Şimdi Ara

İKİNCİ EL LAPTOP ALIRKEN DOLANDIRILDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
5
Favori
9.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çalıntıdır laptop da kesin.belki o cüneyt bilmemne nin bilgisayarıdır.
    adamın telini kapaması ve vapurda aman sakın açma demesinden anlaşılıyor sıkıntı.
    geçmiş olsun benim de hiç kullanasım gelmezdi o laptopu onca emek almışsın yazık.
    sıkma canını her insan en az bir kez dolandırılıyor Allah beterinden korusun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Orijinalden alıntı: burakbezek

Aynen ben de onda oynama olduğunu düşünüyorum ki ilk pc de dereceye baktığımda 6.3 ü gördüğümde hoşuma gitti ekran kartı hafızası 1 gb olsa bile bişi demezdim. Keşke 512 olsaymış da olsaymış. Bide şu parça değişimi işi dediğiniz içindekileri yenilemek gibisinden mi hocam? Mesela buna i3 bi anakart taksam ve ekran kartı taktırsam mı ki de benim bu laptoptaki anılarım berbat ve bunu önümüzdeki yaz ablama hediye edip kendime yeni bir sony almayı düşünüyorum da o parça değişimi nasıl olur mesela ?

hocam oncelikle geçmiş olsun diliyorum

maalsef ki sunu soylemeliyim acerin oyun bilgisayarları yok yani o alanda bilgiasyarı yok en fazla olanı gt 640m li olan bi serisiydi galiba dunyada.
    konu acsaydınız keşke ben sahibindende hergun laptopları inceliyorum isteyen arkadaşlar oluyor favorilrime alıyorum .
    o laptopu gormustum direk bakar bakmaz zaten anladım yalan yanlıs yazılmıs oldugunu kesinlikle.Şimdi sizi gorunce kafama vuruyorumki o an tembelliğime geldi şikayet etmedim yoksa her gun rahat 20 30 tane ilan kaldırtıyorum yanlıs ilanları :) hepside kalkıyor.

kişiye ulasmaktan başka çareniz yok hocam. O fiyata pek markasını onermesemde casper bulabilirdiniz i7li. tekrardan geçmiş olsun eger bir yolunu bulup paranızı geri alırsanız pm ile istediğiniz zaman danısabilirsiniz fiyatınıza gore iyi bir notebook buluruz size.saglıcakla

Bende acer aspire v3-571g var alınalı 1,5 ay oldu
    özellikler intelcorei5-3230m 2.6ghz with turbobbost up to 3.2 ghz
    nvidia geforce 710m with 2 gb dedicated ram
    8gb ram
    şimdi bu gelecekteki oyunları oynatmaz mı açıkçası sırf oyun için almıştım 1300tlydi çok ucuzdu bu özellikteki leptolaral göre vatandan aldım.

• quote:

Yardımım olsun bizde 1,5 ay önce acer aspire v3-571g aldık buda puanlar.

Bilgisayarım hakkında daha fazla ayrıntı

Bileşen Ayrıntılar Alt puan Taban puan
    İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz 7,2 5,6
    En düşük puanla belirlenir

Bellek (RAM) 8,00 GB 7,5
    Grafikler Intel(R) HD Graphics 4000 5,6
    Oyun grafikleri 1760 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 6,4
    Birincil sabit disk 475GB Boş (Toplam 912GB) 5,9
    Windows 8 Single Language

Sistem
    --------------------------------------------------------------------------------

Üretici Acer
    Model Aspire V3-571G
    Toplam sistem belleği miktarı 8,00 GB RAM
    Sistem türü 64 bit işletim sistemi
    İşlemci çekirdek sayısı 2

Depolama
    --------------------------------------------------------------------------------

Sabit disklerin toplam boyutu 912 GB
    Disk bölümü (C:) 475 GB Boş (Toplam 912 GB)
    Medya sürücüsü (D:) CD/DVD
    Medya sürücüsü (G:) CD/DVD

Grafikler

Görüntü bağdaştırıcısı türü Intel(R) HD Graphics 4000
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 1760 MB
    Ayrılmış grafik belleği 128 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 1632 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 9.17.10.2867
    Birincil monitör çözünürlüğü 1366x768
    DirectX sürümü DirectX 11 veya üzeri

Ağ Bağdaştırıcısı Bluetooth Device (Personal Area Network)
    Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
    Ağ Bağdaştırıcısı Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Network Adapter
    Ağ Bağdaştırıcısı Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
    Ağ Bağdaştırıcısı Hamachi Network Interface

Notlar

Oyun grafikleri puanı birincil grafik bağdaştırıcısına bağlıdır. Bu sistemde bağlı veya birden çok grafik bağdaştırıcısı varsa, bazı yazılım uygulamaları için ek performans getirileri sağlayabilir.

