Şimdi Ara

iki honda, iki soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Otomatik vites arabalarla ilgili yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi ilgi ile takip ediyorum forumda. Cok tecrübeli arkdaslar oldugu gördüm ve ona dayanarak sizden bir tavsiye, yada akıl danisma babında bir yardım rica ediyorum eger cevaplayabilirseniz.

Istanbulda yasıyorum, sehir trafigine uygun olacagi ve rahat olacagini düşündüğüm icin otomatik bir arac almak istiyorum.

Şehir içi çok tecrübem yok acıkcasi. Size sorum bu noktada olacak:

1. alternatif olarak 12-15 arasi 1996-1999 otomatik honda olabilir,

2. alternatif olarak ise 20 veya biraz üzerine cıkıp daha üst bir model honda olabilir.

Endiselerim ve sorularım ise,

* Kredi ile arac almayı düsünüyorum. 20 lira civarı verip yüksek model bir arac aldıgımda kaza yaparsam satmaya kalktıgımda ilerinde aracin degeri cok düser gibi geliyor. Yüksel model & konfor yüksek risk mi?

* Düsük model alıp iyice alışıp sonra yüksek model mi almam daha iyi olur?

Bunlara bir türlü karar veremedim. Hele birde 2002 Honda Civic HB gördükten sonra birkac ilanda iyice mest oluyorum arabaya, emin olamiyorum bir türlü...

Istanbulda ilk kez araba kullanacak birisine siz ne tavsiye edersiniz?

Tesekkürler simdiden...

Ersoy

• bu ilk şöförlerin kaza korkusu değişik oluyor.

hepimiz bir zamanlar acemiydik ve çok azımız öle ahım şahım bir kazaya karışmıştır.

bu bakımdan genelde yapacağın en büyük kaza farını kırmak yada tamponunu vurmak olacak.

o yüzden araba alırken ya önce bir şahin alayım parçalayayım öğreneyim sonra honda opel wv alırım diye bir mantık olmamalı.

sen hangisini beğeniyoran onu al arkadaşım.

kaskonuda yaptır.

gönlünce bin.

bence acemi bir şöför için arabanın sorunsuz bir araç olması çok daha önemli

honda civic iyi bir seçim bencede

şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Ekim 2007; 23:37:19 >
  • Merhaba Tasshelhoff,

Forumda otomatik ile ilgili tecrübelerin ve yorumlarını takip ediyorum. Cok tesekkür ederim cesaret verici cevabın icin. Arabayı aldıktan sonra da insallah rahatsız edecegim seni:)
  • rica ederim.

7 yıl 99-01 civic otomatik kullandım gayet de menundum. 1.6 ies otomatik güvenlik paketli idi

99-01 hondalarıda 15000 e rahat bulabilirsin.

toyota yada mitsubishi de tercih edebilirsin.

2.elde mitsubishi daha avantajlıdır zira ikinci el değeri düşük tabi bu satarkende dezavantaj olacaktır. ama ilk alım önemliyse incelemeni öneririm

mesela şu araçlara bakabilirsin.

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1165608

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1150184

hayırlı günler.

• Mitsubishi'leri Honda'ya alternatif olarak baktım. İlanlardaki gibi 18-20 arasi daha yüksek modelleri var fakat onun ikinci elini elden cıkarmak zor olur gibi geliyor. Hoda daha cok revacta gibi diye düsündügüm icin vazgecmistim... Ama ocak subat gelsin insallah bakıcam böyle bir modele.

Tesekkürler tekrar,

ersoy
  • Acemiliği atlatana kadar ucuz araba almak saçma bir şey. Acemilik denen şeyi atlatmak en çok 1 hafta alır. Siz de acemiyim diye aldığınız külüstür yüzünden çektiğiniz cefa ile kalırsınız. 1 hafta sonunda elbette usta sürücü olmayacaksınız ama emin olun şu an trafikte +100 bin YTL.lik "0" km jiplerle gezen bayanların yarısından daha iyi bir sürücü olacaksınız.

Bence asıl tehlikeli dönem 2-3 ay sonrasıdır. İlk başlarda "aman şuraya sürtmeyim, etmeyim" diye azami dikkati gösterirsiniz, takip mesafelerine uyarsınız, vs. Ama bu dönemi kasasız belasız atlatınca "usta oldum" havasına girersiniz ve haddinden fazla kendine güven baş gösterir. Bu nedenle gönlünüzden geçen arabayı alıp keyfini sürün ama havaya girmeyin

• bence honda almayın servisine gitseniz kapıyı komple değiştirirler sanayiye gitseniz bu kaplıların içleri destekli çekiçlenmez kapıyı değiştirelim derler bence başlangıçta gidin bir şahin alın doğan alın tamponmu kırıldı 20 ytlye, kapımı çöktü 100 ytl boya 20ytl kaporta düzeltme farmı kırıldı 50 ytl kaskoda yapma satarsın sonra babalar gibi hondanı yada başka bir model aracını alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç düşünmeden honda almanı tavsiye ederim 10 senedir kullanıyorum birkez dahi üzmedi senide üzmez rahatlıkla kullanabileceğiniz bir araç
  • Ne yaptın Ersoy, karar verebildin mi?
    Ben de wolfhonda gibi, rahatlıkla Honda civic tavsiye edebilirim. Bütçenle kolaylıkla 99-2000 bir civic alabilirsin.
    Mitsubishi de çok iyidir; ama parça fiyatları Honda'yı çoğu kez ikiye katlar. 2. el satış zorluğu da cabası.
    Hayırlısı olsun.
  • hep derim parça fiyatları pahalı olabilir ama o parçalar nadiren değişmekte.

o bakımdan aynı hesaba gelmekte "parçası ucuz" araçlarla.parçası ucuz araç kaldıysa tabi

hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.