Şimdi Ara

İki ayda bir diş fırçalamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hala bu alışkanlığı edinemedim iki ay aralikla fircaliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Xakler demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

En doğrusu kardeşim hatta tamamen bırakman yararına olur. Diş macunları kapitalist sistemin oyunudur. Eskiden fırça macun mu vardı? Benim köyde ninelerim dedelerim hayatları boyunca tek bir kere dişlerini fırçalamamış insanlar ve dişlerinde hiçbir problemleri yok. Benim tüm çocukluğum diş fırçalamakla geçti ve dişlerimde her türlü problemi yaşadım. Hala bir sürü dolgum ve kanal tedavim var. Diş fırçalamayı bıraktığımdan beri tek bir problemim kalmadı. Diş macunu içerisinde türlü türlü kimyasal ve zehir var, macunun görevi dişi hafif beyazlatıp naneli tadıyla refahlık uyandırmak, arkadan da kimyasalları ile dişe zarar vermek. Böylece sürekli dişçilere ve farklı macunlara mahkum oluyorsun. Arada bir misvakla dişlerinin aralarını karıştırmak yeterli olacaktır diş fırçalamak kapitalist düzenle gelmiş son 50-60 yıldır yapılan bir şeydir
    nenelerimiz dedelerimiz köylerde bizim gibi kötü beslenmediki kardeşim. Bizki şimdi yok cola yok fus tea yok abur cubur derken dişlerin anasını ağlatıyoruz. Diş macunu kullanmayacaksan yediğine içtiğine çok dikkat etmen gerekecek ayrıcana diş macunu olmadan sade su ilede fırçalayabilirsiniz.
    En doğrusu kardeşim hatta tamamen bırakman yararına olur. Diş macunları kapitalist sistemin oyunudur. Eskiden fırça macun mu vardı? Benim köyde ninelerim dedelerim hayatları boyunca tek bir kere dişlerini fırçalamamış insanlar ve dişlerinde hiçbir problemleri yok. Benim tüm çocukluğum diş fırçalamakla geçti ve dişlerimde her türlü problemi yaşadım. Hala bir sürü dolgum ve kanal tedavim var. Diş fırçalamayı bıraktığımdan beri tek bir problemim kalmadı. Diş macunu içerisinde türlü türlü kimyasal ve zehir var, macunun görevi dişi hafif beyazlatıp naneli tadıyla refahlık uyandırmak, arkadan da kimyasalları ile dişe zarar vermek. Böylece sürekli dişçilere ve farklı macunlara mahkum oluyorsun. Arada bir misvakla dişlerinin aralarını karıştırmak yeterli olacaktır diş fırçalamak kapitalist düzenle gelmiş son 50-60 yıldır yapılan bir şeydir
    Dedelerimizin çoğunun diş problemi yok çünkü dişleri yok
    Şaka bir yana gerçekten de genetik büyük rol oynuyor. Benim dedem hayatı boyunca dişini fırçalamamış ama yemekten sonra parmaklarıyla iyice yıkar ve 100 yaşına yaklaştığı halde kendi dişleri duruyor. Kimisi ise düzenli fırçaladığı halde ağzı dolgu dolu.
    Yalnız buradan diş fırçalamanın gereksiz olduğu sonucunu çıkarmayınız
    Dişlerin sağlamlığının daha çok genetik olduğunu söyleyebilirim.
    Kendimi bildim bileli diş fırçalarım bir çok dişim arıza vermiş durumda, dolgu var kaplama var bilmem ne var. Dayım 55 yaşında hayatında bir kez diş fırçalamamış adamın daha bir tane eksiği yok. Abur cubur yemekten de hiç geri kalmaz.

Afrikada yaşarken de insanlara baktığımda hayatında diş fırçası, macunu görmemiş insanların dişleri bembeyaz ve de çok sağlam.Tabiki arada istisnalar mevcut.

Diyeceğim o ki eğer dişleriniz zayıfsa istediğiniz kadar fırçalayın her türlü başa bela oluyor. Bende fırçalayarak bu çürümeleri frenlemeye çalışıyorum. Sana tavsiyem ise ilk bir hafta kendini zorlayarak dişlerini fırçala daha sonra alışkanlık kazanıp yapmadığında rahatsızlık duyacaksın.
    quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Dün fırçaladim full kan oldu fırça hocam bence bana yaramiyor
    Sana yaramadığından değil diş etlerinde sorun olduğundan kanıyor. Doktora git. Diş fırçalamadaki amaç dişlerim beyazlasın, ağız kokum gitsin vs değil. Tabi bunlar da var ama asıl amaç ağızdaki besin artıklarının giderilmesi macun kullanmasan bile suyla fırçala. Ağız bakteriler için mükemmel bir ortam. Sıcaklık optimum, su var, sen bir de oraya besin koyarsan bakterileri kendi ellerinle çağırmış olursun.
  • Sorun olmaz aksine dislerin daha saglikli olur
    Her gun dis fircalayanlarin islerinde incelme oluyormus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt

• En doğrusu kardeşim hatta tamamen bırakman yararına olur. Diş macunları kapitalist sistemin oyunudur. Eskiden fırça macun mu vardı? Benim köyde ninelerim dedelerim hayatları boyunca tek bir kere dişlerini fırçalamamış insanlar ve dişlerinde hiçbir problemleri yok. Benim tüm çocukluğum diş fırçalamakla geçti ve dişlerimde her türlü problemi yaşadım. Hala bir sürü dolgum ve kanal tedavim var. Diş fırçalamayı bıraktığımdan beri tek bir problemim kalmadı. Diş macunu içerisinde türlü türlü kimyasal ve zehir var, macunun görevi dişi hafif beyazlatıp naneli tadıyla refahlık uyandırmak, arkadan da kimyasalları ile dişe zarar vermek. Böylece sürekli dişçilere ve farklı macunlara mahkum oluyorsun. Arada bir misvakla dişlerinin aralarını karıştırmak yeterli olacaktır diş fırçalamak kapitalist düzenle gelmiş son 50-60 yıldır yapılan bir şeydir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 9 Mart 2020; 7:27:14 >
  • Yorumlar efsane

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dişlerin sağlamlığının daha çok genetik olduğunu söyleyebilirim.
    Kendimi bildim bileli diş fırçalarım bir çok dişim arıza vermiş durumda, dolgu var kaplama var bilmem ne var. Dayım 55 yaşında hayatında bir kez diş fırçalamamış adamın daha bir tane eksiği yok. Abur cubur yemekten de hiç geri kalmaz.

Afrikada yaşarken de insanlara baktığımda hayatında diş fırçası, macunu görmemiş insanların dişleri bembeyaz ve de çok sağlam.Tabiki arada istisnalar mevcut.

Diyeceğim o ki eğer dişleriniz zayıfsa istediğiniz kadar fırçalayın her türlü başa bela oluyor. Bende fırçalayarak bu çürümeleri frenlemeye çalışıyorum. Sana tavsiyem ise ilk bir hafta kendini zorlayarak dişlerini fırçala daha sonra alışkanlık kazanıp yapmadığında rahatsızlık duyacaksın.

• Dedelerimizin çoğunun diş problemi yok çünkü dişleri yok
    Şaka bir yana gerçekten de genetik büyük rol oynuyor. Benim dedem hayatı boyunca dişini fırçalamamış ama yemekten sonra parmaklarıyla iyice yıkar ve 100 yaşına yaklaştığı halde kendi dişleri duruyor. Kimisi ise düzenli fırçaladığı halde ağzı dolgu dolu.
    Yalnız buradan diş fırçalamanın gereksiz olduğu sonucunu çıkarmayınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diş, sağlamlık için mi fırçalanır sadece? Sağlık ve hijyen diye bir şey var, arkadaş!

• lütden dişlerinizi fırçalayın, sizin ağız kokunuzu çekmek zorunda değiliz.
  • Elinizden gelse yıkanmayacaksınız da

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Sana yaramadığından değil diş etlerinde sorun olduğundan kanıyor. Doktora git. Diş fırçalamadaki amaç dişlerim beyazlasın, ağız kokum gitsin vs değil. Tabi bunlar da var ama asıl amaç ağızdaki besin artıklarının giderilmesi macun kullanmasan bile suyla fırçala. Ağız bakteriler için mükemmel bir ortam. Sıcaklık optimum, su var, sen bir de oraya besin koyarsan bakterileri kendi ellerinle çağırmış olursun.

• Fırçaladıkça çürüyor dişler.

• neeeeeeeee? 2 ay mı?

İki ayda bir diş fırçalamak
  • Sigarada içiyorsan oh mis
    Kapkara dilerin vardır şimdi senin
    Atsana bir ss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 9 Mart 2020; 9:16:28 >
  • Erken yaşta dişlerden mi olmak istiyorsun
  • Valla 2 ay çokmuş... ben haftada bir fırçalıyorum çok şükür 45 yıldır taş gibi bir sıkıntı görmedim. Diyen arkadaşlarım var ben genede günde 1 fırça atıyorum valla. Geçen 43 yaşımda ilk kez dişçiye gittim Temizledi bir sıkıntı yok sadece dış taşı var dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

nenelerimiz dedelerimiz köylerde bizim gibi kötü beslenmediki kardeşim. Bizki şimdi yok cola yok fus tea yok abur cubur derken dişlerin anasını ağlatıyoruz. Diş macunu kullanmayacaksan yediğine içtiğine çok dikkat etmen gerekecek ayrıcana diş macunu olmadan sade su ilede fırçalayabilirsiniz.

• Kanal tedavileri yakındır

• Arkadaşlar yorumları okurken gözlerim kanadı, sesli tekrar ettim kulaklarım da kanamaya başladi. Dis etin kaniyor cunku enflamasyon var plak birikmis, dis etini irrite etmis. Epitel dokusu zarar gordugu icin kolayca kaniyor. Dis macunu bos bir alet edevat degil. Colgatein en dandigini al kullan, ben dis hekimiyim oyle yapiyorum. Dis rtiniz kaniyorsa yimusak firca kullanin. Dis minesi incelmez dogru fircalama yapiyorsaniz.
    Sabah sabah illalah ettirdini,

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Sen nerenin köyündensin kapitalizmin ulaşmadığı yer yok. Kolasız akşam geçmez bizim köyde. Cem yılmazın bir filmi vardı hatta köyde gazozcuydu kola gelmişti kimse gazoz almıyordu. Ki bu film eskilerde geçiyor, günümüzde zararlı olarak sınıflandırdığın besinler artık her yerde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.