• Öncelikle geçmiş olsun. Benzer bir durum benim de başıma geldi. Belki yardımcı olabilecek birileri vardır diye yazıyorum. Ben laptop satarken dolandırıldım.

Geçen Kasım ayında laptopumu satmak için sahibinden.com'a ilan verdim. Bir adam aradı satın almak istediğini söyledi. Peşin param yok, kızıma alacağım senet yapalım falan dedi. Ülkücüyüz güveniliriz bizi herkes tanır ayağı yaptı. Daha önce satış konusunda bilgim olmadığı için, adama güvendiğim ve biraz da acıdığım için kabul ettim. Gittik adamla buluştuk. Yanında birisi daha vardı. 20 gün sonrasına senet yaptık. Bu devirde senet mi kaldı demeyin tecrübesizlik diyelim.

Senet gününe kadar 3-5 kere aradım cevapladı. Senedin günü gelince aradım ama ulaşamadım. 118'li numaralardan iki kez numarasını buldum aradım. Şu gün vereceğim bugün vereceğim dedi. Bir daha ulaşamadık kendisine. Birgün yolda beraber geldiği bacanağım dediği herifle karşılaştım. Paranı vermedi mi vay şerefsiz falan dedi. Bilmiyorum nerede oturduğunu falan dedi.

Şu an elimde senet var. Senette adres yok. Sadece adı soyadı ve TC kimlik nuamrası var. Bu bilgiler doğru çünkü kimlilğine baktım öyle doldurduk. Bu konuda bir numara olduğunu sanmıyorum. İcra davası açsam masrafları karşılayabilecek durumda değilim şu an.

Sineye çektim ve bıraktım öyle. Allah'ından bulsun dedim ve kapattım bu mevzuyu. Yalnızca iyi bir ders oldu bana. Hem de en sağlamından.

Senin durum benimkinden daha kötü. O adamı bir daha bulabileceğini falan sanmıyorum. Muhtemelen laptop çalıntı bile olabilir. Sineye çekip aldığın laptopu en iyi şekilde kullanmaya bak. Adamı biraz boşuna arıyorsun. O gmail ve youtube hesaplarından bir şey elde edebilir misin bilmem.

Yakalarsam öldüreceğim falan diyorsun. Saçmalama. Bu tip adamlarla uğraşmaya değmez daha 17 yaşındasın. Bu da sana küpe olsun. Aileni de üzme hem. Giden 850 lira olsun. Başının gözünün sadakası olsun ne diyelim.

Bir daha bu tip durumlarda dikkatli ol.

Gecenin bir vakti bunu en çok niye yazdım biliyor musun? Merak etme tek enayi sen değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonfly23 -- 20 Ağustos 2013; 3:47:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonfly23

Öncelikle geçmiş olsun. Benzer bir durum benim de başıma geldi. Belki yardımcı olabilecek birileri vardır diye yazıyorum. Ben laptop satarken dolandırıldım.

Geçen Kasım ayında laptopumu satmak için sahibinden.com'a ilan verdim. Bir adam aradı satın almak istediğini söyledi. Peşin param yok, kızıma alacağım senet yapalım falan dedi. Ülkücüyüz güveniliriz bizi herkes tanır ayağı yaptı. Daha önce satış konusunda bilgim olmadığı için, adama güvendiğim ve biraz da acıdığım için kabul ettim. Gittik adamla buluştuk. Yanında birisi daha vardı. 20 gün sonrasına senet yaptık. Bu devirde senet mi kaldı demeyin tecrübesizlik diyelim.

Senet gününe kadar 3-5 kere aradım cevapladı. Senedin günü gelince aradım ama ulaşamadım. 118'li numaralardan iki kez numarasını buldum aradım. Şu gün vereceğim bugün vereceğim dedi. Bir daha ulaşamadık kendisine. Birgün yolda beraber geldiği bacanağım dediği herifle karşılaştım. Paranı vermedi mi vay şerefsiz falan dedi. Bilmiyorum nerede oturduğunu falan dedi.

Şu an elimde senet var. Senette adres yok. Sadece adı soyadı ve TC kimlik nuamrası var. Bu bilgiler doğru çünkü kimlilğine baktım öyle doldurduk. Bu konuda bir numara olduğunu sanmıyorum. İcra davası açsam masrafları karşılayabilecek durumda değilim şu an.

