Öncelikle herkese merhaba. Başlıktaki iki araç arasında kaldım. astra classic 3 1.3 CDTi 90 hp Easytronic - 44.200 TL seat ibiza 1.2 TSI 105 hp DSG copa plus -38 900 TL
Arabayı eşimde kullanacağı için düz vites istemiyorum. Yakıt olarak ta beni çok zorlasın istemiyorum. dizel de olabilir veya az yakan benzinli de. donanım olarak dolu bir araç bakmaktayım. Bunları düşününce bu iki araba arasında kaldım.
Araçların sınıf farkı var bunu biliyorum. Ancak kafamı karıştıran bazı detaylar var. Astra c sınıfı bir araç. performansının biraz kötü olduğunu okudum bir çok yerde. birde kasa eski o kadar para verilir mi eski kasa bir arabaya. İbizanın ise dsg şanzumanı beni kendine çekiyo. Easytronicten kat kat üstün. Arabanın performansı ve benzinli olmasına rağmen yakıt tüketimi oldukça iyi. Ama b sınıfı bir araca o kadar para verilir mi? bu beni düşündürüyor.
Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
2. el astra alın en fazla 10 bin km kullanılmıs olur ama 4.500 tl karınız olur veya kia ceed bakın dizel otomatik .
Astra'nın 1.3 CDTI motoru şehir içi kullanımda “bence“ yaktığı mazota göre zayıf performans sergiliyor. Aracın şehir içi tüketimi nedense PSA grubun 1.6 litre 110hp motoruyla kafa kafaya... Bunun dışında, ben bu karşılaştırmada kesinlikle astra derim... Performans ve kasasının güncel olmaması dışında Íbizadan üstün bir araç.
quote:
Orijinalden alıntı: aarmaganozturk
Astra'nın 1.3 CDTI motoru şehir içi kullanımda “bence“ yaktığı mazota göre zayıf performans sergiliyor. Aracın şehir içi tüketimi nedense PSA grubun 1.6 litre 110hp motoruyla kafa kafaya... Bunun dışında, ben bu karşılaştırmada kesinlikle astra derim... Performans ve kasasının güncel olmaması dışında Íbizadan üstün bir araç.
2. el araca fazla sıcak bakmıyorum. Zaten uçuk fiyatlar var şu an piyasada km az olan astraya 40k üstü istiyorlar. Bayiden birazda inidirim yaptırsam arada bir şey kalmıyor. Kia ceed güzel bir araç ancak yaşadığım şehirde kia servisi yok 130 km uzakta servis. Bu yüzden kia yı eledim. Zaten seatında servisi yok ancak vw seata bakıyor. Zaten o sorunda kafama biraz takılıyor. Astra ibizadan üstün bir araç ancak DSG şanzıman, TSİ motor ve yeni kasa düşündürüyo beni.
quote:
Orijinalden alıntı: wiffer
2. el araca fazla sıcak bakmıyorum. Zaten uçuk fiyatlar var şu an piyasada km az olan astraya 40k üstü istiyorlar. Bayiden birazda inidirim yaptırsam arada bir şey kalmıyor. Kia ceed güzel bir araç ancak yaşadığım şehirde kia servisi yok 130 km uzakta servis. Bu yüzden kia yı eledim. Zaten seatında servisi yok ancak vw seata bakıyor. Zaten o sorunda kafama biraz takılıyor. Astra ibizadan üstün bir araç ancak DSG şanzıman, TSİ motor ve yeni kasa düşündürüyo beni.
Alıntıları Göster
seat
quote:
Orijinalden alıntı: baris195
seat
Alıntıları Göster
hem easytronic, hem 1.3 cdti...
uzak durulması gereken motor ve şanzıman bir arada... 0-100'ü 15 sn üzerinde, şaka gibi
quote:
seat
Alıntıları Göster
duz vites olsaydi ben astra derdim ama su durumda diyemiyorum.. easytronic i bir arastirin sorusturun derim ben cok olumlu yorumlar duymadim
Bence bir test sürüşüne çıkın... Eşiniz Easytronic'i pek sevemeyebilir
quote:
Orijinalden alıntı: Janjan
Bence bir test sürüşüne çıkın... Eşiniz Easytronic'i pek sevemeyebilir
Alıntıları Göster
evet en akıllıca fikir Easytronic li astra ile hem siz hemde eşinizin test sürüşü yapmanız. ayrıca edc li megan ı denemenizide tavsiye ederim.
quote:
seat
Alıntıları Göster
kesinlikle astra
quote:
Orijinalden alıntı: werty_tr
evet en akıllıca fikir Easytronic li astra ile hem siz hemde eşinizin test sürüşü yapmanız. ayrıca edc li megan ı denemenizide tavsiye ederim.
Haklısınız test sürüşü yapmak en iyisi ancak bu aracın test arabasını bulamayacağımı düşünüyorum. Yine de sormak lazım servise. Test için İstanbul'a gitmek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: muzaffersan
kesinlikle astra
Alıntıları Göster
ibiza nın artıları: dizel ve benzin fiyatları neredeyse başabaş hale geldi, lt bazında tüketim değerleri nerdeyse aynı Astra nın fazla ekonomik olduğu söylenemez. bunun yanında alt devirleri cansız bir motor ve ayrıca easytronic vites konusunda kötü tecrübeleri olanlar çok fazla. diğer yandan tsi alt devirlerde çok canlı bir motor dsg ile birleşince kullanması zevk veriyor.
