Şimdi Ara

iki Egea arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100000 km de ne olduğu belli olmayan dizel alacağına sıfır 1.4 al bak keyfine sanayi yüzü görmezsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.3 elbette güzel dayanıklı güçlü motor fakat 100 bin km'de nasıl ne şartlarda kullanıldığını bilmediğim bir aracı alacağıma sıfır makyajlı kasa 1.4ü tercih ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo dizel tüm motor tiplerinde ülkemizde gerek vergi gerek makul yakıt ekonomisi ve bütün tamircilerin aşina olduğu yedek parça ucuzluğu servisi müdahalesi kendini kanıtlamış olması kullanımını bilip yağını suyunu koyup bakımı atlamadığın sürece senin kahrını her yerde hiç nazlanmadan çekecek 1.3 multijet2 derim yok tüptü yok avans ayarıydı yok her 6 ayda bir tüp bakımı bilgisayar ayarı yok gazı çokmu kaçtı kısıkmı geldi yok soğuk havada neden gaza geçmedi daha bir sürü bir sürü sayarım sana lpg ile alacağın risklere multijet kesinlikle kıyaslanmaz tek dikkat edeceğin nokta yakıtı mutlaka bildik iyi yerden alacaksın kötü yakıta gelmiyor çünkü ayrıca şöyle bir şehir efsaneside vardır 1.3 multijet albea ya anahtar değmeden 750-1 milyon km yol yapan taksiciler hadi diyelim ki arıza verdi toplayacak ustası ve parça bazlı düşünecek olursan yine cebin diğer turbo dizeller gibi çok yanmaz hadi onuda geçtim dik bir bayır yokuşa geldiğinde anlarsın dizelle benzin lpg farkını belki 1.3 le yapıştıra yapıştıra gidemezsin uçup kaçamazsın ama hayati noktada sollamaya çıktığında bir tırı yada 2 aracı aynı anda geçmek istediğinde kendine güvenip basınca uzarsın şirket aracı 1.3 dizel easy egea kullanıyorum ankara niğde otoyolunda 180-190 km hızda shell eurodizel ile araçta tek başıma boş iken 6.8-7.4 civarı yakıt tüketimi aldım yani bastığın zaman dahi 10 litreyi bırak 8 yakamazsın :)

• ben olsam 0 km hem makyajlı, kokusu üzerinde, garantisi olan 1.4 alırdım. aynı paraya dizel diye 4 yaşında araba neden alınsın ki, 2.el olduğu için masraf çıkarma olasılığı da yüksek. benzinli olan basit bir motor olduğu için ileride sorun çıkartırsa bile tamiri kolay ve ucuz olur.

• Her yerde yazıyorum, bende egeanın hem sedan 1.3 dizeli, hem de 1.4 hb benzinlisi var. Araçtan çok performans beklentin yoksa 1.4 seni üzmez, ben ikinci el piyasasını görünce direkt sıfır aldım ikincisini.

1.3 dizele gitmiyor deniyor, beyler ben 3 tane dizel sürdüm. Sakin de sürdüm performanslı da, motor beni hiç üzmedi. Otoyol hızlarının üstüne dahi rahatça çıktım ralli mi yapıyor millet anlamıyorum.

Yakıt tüketimi olayı şöyle, 1.3 tabi ki bariz az yakıyor. Şehiriçi dikkatli kullanım 5.2 lt/100 km, şehiriçi dikkatsiz kullanım 6.2 lt/100 km. Ortalama hız 157 km/h otoyol kullanımı 7.9 lt/100 km.

1.4 şehiriçi dikkatli kullanım 7.9 lt/100 km (sıfırdan 2200 km'ye kadar olan ortalamadır).

Sabahları dizelin titreşimi özellikle beni benden alıyor. Benzinliye binince başka arabaya binmiş gibi hissediyorum resmen. Ne titreşim var ne kabin sesi dizele göre. Klasik masrafsız motor, lpgye acayip uyumlu ayrıca.

• 2021 benzinli egea alırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Her yerde yazıyorum, bende egeanın hem sedan 1.3 dizeli, hem de 1.4 hb benzinlisi var. Araçtan çok performans beklentin yoksa 1.4 seni üzmez, ben ikinci el piyasasını görünce direkt sıfır aldım ikincisini.

1.3 dizele gitmiyor deniyor, beyler ben 3 tane dizel sürdüm. Sakin de sürdüm performanslı da, motor beni hiç üzmedi. Otoyol hızlarının üstüne dahi rahatça çıktım ralli mi yapıyor millet anlamıyorum.

Yakıt tüketimi olayı şöyle, 1.3 tabi ki bariz az yakıyor. Şehiriçi dikkatli kullanım 5.2 lt/100 km, şehiriçi dikkatsiz kullanım 6.2 lt/100 km. Ortalama hız 157 km/h otoyol kullanımı 7.9 lt/100 km.

