Şimdi Ara

İki Yıl Sonra Pil Performansı Hala 100 Olan İphone 11 (3uTools Sonucu Eklendi).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, forumun eski canlılığı yok ama yine de sizinle paylaşayım dedim.

Eşime 14 Pro Max aldık yakın zamanda, kullandığı 11 64 GB boşa çıktı bunu da satalım dedik.

Telefonu tam 2 sene kullandı, tertemiz baktı telefonuna. Oyun oynamaz, WP biraz sosyal medya takılır sadece.

İlan verecekken pil sağlığına da bakayım dedim ben de inanamadım 100 olduğuna fakat pil performansı hala çok iyi telefonun, bu beni doğru olduğuna ikna etti.

Derken ilan verdim bir uygulamaya, vermez olsaydım, dolandırıcılıkla yalancılıkla suçlanıyorum, kimse tamir görmediğine inanıyor telefonun, gelin inceleyin diyorum ona da gelen yok.

Bir haftadır sürekli insanlarla tartışıyorum böyle de bir saçma sapan durumun içine düştüm :)

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Pil teknolojisini Apple bu kadar geliştirmiş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavernac1 -- 17 Ocak 2025; 18:7:24 >

• Çok zor bir ihtimal ama orijinal kablo ile şarj edildiyse, şarjdayken kullanılmadıysa bir ihtimal olabilir.

• İki yıl boyunca 100 de kalması mümkün değil üç seçenek var

1.Telefon alo whatsapp dışında hiç kullanılmamış

2.Pil değişimi yapılıp yan sanayi batarya takılmış

3.Telefon alındıktan sonra kapatılıp bir köşeye konulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 14 Ocak 2025; 10:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de inanmam şahsen. Telefonu sıfır aldıysanız gerçekten garip bir olay, mümkünse bilgisayara bağlayıp pil döngüsü gibi diğer detaylara da bakın ama ikinci el cihaz ise pilin değişmiş olma ihtimali çok yüksek derdim ben de 😀

• 100 olmasi imkansiz,3utools pc indirip batarya degerini kapasitesini detayli şeklinde görebilirsin ve bizede paylaşirsan seviniriz:)) Haber bekliyoruz

• seyhmus21 kullanıcısına yanıt

3. Seçenekte bile sağlık düşüyor bu arada. Pil sağlığı 80 iken cihazı 1 sene kapatıp dolaba kaldırdım geri açtığımda sağlık 78 idi 😀

• Açık söyleyeyim ben de sistemsel bir hatadan dolayı 100 gösterdiğini düşündüm ilk okuyunca. Sanki telefonu bir kapa-aç yapsan gerçek değeri gösterecekmiş gibi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt

Telefonu sıfır aldım pil mil değişmedi 2 aydır yatıyor sadece.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

bunu yapacağım ilk fırsatta

• zhantkan kullanıcısına yanıt

telefonu kaç kere sıfırladım sayamam şimdi üstüne ios 18 güncellemesini de yükledim hala 100.

• tavernac1 kullanıcısına yanıt
    3utools gerçek kapasiteyi gösterir. Eğer 3utools da %100 gösteriliyor ise batarya üzerindeki bilgi veren kontrolcü arızalıdır. Yanlış bilgi gönderiyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Li-ion batarya teknolojisine göre mümkün değil. En doğru testi bataryayı söküp dışarıda test ederek yapabiliyorsunuz. Yazılımsal olarak çektiği akım ve şarj seviyesi üzerinden hesaplama ile gösteriyor. Yazılımsal bir hata olduğu dah yüksek ihtimal.
    Şarjı yüzde 5 civarına getirip uçak modunda %100e kadar hiç dokunmadan şarj ederseniz yeni bir veri sağlamış olursunuz. Eğer ortalama almadan hesap yapıyorsa belki değeri güncelleyebilir.

• Fizik kanunlarına aykırı

• 2 yılda 2 günde bir şarja taksanız bile en dip %85-90 olması gerekiyor ki telefonu güncellediğinizde bile %1 pil sağlığı düşüren markanın telefonu mümkün değil o rakamda kalması. büyük ihtimal şarjın pil sağlığını okuyan çip sensör bozulmuştur.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Fizik ne alaka?? Kimyasal değil mi bu bataryalar  

• dogukanishere kullanıcısına yanıt

Kimyasal olunca fizik kanunlarından bağımsız mı oluyor? İki kişi de beğenmiş  

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Dünya üzerinde her madde üzerinde fizik kanunları geçerlidir. Oran olarak kimya daha ağır basıyor. Senin söylemin kim milyoner olmak ister yarışmasında sorulmuş da %10'luk kesimin verdiği cevap gibi kalmış o yüzden İki Yıl Sonra Pil Performansı Hala 100 Olan İphone 11 (3uTools Sonucu Eklendi). 

• şarj döngüsü kaçta? fazla kullanılmadıysa %100 olabilir. benim de 3.5 yıllık iPhone 11'in batarya sağılığı şu an 92'de. Ama 2. yıl dolarken %99 veya 98'deydi.

bir de şöyle bir durum var. batarya sağlığı %100 demek hiç yıpranmamış anlamına gelmez. aslında telefonu ilk aldığımızda çoğu pil %105 veya %110 gibi bir değerle başlıyor. Yavaş yavaş düşüyor ama apple bunu sürekli olarak %100 olarak raporluyor. bu durum pil üretim teknolojisiyle alakalı. lityum pilleri üretirken tam olarak 3000 mAh'lik pil üretemiyorlar. bazen 3100 mAh oluyor, bazen 3050 mAh oluyor, bazen 3200 mAh oluyor. pil üreticileri en az 3000 mAh diye satıyorlar tüm bu pilleri. Apple da bunu telefona takıyor. şansa sana 3050 mAh de denk gelmiş olabilir. 3200 mAh de denk gelmiş. olabilir. 3200 denk geldiyse telefonu ilk aldığında aslında %107 kapasite ile başlıyorsun ama apple sana pil %100 kapasitede diyor. aylarca belki de 1 yıl kullandıktan sonra %100'ün altına düşmeye başlıyor. 3050 mAh'lik bir pil denk geldiyse %102 ile başlıyorsun telefonu ilk aldığında. diğer kişide 1 yıl sonunda %99'a düşerken sende belki de 2-3 ay sonra %99'a düşüyor.

Sanırım sizin telefonun bataryası 3300 veya 3400 mAh ile başlamış olabilir. bu sebeple 2 yıl sonra hala %100'ün altına düşmemiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Ocak 2025; 19:50:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş konuyu açti kaçip gitti,ne oldu hocam baglamadin mi pc ye herkes meraktan catladi sonuclari paylaşmani bekliyoruz:))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.