eksileri: ne var ki ibiza da b segmenti ve dar bir araç, ayrıca malzeme kalitesi ve kabin tasarımı pek hoşuma gitmedi. bakım maliyetlerini ve garanti süresini de araştırmakta fayda var, zira dsg ve tsi çok yeni ve tamir maliyeti yüksek. ibiza nın 2. el değer kaybı yüksek olabilir.
ben size bu iki araç dışında Jaz fun+ öneririm, forumda bir arkadaş almış tecrübelerini aktarmış, incelemenizi öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: sunshines35
ibiza nın artıları: dizel ve benzin fiyatları neredeyse başabaş hale geldi, lt bazında tüketim değerleri nerdeyse aynı Astra nın fazla ekonomik olduğu söylenemez. bunun yanında alt devirleri cansız bir motor ve ayrıca easytronic vites konusunda kötü tecrübeleri olanlar çok fazla. diğer yandan tsi alt devirlerde çok canlı bir motor dsg ile birleşince kullanması zevk veriyor.
eksileri: ne var ki ibiza da b segmenti ve dar bir araç, ayrıca malzeme kalitesi ve kabin tasarımı pek hoşuma gitmedi. bakım maliyetlerini ve garanti süresini de araştırmakta fayda var, zira dsg ve tsi çok yeni ve tamir maliyeti yüksek. ibiza nın 2. el değer kaybı yüksek olabilir.
ben size bu iki araç dışında Jaz fun+ öneririm, forumda bir arkadaş almış tecrübelerini aktarmış, incelemenizi öneririm.
araç zaten 3 yıl garantili değil mi? 3 yıl içinde sorun vs. çıkmazsa zaten sonradan çıkarma olasılığı kullanım alışkanlıkları değişmedikçe azdır
3 yıl içinde çıkan sorunlar ve yapılan onarımlar da garanti kapsamında
quote:
Orijinalden alıntı: sunshines35
Alıntıları Göster
Yılda kaç km yapıyorsun ve arabaya genelde kaç kişi biniyor ?? 2 kişi ve 15 000 km den az ise IBIZA , diğer durumda astra derim ......
quote:
Orijinalden alıntı: serty23
Yılda kaç km yapıyorsun ve arabaya genelde kaç kişi biniyor ?? 2 kişi ve 15 000 km den az ise IBIZA , diğer durumda astra derim ......
Alıntıları Göster
ibiza DSG
quote:
Orijinalden alıntı: sinoplu
ibiza DSG
Alıntıları Göster
Honda jazz fun+ güzel bir seçenek ama dış görünümü içime sinmiyor. Birde yaşadığım şehirde honda servisi yok. 130 km uzakta. küçük şehirde yaşamanın dezavantajları:(
yılda en fazla 10000(+-3000) yaparım 2 kişi çoğunlukla. Bu durumda ibiza olabilir ama b sınıfında bir araca o kadar para verilir mi onuda düşünüyorum?
quote:
Orijinalden alıntı: wiffer
Honda jazz fun+ güzel bir seçenek ama dış görünümü içime sinmiyor. Birde yaşadığım şehirde honda servisi yok. 130 km uzakta. küçük şehirde yaşamanın dezavantajları:(
yılda en fazla 10000(+-3000) yaparım 2 kişi çoğunlukla. Bu durumda ibiza olabilir ama b sınıfında bir araca o kadar para verilir mi onuda düşünüyorum?
Alıntıları Göster
Astra Sport Siyah
quote:
Orijinalden alıntı: swat1000
Astra Sport Siyah
Alıntıları Göster
Bugün astra 1.3 CDTI Essentia Easytronic siparişi verdim. Ben astra derim.
quote:
Orijinalden alıntı: wiffer astra classic 3 1.3 CDTi 90 hp Easytronic - 44.200 TL seat ibiza 1.2 TSI 105 hp DSG copa plus -38 900 TL
bırakın motorları, sadece vites kutularına baktığımızda bile, easytronic, teknik olarak DSG'nin yakınına bile yaklaşamaz. bunun üstüne bir de motorları ekleyin sonuç ortaya çıkar. astranın kasası eski, motor teknolojisi eski, vites kutusu teknolojisi eski...
eniştemin eski aracı olan 1.3cdti motorlu corsa, o kasa boyutuna ve dizel olmasına rağmen benim benzinli coupe aracımın performanslı kullanımdaki yakıtı kadar yakıt yakıyordu. bugün kurtulduğuna şükrediyor...
quote:
Orijinalden alıntı: aya
quote:
Orijinalden alıntı: wiffer astra classic 3 1.3 CDTi 90 hp Easytronic - 44.200 TL seat ibiza 1.2 TSI 105 hp DSG copa plus -38 900 TL
bırakın motorları, sadece vites kutularına baktığımızda bile, easytronic, teknik olarak DSG'nin yakınına bile yaklaşamaz. bunun üstüne bir de motorları ekleyin sonuç ortaya çıkar. astranın kasası eski, motor teknolojisi eski, vites kutusu teknolojisi eski...
eniştemin eski aracı olan 1.3cdti motorlu corsa, o kasa boyutuna ve dizel olmasına rağmen benim benzinli coupe aracımın performanslı kullanımdaki yakıtı kadar yakıt yakıyordu. bugün kurtulduğuna şükrediyor...
Bir yanda hem berbat bir performansı olan hemde emsallerine göre çok yakan bir araç var, diğer yanda hem çok iyi bir performansı olan hemde sunduğu performansa göre az yakan bir araç var. Ben sizin yerinizde olsam İbiza yı tercih ederdim. Bizde imzamdaki aracı alırken C ve B segmentleri arasında kaldık ve daha dolu ve daha iyi bir performansı olan B segmenti aracı seçtik.