Sineye çektim ve bıraktım öyle. Allah'ından bulsun dedim ve kapattım bu mevzuyu. Yalnızca iyi bir ders oldu bana. Hem de en sağlamından.

Senin durum benimkinden daha kötü. O adamı bir daha bulabileceğini falan sanmıyorum. Muhtemelen laptop çalıntı bile olabilir. Sineye çekip aldığın laptopu en iyi şekilde kullanmaya bak. Adamı biraz boşuna arıyorsun. O gmail ve youtube hesaplarından bir şey elde edebilir misin bilmem.

Yakalarsam öldüreceğim falan diyorsun. Saçmalama. Bu tip adamlarla uğraşmaya değmez daha 17 yaşındasın. Bu da sana küpe olsun. Aileni de üzme hem. Giden 850 lira olsun. Başının gözünün sadakası olsun ne diyelim.

Gecenin bir vakti bunu en çok niye yazdım biliyor musun? Merak etme tek enayi sen değilsin.

Ne yani o adamı yolda gördün ve yakasına yapışmadın mı? Arayaydın ya hemen polisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AIDA64 Extreme Edition bunu kurup resim atsana
  • Arkadaşım 1. Neden aldığın malı adamın yanında kontrol etmiyorsun? 2. 850 liraya bir maaşını daha koysan indirimden güzel bir laptop alabilirsin, geçmiş olsun polise şikayette bulun.

• Beyler her şey için çok sağolun . Hepimize cevap yazacağım ama şu an ise(stajyerim de) gitmem gerek ve internetim yok

• Çeşitli yazılımlar ile bunu yapmak mümkün, ekran kartı üreticisine bakarsanız bunun hileli bir işlem olduğunu görebilirsiniz.
    Geçmiş olsun biran önce cihaza format falan atmadan polise başvurun lütfen.
  • sen gene karsiliginda bisi almissin forumda kral3535 nicklu uye ye parayi gonderdim ortada urunde yok kendisine ulasamiyorumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saflığa gel...
  • Sistemin yedeğini al

• kusura bakmada 17 yaşında şirkettemi çalışıyorsun kardeşim? forumda csbli dakikalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

Bir dakika.Adam GTX670M i sonradan takmış olabilir.Recep baltaşın videosu vardı sökme takma işlemi ekran kartı.Ama taktıktan sonra driver için modifiyeli bios mu ne gerekiyormuş.Belkide taktı biosu kurmadı.Acer pentiuma gtx670m koysa intel dava açar ihtilal çıkar.

hocam o mxm girişli laptoplarda değiştirilebiliyordu bunlar anakarta entegre geliyor.recep teki msi gt60 dı galiba acer da bildiğim kadarıyla daha mxm girişli notebook cıkarmadı mxm li notebooklar 4000 liradan başlıyor 12 milyara kadar yolu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Saflığa gel...

Xbox çöp gelmiş beyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JerryC

o ekran kartıyla o puanları nasıl almış hayret kardeşim format at anlarsın

puan kısmı kolay hocam windows klasorunde bi dosya vardı eskiden yapardım oradan değiştirilebiliyor maalesef benim eski celeronlu bilgisayara 7.9 verdirmiştim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Orijinalden alıntı: JerryC

o ekran kartıyla o puanları nasıl almış hayret kardeşim format at anlarsın

puan kısmı kolay hocam windows klasorunde bi dosya vardı eskiden yapardım oradan değiştirilebiliyor maalesef benim eski celeronlu bilgisayara 7.9 verdirmiştim :)

hocam nasıl değişiyor anlatsana :D
    edit : buldum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 20 Ağustos 2013; 11:02:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michuuu

quote:

Orijinalden alıntı: dragonfly23

Öncelikle geçmiş olsun. Benzer bir durum benim de başıma geldi. Belki yardımcı olabilecek birileri vardır diye yazıyorum. Ben laptop satarken dolandırıldım.

Ne yani o adamı yolda gördün ve yakasına yapışmadın mı? Arayaydın ya hemen polisi

valla birader polislik bir şey yok. Polise de gittim zaten durumu anlattım. Satış yapmışsınız senedin var elinde icra davası açmalısın dedi. Neticede ortada gasp falan yok. Ayrıca polis bu tip şeylerler ilgilenmemek için elinden gelen her şeyi yapar zaten.

• quote:

Merhabalar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın ama forum cidden karışık nereye açacağımı bilemedim burası da notebook bölümü ve uygundur diye düşündüm.

