Şimdi Ara

İki kol arası mesafeniz ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genelde boy ile aynı oluyor, uzun kollar boks, yüzme, tırmanma gibi sporlarda faydalı oluyor.

bilmeyenler için böyle ölçülüyor:

İki kol arası mesafeniz ne kadar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İki Kol Arasının Ölçülmesi

İki kol arası ölçü, bir kişinin iki uzatılmış kolunun parmak uçları arasındaki mesafedir. Bu ölçü, genellikle kişinin boy uzunluğu ile orantılıdır ve antropometrik bir ölçüt olarak kullanılır.

İki kol arası ölçünün nasıl ölçüldüğü:

• Ayakta dik ve kollar vücut boyunca sarkacak şekilde durun.
    • Kollarınızı düz bir şekilde açın, böylece parmak uçlarınız birbirine paralel olsun.
    • Bir mezura veya cetvel kullanarak parmak uçlarınız arasındaki mesafeyi ölçün. Bu ölçü, iki kol arası mesafenizdir.

İki kol arası ölçünün ortalama değerleri:

İki kol arası ölçü, yaş, cinsiyet ve etnik kökene göre değişebilir. Genel olarak, yetişkin erkekler için ortalama iki kol arası ölçü yaklaşık 1,68 metredir. Yetişkin kadınlar için ortalama ölçü yaklaşık 1,57 metredir.

Kol açıklığının boydan uzun olması:

Bazı insanlar için kol açıklığı, boy uzunluklarından daha uzun olabilir. Bu genellikle "maymun kola" sendromu olarak bilinir. Kol açıklığının boydan uzun olması, belirli genetik faktörler veya sağlık durumları ile ilişkilendirilebilir.

İki kol arası mesafenin önemi:

İki kol arası ölçü, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılır:

• Giyim ve mobilya boyutlandırma
    • Fiziksel uygunluk değerlendirmesi
    • Antropolojik araştırmalar

İki kol arası ölçünüzü bilmek, doğru beden kıyafetleri seçmenize, uygun egzersizler planlamanıza ve çeşitli fiziksel parametreleri anlamanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boyum 185 , gosterdiginiz gibi olctugumde 192 cikti . Thaibox yaptim , yuzdum ve basket oynadim .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zarganayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • omzum baya geniş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Boyum 185 , gosterdiginiz gibi olctugumde 192 cikti . Thaibox yaptim , yuzdum ve basket oynadim .
    mesafeniz boyunuza göre fazla olduğuna göre genetiğiniz iyi hocam, vücudunuzda da genel olarak daha çabuk kaslanma vb. deneyimlediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

omzum baya geniş
    yok hocam bu omuzla alakalı değil, tamamen genetik oluyor boksta falan ne kadar uzağa vurabildiğini belirliyor
  • InnocentHate kullanıcısına yanıt
    Uzun boylu oldugum icin malesef hizli bir kaslanma gozlemleyemedim ama cok tesvik etmeye calisan olmustu vucud gelistirme konusunda . Bu arada vucud gelistirmede yaptim 2-3 sene boyunca ama cok sallamasyondu :) 3 ay gitmedigim bile oluyordu :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Nasıl Oluyor? 6 Ayda Derece
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Genetikte bir bozukluk olduğu için uzun ama avantajı, dezavantajı tartışılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Genetikte bir bozukluk olduğu için uzun ama avantajı, dezavantajı tartışılır.
    genetik bozukluk?

conor mcgregor

jon jones

brock lesnar

israel adesanya

nate diaz

tony ferguson

vb. adamlar en başarılı dövüşçülerden, hepsinin genetiği iyi, nitekim kolları da uzun, genetik bozuklukla alakası yok, aksine bu mesafeyi reach olarak adlandırıyorlar ve genetik üstünlük görevi görüyor, boksta daha uzuna ulaşmayı sağlıyor, tırmanmada ape index sayesinde tırmanmaya yardım ediyor, yüzmede de kulaç atarken yardımcı oluyor, bakarsan yüzücülerin de uzun kollara sahip olduğunu görürsün, yani alakası yok bozuklukla falan.
    Genetik düşüklük nasıl yadırganıyorsa (negatif etkileri var), genetik yükseklikte o şekilde yadırganmıyor çünkü pozitif etkileri var ama bu orantısızlık veya bir gariplik olmadığı anlamına gelmiyor, anlatabildim mi?

Edit: Ayrıca ben genetik üstünlüğü olan insanlar başarısız mı oluyor dedim? Neyin örneğini veriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 17 Şubat 2020; 20:50:4 >
  • quote:

Genetik düşüklük nasıl yadırganıyorsa (negatif etkileri var), genetik yükseklikte o şekilde yadırganmıyor çünkü pozitif etkileri var ama bu orantısızlık veya bir gariplik olmadığı anlamına gelmiyor, anlatabildim mi?

Edit: Ayrıca ben genetik üstünlüğü olan insanlar başarısız mı oluyor dedim? Neyin örneğini veriyorsunuz?
    mesajınızda ''bozukluk'' demişsiniz, orantısızlık veya gariplik deseniz daha uygun bir tanım olurdu fakat bozukluk pek uygun bir tanım değil, zira kolların uzun olması da, kısa olması da burnun uzunluğu gibi tamamen genetik ve normal bir şey, bunun oluşturduğu görüntü orantısız olabilir fakat bozukluk olmaz.
    Tamam bozukluk olmasın orantısızlık ve gariplik olsun siz demek istediğimi anladıysanız problem yok.

• quote:

Tamam bozukluk olmasın orantısızlık ve gariplik olsun siz demek istediğimi anladıysanız problem yok.
    Anladım hocam demek istediğinizi.
  • 2.05
  • Kulaç boyunun normal boydan uzun olması Marfan ve Klinefelter sendromunda görülüyor ancak sağlıklı bireylerde de görülebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

2.05
    boyunuz kaç hocam
  • 186 kulac. boyumda 184
    1.96
    kesinlikle listede bir de kevin lee olmalıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony Ferguson

kesinlikle listede bir de kevin lee olmalıydı
    aynen unutmuşum

tony hocam hazırlıklar nasıl gidiyor khabib boş durmuyor instagramdan gördüğüm kadarıyla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.