Şimdi Ara

İkinci El Macbook Pro Alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde 1250-1300 lira bir para var normal bir pc almak istemiyorum çünkü grafik üzerine çalışıyorum ikinci el macbook pro almayı düşünüyorum. Size sorum şu İntel Core Duo 2 işlemci li mac ler nasıldır. Çünkü bulduğum bir seçenekte 4gb ram 3gb ekran kartı mevcut, ama işlemcisi düşük.

Ayrıca i5 işlemcili 4gb ram 1 gb ekran kartlı macler nasıldır. Bu iki seçenekten hangisini seçebilirim sizce...

Kusura bakmayın soru yağmuruna tutuyorum...

Elinde satılık macbook pro olan varsa onuda düşünebilirim...

İlginizi bekliyorum teşekkür ederim

• Ben takas ile(nakitte 1200 lira civarina geliyordu) early 2009(late 2008 diye de geciyor) macbook pro 15 inch aldim. 2.66ghz core2duo islemci, Nvidia 9600m GT ekran karti ve 4GB ram'i vardi. Ozellikle ekran karti konusunda iyi oldugunu dusunuyorum kendi ayarindaki mac'lere gore, cogu mac'te HD3000-HD4000 tumlesik kart var cunku. Bir de ben kendim Samsung EVO 128GB SSD takip uzerine Mavericks kurdum, yag gibi akiyor bilgisayar Takas ettigim laptopta i7 vardi ama su anki mac'teki kullanim keyfinin yarisi yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 23 Ağustos 2014; 1:12:35 >
  • Şuan seninle aynı durumdayım ama ben i5 ya da i7 lere bakıyorum. Hepsinin ekran kartı dandik arkadaş ya intel hd 3000 - 4000 ile nasıl kullanılıyor bu bilgisayarlar yük işlemciyle mi paylaştırılıyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmesiz_

Şuan seninle aynı durumdayım ama ben i5 ya da i7 lere bakıyorum. Hepsinin ekran kartı dandik arkadaş ya intel hd 3000 - 4000 ile nasıl kullanılıyor bu bilgisayarlar yük işlemciyle mi paylaştırılıyor acaba

Hayır, çoğu neredeyse bütün işlemlerde ram kullanılıyor.O yüzden Maclerde ram'a çok vurgu yaparlar.Renderdan safariye kadar işlemler ramde gerçekleşiyor.Örneğin ben windowsta oyun oynarken 2 GB ram kullanılıyor.Ancak OS X'te Render yaparken veya normal kullanımdayken kullanılan ram miktarı 6GB.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ru61oguzhan

quote:

Orijinalden alıntı: nmesiz_

Şuan seninle aynı durumdayım ama ben i5 ya da i7 lere bakıyorum. Hepsinin ekran kartı dandik arkadaş ya intel hd 3000 - 4000 ile nasıl kullanılıyor bu bilgisayarlar yük işlemciyle mi paylaştırılıyor acaba

Hayır, çoğu neredeyse bütün işlemlerde ram kullanılıyor.O yüzden Maclerde ram'a çok vurgu yaparlar.Renderdan safariye kadar işlemler ramde gerçekleşiyor.Örneğin ben windowsta oyun oynarken 2 GB ram kullanılıyor.Ancak OS X'te Render yaparken veya normal kullanımdayken kullanılan ram miktarı 6GB.

anladım ama ekran kartı windowsta iken biraz çuvallıyor heralde. hd4000 kendini yine biraz kurtarıyor da hd 3000 o kadar değil. peki macbook prolarda ram maksimum kaça çıkarılabiliyor ? 2 slot var 2 adet 8 gb ram ile kullanılabilir mi ?

• He he, bilmiyorsanız konuşmayın hocam, ram ile işlemci arasındaki farktan haberiniz yoksa insanları yanlış yönlendirmeyin.
    İşlemci ile falan paylaşma gibi bir durum yok tek grafik ünitesi olarak hd4000-3000 oluyor elinizde başka bir durum yok, macbook alıyorsanız eksiklerine katlanmanız gerekiyor.
  • Ne için kullanacağına bağlı. Günlük işler kullanacaksan başka bir bilgisayarın varsa vs. Core Duo Macbook Pro'yu al geç. Yok tek bilgisayarın olacaksa günlük basit işler dışında başka amaçlar için de kullanacaksan o işlemci kesmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NeyzenKubilayBozkurt kullanıcısına yanıt
    grafik üzerine çalışcaksan işlemcinin iyi olmasında fayda var.

ekran kartının 1gb yada 5 gb olması önemli değil onunda modeli önemli

i5 işlemci (GHZ hızı iyi) 6gb ram 1 gb ekran kartı (amd,nvdia farketmez ama modeli iyi olsun) işini görür

maclerde amd kullanılmıyor gerçi onlarda tek nvdia var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 11 Eylül 2014; 15:13:58 >
  • Hep plastik kılıfında kullandıgım için sıfırdan farkı yoktur. Adaptörü yeni sıfır aldım. Fiyat 1500 TL. istanbul da elden de satabilirim.
     İkinci El Macbook Pro Alacağım İkinci El Macbook Pro Alacağım İkinci El Macbook Pro Alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colorist -- 28 Eylül 2014; 14:16:06 >

• fiyat gayet iyi
  • Retinalı mac book pro 15" en uygun nerden alınabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzleVeÖğren

grafik üzerine çalışcaksan işlemcinin iyi olmasında fayda var.

ekran kartının 1gb yada 5 gb olması önemli değil onunda modeli önemli

i5 işlemci (GHZ hızı iyi) 6gb ram 1 gb ekran kartı (amd,nvdia farketmez ama modeli iyi olsun) işini görür

maclerde amd kullanılmıyor gerçi onlarda tek nvdia var

Eğer ekran kartından (AMD) bahsediyorsanız Mac lerde AMD ekran kartı var ama AMD işlemci yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir altınsoy

Retinalı mac book pro 15" en uygun nerden alınabilir

Apple store öğrenci indirimli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler A1278 kodlu 8 gb ramli 1 gb ekran kartlı 128 ssd 5xx hdd'li i5 işlemcili mac book pro yurtdışı pasaport kayıtsız htc one m8 ile takas edilir mi?

bana kaçırılmamalı gibi geliyor maclerin piyasasını bilmediğim için buraya yazıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.