veya banka kartı geçiyor, havale için ise o anda nakit gönderme imkanınız olmasa bile 48 saat sizin için yer ayırıyorlar siz de yerinizi kaybetmeden ödemeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu her ikisi için de bir avantaj.

Gelelim size geri bildirim maili göndermelerine. IDP size sürekli bir besleme maili yolluyor. Hatta Türkçe mail de alıyorsunuz ki bence bu çok daha mantıklı. Kabul ediyorum ki ingilizce seviye sınavında ingilizce mail göndermek mantıklı gibi görünüyor hatta gönderilen metin çokta kolay lakin herkes Londra veya Birmingham doğumlu değil ki kardeşim. Zaten kişi yabancı dil seviyesini ölçüyor. Sınavda adını küçük harflerle yazan birine British Council görevlisi “Please Capital Letter” diye uyarı yaptı ve kişi anlamayınca sonrasında büyük harf ile yazar mısınız diye Türkçe’ ye döndü. Demek ki herkes her kelimeyi anlamayabiliyor. Ne diye geriyorsunuz milleti. Bazı kişiler bana 4 ya da 5 bandı yeter diye yazmış. Ne yani ben de o zaman bu yazıyı İngilizce yazayım. Hazır IELTS’ ten bahsediyoruz. Kraliçe ile 5 çayında okursunuz.

Speaking sınavını nasıl geçerim diye düşünenler için kısa bir öneri ! Cambly

Cambly sayesinde anadili İngilizce olan hocalarla speaking yapabilir, akıcı ingilizce konuşmaya başlayabilir, hatta IELTS speaking sınavına buradaki hocalarla hazırlanabilir ve en az 6 geçer notunu alabilirsiniz. Nereden mi biliyorum, çünkü ben bu sayede geçtim arkadaşlar 🙂 Kayıt olmak isterseniz referans kodu kısmına "kızılsakal" yazarak kayıt olabilir ve 15 dakika ücretsiz deneme dersi kazanabilirsiniz…

Argümanların ardından iki sınav da İzmir’ de yakın bölgelerde Çankaya ve Alsancak’ ta yapılıyor. Speaking ile başlayalım. British Council bir kuruluşun altıncı katında sanırım diğer zamanlarda da dersane olarak çalışan bir yerde Speaking uyguluyor. İçeri girince bazı toefl alanları da mevcut. Sizi çağırıyorlar ve üst kata çıkıyorsunuz. IDP’ nin aksine sizi bir İngiliz hatta iki İngiliz bayan var ve de hangisine denk gelirseniz onlar çağırıyor. İkinci dünya savaşından bu güne hiç gülmemiş hocamız “Candidate number zero zero five” diye başlayıp sorulara geçiyor. IDP’ ise Hilton Otel’ de 7′ nci katta sizi karşılıyor ve bir adet Türk bir adet İngiliz hocamız var ve ben Türk bayan hocamıza denk geldim. Çok fikrimin olmadığı bir yerde soruya anlam katarak bakış açısı verdi kendisine buradan teşekkür ediyorum ayrıca. Yaklaşık 13-14 dakika sonra zaten bitiyor sınavınız.

Listening sınavında daha önce de belirttiğim gibi IDP’ de Philips kulaklık seçeneği var. Siz kulağınıza taktığınızda ortamdan soyutlanarak sorulara bakabilirsiniz. Oysa British Council’ da mevlüte gelmiş gibi büyük konferans hoparlöründen dinliyorsunuz ve hakikaten çok zor. Bir taraftan echo’ yu kapattırmaya çalışıyorsunuz bir taraftan da cd bozuldu onu bekledik derken konsantrasyonumu yüksek tutmak zordu. IDP’ de kulaklık ile birlikte kulaklık kılıfı da var ki bu sayede herkesin kullandığı kulaklık sanitize olmuş oluyor. Kesinlikle çok daha başarılı oldum bu sayede. Dialoglar çok açıktı ve hatta sınavda olduğumu bile unutturdu dinlerken çünkü kulaklık ile dediğim gibi izole oluyorsunuz.

Ardından Reading geldi. Reading için çok bir şey söyleyemiyorum. Sorular ve cevaplar şeklinde devam etti. Her iki kurum için de aynı zorlukta ya da kolaylıktaydı.

Writing kısmında da Reading gibi fazla bir şey söylemek mümkün değil. Tek farkettiğim Task 1 ve Task 2 writing kağıtlarının özenle toplandığıydı.

