99 model otomatik vites toyotacorolla terra 1.3 sahibiyim. bugün yokuş çıkarken farkettim ki el freni çekiliyken yanan ünlem işareti arada bir yanıp sönüyor. durdum el frenini kaldırdım, indirdim ışık kayboldu, sonra yine aynısı oldu.
ikaz lambalarının ne anlama gelmediğini bilmediğim için bir yorum yapamıyorum. acaba frenlerle ilgili bir sıkıntı olabilir mi?
tüm corollaların hemen hemen gösterge panelleri aynı gibi. özellikle yakın yılların. bilgisi olan varsa, motor ikaz lambası, ünlem işareti ile ilgili falan bilgi verebilir mi?
internette kullanma kılavuzunu da aradım ama bulamadım maalesef.
El freni işareti fren sistemindeki arıza durumlarında da yanar.
Sizin durumunuzda tahminim balatanız bitmiştir. Balatanız kablolu. Ve balata bitince de devre tamamlanıyor ve sinyal yanıyor. Ara ara yanıp sönmeler de bu yüzden.
Balatalarınızı kontrol etmenizde fayda var.
quote:
Orjinalden alıntı: O.B.K
Sizin durumunuzda tahminim balatanız bitmiştir. Balatanız kablolu. Ve balata bitince de devre tamamlanıyor ve sinyal yanıyor. Ara ara yanıp sönmeler de bu yüzden.
hocam ayni zamanda fren hidroliği azalmalarindada yanar diye biliyorum ben
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
quote:
Orjinalden alıntı: O.B.K
hocam ayni zamanda fren hidroliği azalmalarindada yanar diye biliyorum ben
Haklısınız hocam. Zaten fren sistemindeki arızalarda yanar dedim ben.
Yalnız fren hidroliğindeki azalmalarda genelde ikaz ışığı kesintisiz yanar. İkaz ışığının kesintili yanmasından dolayı bu durumda balata ilk akla gelen yer oluyor.
Kolay gelsin...
evet iki durumda da yanıyor önce kaputu açıp fren hidroliğini kontrol edin tamamsa balatanızı kontrol edin muhtemelende balata bitmiştir.
teşekkür ederim arkadaşlar yardım için.
büyük ihtimalle hidrolik eksiktir
evet hidrolik eksildiği için yanıyormuş. minimum çizgisindeydi aslında çok da eksik değildi ama sorun olmadan hallettirdim. gitmişken bakım yapıldı kopmle silindi zımparalandı falan iyi oldu. ama kafama bir şey daha takıldı. durup dururken hidrolik azalır mı? kaçak göçek olmasın bir yerde?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme