Arkadaşımın bilgisayarında sürekli ram'i ve işlemciyi sömürüp bilgisayarı yavaşlatan birşey var iexplore.exe adında ve görev yöneticisinden her kapattığımızda yeniden açılıyor ve altta çalışmaya devam ediyor, bu illetten nasıl kurtulabilirim
Eğer iexplore.exe yanlış yazmadı iseniz bu bir tip virüs olabilir. Tam olarak bilemiyorum. Ancak iexplorer.exe ise bu zaten internet explorer ancak bunun tekrar açılma gibi bir şansı yok, işlemi sonlandırdığınız zaman...
Güvenilir bir antivirüs ile sisteminizi taratmanızı tavsiye ederim...
teşekkür ederim, iexplore.exe doğru şu anda taratmaktayım bilgisayarı; bu arada yeni bir sorun belirdi, mouse imi beyazken kırmızı oldu az önce, ne çıkacak hala bilmiyorum
hijacker olabilri.. hijacktihs programını ara bul tarat..kolay gelsin..
benim kanimca keylogger tarzi bir programi yemiş arkadasinin pc si genelde keyloggerlari explorer uzantili yolluyorlar..kısaca arkadasinin pc de birisi gunluk tutuyor sifrelerini felan dikkat alabilirler e-mail msn yada diger baska..
dosyayı bulduk sanırım iexplore.exe --- > C/WINDOWS/Prefetch in içinde ve silsek bile çok kısa bir süree sonra yeniden bitiyor ( arkadaşın internet kablosunu çekmiş olmamıza rağmen )
Selamlar, bunu oluşturan bir dosya var, bunu bulmanız gerekiyor; bunu bulmanız için bazı yöntemler var basit bir şekilde Sistemi güvenli kipte açın; Antivirüs ve Spyware taramaları yapın... Gerekirse uzun sürebilir ama online tarama da yapabilirsiniz....
dostum avast i kur en son surumunu ve guncellewww.avast.com ve spyware icinde ad aware yukle ve tarat bunlar bulur
system yada system 32 klasöründe onun .exe uzantılı dosyası olması lasım onu bulup güvenli moodan sileceksin. sona msconfig yas çalıştıra.. başlangıçta bilmegdigin tickleri kaldır..yada en kolayı sistem geri yuklemeyi kullan we hijackthis dosyasını google da bul indir..
çok teşekkürler ediyorum hepinize ilginiz ve yardımlarınız için, bu adımları teker teker uyguluyorum, umarım düzelir
hala düzelmedi; run dan bir yere girip oradan mı silmek gerrek ki çalışan programı
ya dostum ben iexplore.exe den kurtulmak için sisteme linux kurdum allahın belasi iexplore.exe oyle gömülmüşki sisteme gitmek bile bilmiyor
Hasbinallah kardeşim iexplore.exe kendisi birazcık internet explorer olur bill gates in netscape navigatore karşı tarayıcı pazarını elegeçirmek için işletim sisteminin içerisine yerleştirmiş oldugu çok fazla açıgı olsada dünyada en çok kullanılan tarayıcı dır ya hadi sen bilmeden yaziyorsun bişi demiyorum ama ya birde cevap veripde bir şey bilmeyen arkadaşlar yabilmiyorsanız susun bakın ben bilmediklerimde oyle yapıyorum ya hiç değilse gidin bir googleddan aratın yaaa o kadarmı zor geliyor bu
quote:
Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR
ya dostum ben iexplore.exe den kurtulmak için sisteme linux kurdum allahın belasi iexplore.exe oyle gömülmüşki sisteme gitmek bile bilmiyor
Hasbinallah kardeşim iexplore.exe kendisi birazcık internet explorer olur bill gates in netscape navigatore karşı tarayıcı pazarını elegeçirmek için işletim sisteminin içerisine yerleştirmiş oldugu çok fazla açıgı olsada dünyada en çok kullanılan tarayıcı dır ya hadi sen bilmeden yaziyorsun bişi demiyorum ama ya birde cevap veripde bir şey bilmeyen arkadaşlar yabilmiyorsanız susun bakın ben bilmediklerimde oyle yapıyorum ya hiç değilse gidin bir googleddan aratın yaaa o kadarmı zor geliyor bu
Keşke bunu yazmasaydında adam araştırıp bulsaydı gerçekten ne olduğunu...
yanlış yonledirildi bende dayanamadım
ben halaa iexplore.exe virus oldugunu idda ediyorum aslinda virus derken de keylogger tarzi oldugunundan supheleniyorum nerden mi cunku bende keylogger kullaniyorum da ordan
iexplore.exe ve iexplorer.exe arasinda bir fark olmali degilmi tek bir r ile ne farki var sizce
quote:
Orjinalden alıntı: RccP
hijacker olabilri.. hijacktihs programını ara bul tarat..kolay gelsin..
doğru tercih sorunu çözer
arkadaşım ad-aware SE personal, bu programıwww.lavasoft.com'dan indirebilirsin. Yazılım ücretsizdir. Update et programı ve full system scan yaptır. Program dosyayı bulduğunda silemediğini bildirirse, makinayı kendisi yeniden başlatacak ve tetrar açıldığında windows açılmadan programlar başlamadan, ad-aware otomatik açılacak ve logon öncesi dosyayı silmeyi deneyecek. Bu yöntemi bir dene bence...Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR
internet explorer ile alakalı birşey olduğunu biliyorum ancak altta çalışıyor ve sonlandıramıyorum; Prefetch kısmından da silemiyorum, ne zaman silsem ordadan yeniden geliyor
quote:
Orjinalden alıntı: holywars
ben halaa iexplore.exe virus oldugunu idda ediyorum aslinda virus derken de keylogger tarzi oldugunundan supheleniyorum nerden mi cunku bende keylogger kullaniyorum da ordan
iexplore.exe ve iexplorer.exe arasinda bir fark olmali degilmi tek bir r ile ne farki var sizce
Aslında senden özür dilemem lazım. Çünkü ixplore.exe Bildiğimiz internet Explorer dır. Eğer Cpu %100 gibi anormal rakamlar ile kullanır ise muhtemel istenmeyen bir modül bunun üzerine veri yazmış ve ie yi kullanıyor olabilir. Bir ihtimal de dosya bozulmuş olabilir. Exe uygulaması C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe path te bulunmakta istersen yolu kopyala çalıştıra yaz ve enterla. Ne çıkacağını görürsün.
Aslında seni bu şekilde yönlendirmemin en temel sebeplerinden bir tanesi, yeteri kadar araştırma yapmadan soru sorman oldu. Neyse yinede yanlış yaptığımın bilincindeyim. Ama birilerine anlatmak istediğim mesaj ulaştı.
bilgisayarı başlatır başlatmaz 11.235 şeklinde bellekten yemeye başlayan birşeydir bu ve takdiriniz üzere internet explorer ı açmadan karşımızaa çıkıyor( ki biz tarayıcı olarak Mozilla Firefox kullanıyoruz). (geçici)çözümünü siz dalga geçtiğiniz sırada, onlardan birşeyler öğrenmeye çalışarak bulduğumu zannediyorum, teşekkürler herkese