Gelelim sonuç aşamasına arkadaşlar. En feci ya da kötü kısmı benim için buydu. British Council 30 küsür gün sonra açıkladı. Şaka gibi ama gerçek. Önce açıklanması gereken gün merkezi aradım sonuç kağıtları yok dendi ardından arayıp İngiltere ofis henüz sizin kağıdınızı bitirmedi dendi. Ardından iki notunuz arasında fazla fark olursa açıklanması zaman alıyor dendi. Düşünün ki sizin Speaking sınavınız çok iyi fakat o gün Reading sınavından düşük not aldınız bunu değerlendirmeye alıyorlarmış. Anadilimiz Türkçe ‘ de bile kompozisyon ya da okuduğunu anlama kısmında şu an yerli bir sınavda farklı not alabilecek kişiler varken bunu öne sürüp zaman kazanmaya çalıştılar. Gelgelelim IELTS gibi bir sınavda kopya çekmeniz de imkansız. Haaaa eğer çekebilirseniz size Şövalye ünvanı verilmesi için Kraliçe Elizabeth’ e kendim yazı yazıcam söz.

Bu da imkansız ise unutuldu ya da kaybedildi. İngiltere ofise mail yazdım “3 iş günü” demelerine rağmen 12 günü buldu cevap yazmaları. Cevap ta şu : “Türkiye ofisi ilgileniyor onlara yazın.” Woaaww. 12 günde buna kara vermeleri takdire şayan.

IDP IELTS sınavından önce yanyana oturduğumuz bir arkadaş speaking sınavı nasıl diye soru sorunca sohbet başladı ve o arkadaşımızın başına geleleri de sizlere aktarmayı bir borç bilirim. İlgili arkadaşın british council sınavında websitede yayımlanan notlar ile eline gelen kağıttaki notlar farklı imiş. “Bunu kanıtlarıyla yazdım hatta medyaya verip herkese duyurucam” dedikten sonra “Biz İngiltere ofisi ile görüşelim size dönüş yapalım” diye oyaladılar, sonra da “Red cevabı verdiler” dedi ve hikaye bitti. Bu iddialar gerçekten ürkütücü. Siz iyi geçmiş bir sınavda kötü not alarak demoralize olabilir ve bu yolda güveninizi yitirebilirsiniz. Kaldı ki düşük verilen notun sebebi tekrar girilmesi için diye bile düşünmeden edemedim. Çünkü 6 ile 8 bandı arasında bir çok kurum ve ülke vatandaşlık ve çalışma hakkı şansı tanıyor keza bazı şirketler de yine öyle. Kanada’ nın 8, Avusturalya’ nın 7 puan istediğini biliyorum örnekleriyle. Yarım puan bile geleceğinizi etkileyebilir.

Not sisteminde IDP’ nin de writing hariç daha iyi olduğunu “British Council” ın daha kıt olduğunu düşünüyorum. Sizlerin soruları üzerine elimden geldiğince yaşadıklarımı anlatmak istedim. Kararınızı kendiniz verin. Kaderinizi etkileyecek bir sınavda kaderinizi kurumların belirleyemeyeceği bir sınav dilerim. Hoşçakalın.
    [link=http://www.kizilsakalindunyasi.com/2019/12/26/ielts-sinavinda-idp-mi-british-council-mi-arasindaki-fark-nedir/]ilgili yazı

• Yapay Zekanın Yanıtı

IELTS Sınavında IDP mi British Council mi?

Uluslararası İngilizce Dil Testi Sistemi (IELTS), dünya çapında göçmenlik, eğitim ve istihdam amaçları için kabul edilen popüler bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. IELTS sınavını iki kuruluş düzenlemektedir: International Development Programı (IDP) ve British Council.

IDP ve British Council Arasındaki Benzerlikler

Hem IDP hem de British Council, IELTS sınavının resmi düzenleyicileridir ve sınavı aynı standartlarda gerçekleştirirler. Her iki kuruluş da hem bilgisayar tabanlı hem de kağıt tabanlı sınavlar sunmaktadır.

IDP ve British Council Arasındaki Farklılıklar

• Konumlar: IDP, dünya çapında daha fazla test merkezi ağına sahiptir, British Council ise İngiltere merkezlidir.
    • Sınav Tarihleri: IDP, British Council'a göre daha fazla sınav tarihi sunmaktadır.
    • Ücretler: IELTS sınav ücretleri, ülkeye ve test türüne göre IDP ve British Council arasında değişebilir.
    • Sonuç Duyurusu: IDP, British Council'a göre sonuçları daha hızlı duyurmaktadır.

