Şimdi Ara

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir'de yaşayan B.Ö. adlı kadın, bir galeride, 325 bin liraya satışa sunulan ikinci el otomobile alıcı oldu. Galerici, otomobilin hasarsız olduğunu söyledi. Kadın da ekspertiz raporu almadan aracı satın aldı. 14 ay sonra otomobili satmak istedi. Alıcı yaptırdığı ekspertiz incelemesi sonunda, B.Ö.'ye aracın 45 bin TL'ye mal olacak hasarı olduğunu bildirdi.

03 .
    İkinci el araç alacaklar dikkat! Emsal niteliğinde karar
    B.Ö. de avukatı Alperen Cihan Çetinkaya aracılığıyla İzmir Sulh Hukuk Mahkemesi’ne tespit ve tazminat davası açtı. Mahkeme, B.Ö.'yü haklı bulup, galericinin satışı yaparken araçla ilgili bilgilendirme yapması gerektiğini belirterek, zararın karşılamasına karar verdi.

‘’Mahkeme, satıcının tüketiciye karşı dürüst olması gerektiğine, alıcının tüketici olması nedeniyle herhangi bir eksper kaydı ya da tramere götürme zorunluluğunun bulunmadığını, böyle bir kanun maddesinin olmadığını belirtti. Bunun devamında müvekkilimiz lehine karar verdi. Ve 45 bin lira tazminata hükmetti. Bunun emsal niteliği şöyle; Bu işi tamamen ticaret olarak yapan kişilerle tüketiciler arasında yapılan satışlarda emsal niteliği bulunuyor."

Galericilerin gözü yaşlı

• 14 ay sonra?

Yok artik be! Yani tamam herkes durust degildir elbet ancak arabayi sattiktan sonra biri o arabaya zarar verse, kaza yapip tamir ettirse o zaman yine ilk aldiklari yere satmaya calisacaklar? Boyle sacmalik olmaz. Ticarette risk alirsiniz. Araci alirken kontrol edilip alinmali zaten. Yoksa bu sekilde alici zaten uyaniklik yapar.

300 bin lira ikinci el bir otomobile veren biri de bir zahmet kontrol ettirsin, ne kadar ki maliyeti? Tarcanlar bile 400 lira aliyor.
  • Galericilerin çoğu araçların donanım seviyelerini bilmiyor. Aracın geçmişi hakkında bilgileri yok. Olanlar da saklıyor. Hatta bazıları sahibinin araç üzerinde bıraktığı trafik seti vb. alıp satarken vermiyor.

Hanımefendinin olayına gelirsek tüm çakallara sağlam kapak olmuş. Ben arabayı almadan illaki ekspertiz yaptırmak zorunda değilim ama sen bana bilgi vermek zorundasın.

Bence galeri iletecek kişilerin öncelikle edep ve ahlak sonrasında ise sırasıyla satacağı araç hakkında doğru bilgi edinme, malın dürüstçe satışı, satacağı aracın arkasında durma yöntemleri vb. dersleri içeren bir eğitim almalıdır. Eğitim sonunda yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavdan başarılı olanlara ise tıpkı doktorlar gibi yemin ettirildikten sonra belgeleri verilmelidir. Belgesi olmayanların ise alım-satım yapması engellenmelidir.
  • Arabaya 325 bin verip kontrol ettirmemekte....

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat!
  • cebrail.bsrn kullanıcısına yanıt
    arkam sağlam bana kimse kazık atamaz kafası :)

herkesde o kafa olmadığı için bu haldeyiz :)
  • ben sattım gitti, değil 14 ay, 14 saat sonra 145 bin masraf çıksa beni bağlamaz. çünkü galerici değilim
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    bu gibi konularda noterde satış bedelini tam göstermek gerekiyor sanırım alıcı için fayda sağlıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci El Araç Tavsiye
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lınc L kullanıcısına yanıt
    ben satarken de alırken de tam gösterdim. aracımı satarken alan arkadaş düşük mü yüksek mi yazsak dedi yok dedim neyse onu yazalım sıkıntı çıkmasın. ben ticaret yapmıyorum sonuçta.
  • Muhakkak ince detayı vardır.hanfendi arabayı aldıktan 2 gün sonra yolda kalmıştır.kayit altına aldirmistir sorunu

14 ay sonra ben geldim.arabada su arıza var la olmaz bu işler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen kadın aracı aldıktan sonra bakım yaptırdıysa bunların faturalarını saklamıştır. Değil 14 ay 14 yıl sonra bile olsa ben bu aracı alırken senin bana iletmediğin bir durum varsa ve ortaya çıkarsa sen beni dolandırmış oluyorsun. Diyelim ki 14 ay sonra kadın satmaya kalkmadı da o sebepten dolayı kaza yaptı. Sonucunda da ölüm veya kalıcı sakatlık hali meydana geldi. Galerici o zaman da haklı mı olacaktı???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.