Yaklaşık 2 sene önce ABD'den hediye olarak gelen IOS 4.2.1 olan ve jailbreak ve unlock yaptığım Iphone 3gs'imi applicationlar çalışmadığı için upgrade yapmak istedim. AT&T sitesinden unlock yapmak istediğimde politikasını değiştirmiş ve müğşterisi olmayanlara yardımcı olmuyorlar. Müşteri ilişkileri ile telefonda da görüştüm ama işe yaramadı.
Daha sonra internette araştırdım ve bu sitedeki (http://www.trustpilot.com/review/myimeiunlock.com) yorumları da gözönüne alarak ve risk alarak önce telefonumu bu site aracılığıyla unlock yapmak istedim. 22 Pound ödeyerek bu siteye (http://myimeiunlock.com/) IMEI numaramı verdim ve sonrasında telefonumun unlock olduğu e-mailini aldım.
Itunes'a bağladığımda unlock olmadığını gördüm ve biraz daha araştırmam da jailbreak olan telefonlarda itunes'un unlock olarak görmediğini anladım. Tinyumrealla programı ile uygun olan SHSH ları bulup IOS 6.1'e başarılı olarak upgrade ettim.
Telefonu ilk açtığımda ayarlar sayfasını geçip wireless ile aktive etme ekranından aktive edemedim, itunes'a bağladım. Buarada içerisinde telefonla birlikte gelen AT&T sim kartı bulunmasına rağmen aktive edemedim.
Bu aktive etme sayfasını geçmek için yardımlarınızı rica ediyorum.. 112 arama seçeneğini denedim ancak bende işe yaramadı. Aktive etme sayfasını geçtim ama hiçbir applicationı açamadım.
1- Telefonumu 4.2.1 den 6.1'e yükselttiğimde jailbreak otomatik olarak kaldırılmadı mı? 2- Telefonum açılmadığı için, açılmadan yapabileceğim herhangi IOS 6 için bir jailbreak var mıdır? 3- AT&T sim kartı ile neden aktive etme sayfasını geçemiyorum.
Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
ıos 6 ıcın tethered var,yanı telefon kapandıgında pc ıle acmak durumundasın ve cydıa kullanamazsın ,att bellı bı sure ıcın unlock acmıstı maıl yoluyla yaptı herkes bende dahıl ,eger ıos 5 ıcın shsh kaydını pc ye aldıysan yada su ankı versıyonundan alabılırsen bence 5.1.1 e gec(ben su an kullanıyorum cok memnunum) ayrıca redsnowla att ye gerek kalmadan butun hatlarla kullanabılırsın ,att ıle actırılan tellerde sadece tek hat kullanılıyor benım bıldıgım,ılk cıkan aktıve ekranının gecmek ıcınde snowbreeze ıle gecmek ıstedıgın ıos versıyonunun fw sını hazırlaman lazım orda de hactıve secenegını eklersen snowbreeze cıkartınca masausutune dfu modunda hazırladıgın fw yı ıtunes le yukleyebılırsın
Cevap için teşekkür ederim.. Tinyumbrella ile baktığımda kayıtlı shsh sadece 4.2.1, 4.3.5 ve 6.0.1 görünüyor.
valla neden almamıs ılgınc,bende hepsı alınmıs shsh lerın yanı mısal ben hıc 4.3.3 e gecmedım var,4.1 kullandım uzun sure sonra 5.0.1 e gectım sonra en son 5.1.1 cıkınca ona gecmıstım su an 6.01 bıle almıs,cydıa yı acabılıyorsanız gırın bakın yukarda alınan shsh ler var yeşil yeşil versıyonları yazıyor,eger oldu kı alamadıysanız mecburen ya 4.2.1 yada 4.3.5 e döneceksınız su anda henuz ıos 6 ıcın unthereted jb cıkmadı ,ben benım 3gs ı amerıkadan kendım almıstım 2 seneden fazladır kullanıyorum
Benimkinide kuzenim alıp getirmişti bana 2 sene oldu yaklaşık.
Cydiayı açamıyorum çünkü telefon aktive etme ekranını geçmediği açılmıyor ki ayrıca sanırım içerisindeki cydiada silinmiş olmalı. Upgrade etmeden önce 5.1.1 shsh vardı, şimdi baktığımda yok.
Ayrıca içerisinde AT&T sim kartı olmasına rağmen Itunes'tan neden aktive edemiyorum, şu meası alıyorum: We're sorry, we are unable to continue with your activation at this time.
valla orjınal alındıgındakı sım kart ıse etmesı lazım ,yanı ılk ekranı sorunsuz gecmen lazım ben acıkcası ugrasmak ıstemedıgımden snowbreeze ıle ha-actıve ıle o ekranı pas gecıyorum,ekran acılınca da cydıa dan sam ı ındırıyorum ordan aktıve edınce sorunsuz kullanıyorum,shsh lerı koydugun yere bak belkı orda kayıt etmıssındır,varsa onu al yoksa pc de kayıtlı shsh nın bırısıyle snowbreeze den adımları takıp et bende dart şamp. sını ızlıyorumda az mesgulum antalya daysan hallederız
Istanbuldayım, saolasın sana kolay gelsin.. Biraz daha uğraşayım olmadı bir telefoncuya götürücem, Istanbul'da güvenilir bir Iphone servisi bilen varmıdır acaba?