Şimdi Ara

İkinci el araç nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ehliyetim var ama hiç aracım olmadı, sürmedim. Ehliyeti alıp bıraktım öylece. Araç almak istiyorum fakat sıfıra param yetmiyor. İkinci el de almak için ne yapmam gerekir nelere dikkat edeyim satın alma işlemi nasıl oluyor vs hiçbir bilgim yok yani sıfırım bu konuda. Sarı sitede gördüğüm ilanları arayıp çat diye alamam herhalde evrak vs. neler yapmam gerekiyor bu konuda detaylı bilgi veren bir kaynak var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili dostum,

Bütçen dahilinde alabileceğin, ihtiyaçlarını karşılayacak, en yüksek model yılında bir araç,

Mümkün ise ilk sahibinden,

Mümkün ise yetkili servis bakımlı,

Mümkün ise bulunduğun veya yakın ilçe ve illerden,

Mümkün ise düşük km de bir araç tercih etmeni tavsiye ederim.

Sarı sitede filtrelerini bu şekilde girip aratabilirsin.

İlanda gördüğün fiyatlar pazarlıklı fiyatlardır, bütçenin 50 bin lira üstüne kadar araç bakabilirsin.

Aracı canlı görmeden hiçbir şekilde kapora gönderme,

Aracı expertiz yaptırmadan satın alma,

Pazarlık yaptın ve gittin aracı gördün, araç başında küçük bir miktar daha fiyat düşürdün ve expertiz yaptırdın, araç anlatıldığı gibi çıktı ve notere gidiyorsun,

Noterde işlemleri başlatıyorsunuz ve parayı RUHSAT SAHİBİNİN HESABINA iletiyorsun, ve aracı devralıyorsun.

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sevgili dostum,

Bütçen dahilinde alabileceğin, ihtiyaçlarını karşılayacak, en yüksek model yılında bir araç,

Mümkün ise ilk sahibinden,

Mümkün ise yetkili servis bakımlı,

Mümkün ise bulunduğun veya yakın ilçe ve illerden,

Mümkün ise düşük km de bir araç tercih etmeni tavsiye ederim.

Sarı sitede filtrelerini bu şekilde girip aratabilirsin.

İlanda gördüğün fiyatlar pazarlıklı fiyatlardır, bütçenin 50 bin lira üstüne kadar araç bakabilirsin.

Aracı canlı görmeden hiçbir şekilde kapora gönderme,

Aracı expertiz yaptırmadan satın alma,

Pazarlık yaptın ve gittin aracı gördün, araç başında küçük bir miktar daha fiyat düşürdün ve expertiz yaptırdın, araç anlatıldığı gibi çıktı ve notere gidiyorsun,

Noterde işlemleri başlatıyorsunuz ve parayı RUHSAT SAHİBİNİN HESABINA iletiyorsun, ve aracı devralıyorsun.

• Paranı güvenli ödemeyi rahat yapabileceğin bir bankada ( güvenli ödeme sistemini iyice araştır ) bir parça halinde toplu hale getiriyorsun.

Bütçeni belirliyorsun ve Sahibinden olur arabam com olur ilan sitelerinden alacağın aracın ilanlarına bakıyorsun. Filtrelerde ağır hasar kayıtlı kısmını hayır olarak seçiyorsun değişensiz kısmını da işaretliyorsun (beginner seviyesinde olduğun için) Listedeki araçların ilanlarını resimlerini inceliyorsun Beğendiğin aracın sahibini arıyorsun (adabı muaşere gereği normal bir saatte )

Aracın durumunu soruyorsun En son kaça olur diyorsun bir pazarlık yapıyorsun (ilanda son fiyat yazmıyorsa illaki biraz ikram oluyor herkes ona göre fiyat yazıyor zaten)

Satıcıyla buluşuyorsun kendi belirlediğin bir ekspertize (adı belli yeri belli piyasada bilinen bir kaç firma var bunlara satıcı götürmem diyorsa almıyorsun) aracı götürüyorsun (satıcının söylediği olmaz bu konuda katı olman gerekiyor) sana raporu çıkarıyorlar

Eksperde şase podye direkler sağlamsa airbagleri orjinalse motoru ötme üfleme yoksa arabanın raporu içine sindiyse alım aşamasına geçiyorsun (1-2 tane ekspertiz videosu izle )

Aracın trafik sigortasını kendi adına daha arabayı üzerine almadan yaptırıyorsun yoksa satış olmuyor (yeni kural)

Satıcı sana güvenli ödeme sistemiyle ödeme emri (Paranın tamamı yazılır) oluşturuyor sen de kendi bankandan gelen ödemeyi yapıyorsun para havuza gidiyor notere geçiyorsunuz noterde imza atılınca o parasını alıyor sende arabayı almış oluyorsun. (Tüm para tek parça halinde böylece dolandırılmanın önüne geçiliyor bu sistemi beceremeyenden araba alma noterde senet işine falan girme)

Galeriden de yetkili bayiden de oto pazarından da şahıstanda araba alınır önemli olan karşıdaki adamın halidir. Ben aracımı galericiden aldım helal süt emmiş bir insan evladıydı. zaten kanunla belli km de garanti vermek zorunda.

Şahısla uğraşmayı ben daha zor buluyorum uzun süredir araba elinde olan her vize öncesi km düşüren oe evladı tipler de mevcut.

Sıfır araç bayilerinin 2 ci el departmanları biraz daha fazla muadiline göre fiyat yazar ama kurumsal oldukları için arabada sürprizle karşılaşınca muhattap bulursun Verilen garantiyi onore etmeme durumu olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Şubat 2025; 16:40:22 >

• Faydalı konu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende bu konuda tecrubesizim.ayni şekilde 2.el almayı düşünüyorum ama expertiz konusunda endişelerim var.çünkü her expertiz raporlari farklı çıkabildigı söyleniyor.işini düzgün yapani bulmak lazim.Ayrica bankayla falan ugraşmak yerine notere giderken parayi yanimizda bulundursak araci uzerimize aldiktan sonra parayi elden versek yada iban ile hesabina göndersek sorun mu olur?

• STumhaM S kullanıcısına yanıt

paranın elden verilmesi yasak (eskiden vardı haydi paralar sahte bir dolandırıcılık buydu)

araci uzerine aldiktan sonra parayi havale edemezsin (zaten eskidende satıcı buna izin vermezdi arabayı aldın parayı vermedin bu bir dolandırıcılık tarzıydı.)

Geçen yıl mayıs ayından itibaren Güvenli ödeme sistemi kullanmak zorunlu oldu. Artık noter sisteminde görmüyorsa satış olmuyor. Devlet dolandırılmayın diye önlem aldı güvenli ödeme sistemini getirdi.

Takasbankyoutube
    Sistem; taşıt mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla; -Taşıt mülkiyeti ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi, -Tarafların güven problemine çözüm sunulması, -Nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, -Düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlanarak tüm taraflar açısından çağdaş, güvenli ve teknolojik bir altyapı ile zaman, işgücü ve maliyet avantajı yaratılması için Türkiye Noterler Birliği ile imzalanan protokol çerçevesinde kullanıma sunulmuştur. Detaylı bilgi için: www.tasittakas.com.tr
    https://www.youtube.com/watch?v=-av-HaA6ejQ

Ges basit bir sistem Atom parçalamıyorsun 2-3 tıkla bitiyor.

https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/GuvenliOdemeHiz.aspx#:~:text=G%C3%BCvenli%20%C3%96deme%20Sistemi%20nedir%3F,korumak%20%C3%BCzere%20geli%C5%9Ftirilmi%C5%9F%20bir%20sistemdir.

• Satıcı/satıcı adına işlem yapmaya yetkili kişi, Güvenli Ödeme Sistemi’nde istediği kanaldan mobil uygulamadan başvuru oluşturur. (alıcının TC numarasını cep telefonunu araç plakasını ve araç bedelini giriyor )
    • Alıcı, cep telefonuna gelen referans numarası ile ödemeyi yaparak işlemi onaylar ve ilgili tutar araç bedeli olarak Güvence Hesabına alınır.
    • Taraflar birlikte notere giderek referans numarası üzerinden devir tescil işlemlerini gerçekleştirir.

Noter onayladığında araba sana para satıcıya aynı anda geçiyor bitti gitti.

Sadece şu son yazacağımı atlamayın işi çok uzatır Notere gitmeden diyeyim alacağın araca kendi adına trafik sigortası yaptırmak zorundasın yoksa noter işlemi yapamıyor.(Bunu kanuna yeni eklediler eskiden 15 gün eski sigortası geçerli olurdu)

Satıcı ve alıcı aynı banka hesabı olursa işlem çok hızlı biter. Tercihen ziraat bankası iş bankası garanti yada vakıf bunların arayüzü düzgün çalışıyor.

E devlet üzerinden yada takas bank taşıt takas mobil uygulamasıyla da aynı şekilde yapılıyor. Video da anlatılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Şubat 2025; 0:21:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç bu fiyata alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Bu araç alınır mı ?
    geçen ay açıldı
    2.el i30 Alınır mı ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt

araci noterden satin almadan trafik sigortasi yaptirdin.ya karşi taraf satmaktan vazgecti ne olacak.bunu satici mi öðuyor?

• STumhaM S kullanıcısına yanıt

Kimse ödemiyor Bu sebepten yapılan sigorta iptalinde masraf çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Şubat 2025; 16:55:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.