0
    Öncelikle 8 yıldır masaüstü kullanıyorum ve son 3 yıldır laptop almak için sürekli laptop araştırıyorum hatta oyle ki bazı tanıdıklar bana "laptop" diye lakap taktıkları da oldu...

Staj yaptığım yerden 300 lira aylık aldığımdan 500 lira biriktirebildim. Annemden de 350 lira borç aldım.Ailem kredi kartı kullanmıyor diye 2. el almaya niyetliydim ve dün gece sahibinden'de şu ilanı gördüm :
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-aspire-cok-temiz-kullanilmis-850-tl-134637834/detay

neyse begendim falan aradım numarayı bi ihtiyari sesli adam çıktı. Kızının laptopu olduğunu ve ilandaki yazılanları kızının yazdığını söyledi yarın buluşabilme ihtimalini sorduğumda anlaştık ve Karaköy-Kadıköy İskele'sinde buluştuk .
    Adam beyaz saçlı, yaşlı, beyaz şapkalı, kahverengi klasik gözlüklü, açık sarı giyinimliydi. Ayaküstü laptop'u açtı ama laptop kapalı değildi çalışıyorken açtı bakmam için. Adam bilgisayarlardan anlamadığını söylüyordu ben de bilgisayardan Hemen "dxdiag" , "bilgisayarım özellikler"den falan baktım özelliklerde "İ7 3555 " falan yazıyordu ve derecelendirmesi 6.3 tü. Ekran kartı 1gb tı ben de pc den anlayan arkadaşı aradım ama şansıma telefonu meşguldü "Kızım driver yüklememiş" falan dedi yutturdu bana.

Fazla geçmeden kadıköy vapuruna bindik dışarıda oturmak istedi. Ben de "Biraz inceleyeyim" diyerek laptop'u çıkarıyordum ki adam " Aman düşer " diyerek tereddütlü/ürkek bi sesle açmamam gerektiğini söyledi ben de nazar falan olmasın ilk gününde diye açmadım. Bu başladı konuşmaya 15 dakika susmadı ailemi falan sordu saçma saçma konular ve adam da bilgili gibi göründüğünden biraz güven vermişti bana ben de salaklığımdan kandım konuştuk yol boyu.

En son Kadıköy e vardık bu "Hadi hayırlı olsun " dedi ve öptü. Gitme rolü yapıyordu ki ben de "Para verecektim" diyerek adamı durdurdum(Rolünü iyi yapıyordu bunak) . Neyse tam 850 lira verdim o da "Ailene selam söyle " dedi ve gitti.

Ben de bu sefer izin aldığım işyerime gitmek için Eminönü vapuruna koştum ve vapurda laptop'a baktım. DxDiag da ekran kısmında "Intel Graphics(pentium)" falan yazıyordu beynim döndü. Hemen yetkili serviste çalışan arkadaşı aradım ve ekran kartının olmadığını öğrendim pc nin. Vapur hareket ettiğinden geri de dönemedim ve telefonunu aradım adamın. Ne hızdır ki telefonuna ulaşamadım ve saatlerdir de ulaşamıyorum. bugün üst üste 5 vapur seferi yaptım o şokla.

Adam adının "Haluk " olduğunu söyledi ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Google Chrome da google hesabı girili halde ama kendisinin olmama ihtimali var tabii. Hesabın adı:Cüneyt Dülger (https://profiles.google.com/107243997079261563456/about?hl=en-GB ) ayrıca youtube hesabı da açık kalmış ve orada da isim Cüneyt Dülger (cuneyt2) diye kayıtlı. Aktif biriymiş. Adını öğredikten sonra facebook ve twitter'dan araştırdım ama alakalı bişi bulamadım.

Şimdi ailem bilgisayardan anlamıyor diye eve getirdim ve hatta o laptop ile yazıyorum bunları . Ben bu konuda hakkımı nasıl alabilirim? Bulduğum yerde öldürmeyi planlıyorum ama nasıl bulacağım o da var. Ailemi zor ikna ettigimden dolandırıldığımı söylesem 1 sene susmazlar ve onlardan habersiz nasıl bu problemden kurtulabilriim?

*Lütfen yardımcı olun cidden çok zor durumdayım

İKİNCİ EL LAPTOP ALIRKEN DOLANDIRILDIM İKİNCİ EL LAPTOP ALIRKEN DOLANDIRILDIM

ya başkan 850 liraya böle makina mı olur insan biraz şüphe eder neyse geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.