Bilgisayar Tabanlı mı Kağıt Tabanlı Sınav mı?

IDP ve British Council, IELTS sınavını hem bilgisayar tabanlı hem de kağıt tabanlı olarak sunmaktadır. Komputer tabanlı sınav, sonuçların daha hızlı açıklanması gibi bazı avantajlara sahiptir. Ancak kağıt tabanlı sınav, bazı adaylar için daha uygun olabilir.

Sonuç

IDP ve British Council, IELTS sınavının yetkili düzenleyicileridir. Seçiminiz, konumunuz, tercih ettiğiniz sınav tarihi, bütçeniz ve bireysel tercihlerinize bağlı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normal ielts sinavinda mi idp kulaklik veriyor anlamadim? Normalde bilgisayar tabanli olmayanlarin hepsi hoparlor den degil mi?
  • Normal ielts sinavinda mi idp kulaklik veriyor anlamadim? Normalde bilgisayar tabanli olmayanlarin hepsi hoparlor den degil mi?
  • IDP kulaklık seçeneği sunuyor hocam ama british council direk hoparlörden veriyor listening parçasını
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Alt seviyede isen hoparlör az fark ediyor bu arada
  • kızılsakallll K kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler seviyem ileri fakat ben dikkati cok cabuk dagilan biriyim bu idp mevzusunu dusunecegim. Bu arada bilgisayarli olanini arastiriyorum. Emek verip böype bir konu açip bizleri bilgilendirdigin icin tekrar cok tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 27 Ocak 2020; 14:28:22 >
  • Peli bilgisayarda idp ve british ses farki varni yoksa tum bilgisayar tabanli ainavda kulaklik mi var
  • Yok pc de ses farkı yok. Kulaklık daha iyi bence de... Rica ederim hocam işinize yaradıysa ne ala
  • kızılsakallll K kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızılsakallll

Yok pc de ses farkı yok. Kulaklık daha iyi bence de... Rica ederim hocam işinize yaradıysa ne ala
    Dostum peki bu writing de ve diger bölümlerde komple buyuk harf yazabiliyor muyuz. Özel isim olup olmadigini bilip yanlis yazarsak puan mi kiriliyor
    noktalama ve büyük küçük harflerden puan kırılıyor. komple büyük yazarsan kırarlar. ayrıca akademik yazı yazdığından "cant" "its" "didnt" değil "can not" "did not" "it is" yazmalısın
  • bu hafta idp taksimde sınava girdim. güzel mekan. 2 güne sonuçlarım açıklandı. speaking 8.5 listening 8 reading 8 writing 6 aldım.
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim. Speaking bölümünde size sorulan soruları hatırladığınız kadarıyla yazar mısınız? Özellikle part 2 yi merak ediyorum.
  • Maurizio Sarri kullanıcısına yanıt
    part 2-kucuklukken sesinle simdiki sesin ayni miydi?
    ardindan bununla ilgili birkac soru sordu sesin ailenden birilerine benziyor mu gibi.

-daha once yabani bir hayvanla karsilastin mi? favori hayvanin var mi? nedeniyle acikla dedi.

part 3- herhangi birine aldigin unutulmaz hediyeyi anlatmami istedi part 3 den once 1 dakika dusunme suresi verdi ve 2 dakika boyunca durmadan konusmami istedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

noktalama ve büyük küçük harflerden puan kırılıyor. komple büyük yazarsan kırarlar. ayrıca akademik yazı yazdığından "cant" "its" "didnt" değil "can not" "did not" "it is" yazmalısın
    kardeşim çok teşekkür ederim. Bana IELTS kursu önerebilir misin bi türlü dolandırıcısız kaliteli bi eğitim yeri bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 7 Şubat 2020; 23:8:24 >
    ben kendim çalıştım hocam kurs bilemiyorum. listening ve reading için cambridge kitapları yeterli, writing için youtubedeki "ielts up" kanalını tavsiye ederim.
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Tmmdir not aldim cok tesekkur ederim
  • youtube da süper kaynaklar var hocam orayı kullan derim
    @VolcanoPower
    Youtube bu konuda geniş içeriklere sahip kullan derim dostum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.