1.4 şehiriçi dikkatli kullanım 7.9 lt/100 km (sıfırdan 2200 km'ye kadar olan ortalamadır).

Sabahları dizelin titreşimi özellikle beni benden alıyor. Benzinliye binince başka arabaya binmiş gibi hissediyorum resmen. Ne titreşim var ne kabin sesi dizele göre. Klasik masrafsız motor, lpgye acayip uyumlu ayrıca.

hocam bende 1.3 kullanıyorum katılıyorum yazdıklarınıza ancak en son dediğiniz lpg acaip uyumlu kısmı hariç malesef %100 uyumlu dahi olsa mutlaka her yıl lpg için ufak tefek can sıkıcı şeyler çıkar en basit hiçbirşey çıkmasa kışın sert geçtiği karasal iklimlerde örn. Ankara gece - lere düşüp sabh işe giderken çalıştırıp tüpe geçmiyor yahu bu diye sanayiye gidersin :) bu ufak tefek şeyelr can sıkıcı değilse tabiki lpg daha ekonomik ancak lpg başlı başına bir risk bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 16 Nisan 2021; 0:56:7 >

• Kesinlikle dizel. 1.4 motor hala yağ yakıyor saçma sapan sorunları var illallah ettirir. Dizel alın kafanız rahat olsun yok LPG motor ışığı yaktı yok klimayı açınca araba titriyor bir sürü derdiniz olur yoksa.

Şimdi hemen kaliteli yağ konulunca yağ eksiltmiyor diyenler gelecek hepsinde eksiltiyor. (3 yıl 1.4 1 yıldır da 1.3. Egea kullanıyorum)

• Dizelin temizi bulunursa dizel. Fiat markasının kuruluşundan bu yana ürettiği en sağlam ürün multijet motordur. Ayrıca 2018 dizele 4-6 yaş 1300 cc altı mtv öderken benzinliye 1301-1600 cc 1-3 yaş vergisi ödeyeceksiniz.

• Sorunun cevabı aslında basit. Fiat grubu 1.0 turbo motoru 1.4 motorun 10 bin tl üzerinde satsa ne dizele über para vermezsin nede atmosferikle uğraşmaz tüplede uğraşmassın. Şimdilik sıfır km en iyisi 1.4 alman.

• Senede 10k km için tüp taktırmak? gerek var mı sizce gerçekten hocam

• haykouz H kullanıcısına yanıt
    Ankarada eksi 15 20 lerde sabah 6 da işe gittim geldim böyle bir genel geçer olayla karşılaşmadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende araç araştırıken, geçen yıl, egea için paylaştığım segment çok öneriliyordu! Hatta sık kullanılanlara ekledim. 7 aracı hiç geçmedi. İsterseniz bunlara da bakın.

https://www.sahibinden.com/fiat-egea-1.4-t-jet

• quote:

Orijinalden alıntı: kirei

1.4 manuel 1-2 bin km de yeni kasa ve tüp yaktıracak olmam beni cezbediyor . Zaten şuan ki aracım sandero 1.5 dizel çok da konfor odaklı değilim . Zaten aile aracı hız önemli değil bakalım 😞

kaç km yapıyon da aile arabasına tüp takacan 1.4 al geç

• kirei kullanıcısına yanıt

Hocam 138 bin 2021 1.4 egea yı hangi bayi veriyor? Ya da İkinci el sarı siteden mi alacaksın? O fiyata bayi vermiyor diye biliyorum.

• Max 10k km yapıyorsanız 1.4 yeni kasa daha cazip. Millet 140'a 5 yıllık Egea alacağıma sıfırına binerim diyor, çok da haklı. Sıfır sıfırdır

• Senede 10.000 km için 1.4 alınır tüp bile taktırmakla uğraşmadan binilir. 1.6 Multijetler çok güzel ama 1.3 dizeller bence mantıklı değil. Hele bu durumda hiç düşünmeyin bile.

• 2021 1.4 mantıklı. 1.0 lara da bak.
  • 1.4 fire motora turbo takılma gibi bir şansı var mıdır?

Bir de diyorlar ya atmosferik motor devri sever yüksek devirde güç verir vs diye, peki bu yüksek devir motora zarar vermez mi? Sonuçta sürtünme daha da artıyor, sıcaklık artıyor vs yatak sarmaz mı yani motor yıpranmaz mı kısacası? Yüksek devirde yakıt tüketimi artmasını da geçtim böyle bir problem de var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MancınıK* -- 18 Nisan 2021; 11:5:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Ankarada eksi 15 20 lerde sabah 6 da işe gittim geldim böyle bir genel geçer olayla karşılaşmadım.

bu sadece örnek ti lpg risklerine sizin başınıza gelmedi diye kimsenin başına gelmeyeceğeni sanmak gibi tam terside abes olur ancak yaşayan var böyle şeyleri lpg = risk tir bunu sizde bende göreceli olarak değerlendirebiriliz ama objektif olanı değiştiremeyiz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.