Şimdi Ara

ikinci el Range rover mi kia sorento mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle merhaba yakinda ehliyet alicam para biriktiriyorum hayalimde kucuklugumden beri bi range roverim olmasini istemistim.araba olarak istedigim sey gitsin az yaksin ogrenciyim universitede rahat etmek icin aliyorum 10 yil rahat kullanmaliyim taksi tipi arabalarda sacma geliyor. 2000 model lpg li iyi bakilmis 230.000 km de range rover mi 2006 model 150.000 kmde dizel kia sorento mu ? ONEMLİ OLAN YAKİT TASARUFU !!! TESEKKURLER
    Edit: fiyatlari yakin birbirlerine fikirlerinizi bekliyorum resimler eklendi
     ikinci el Range rover mi kia sorento mu ikinci el Range rover mi kia sorento mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jkstm -- 6 Ekim 2014; 21:47:44 >

• RR
  • RR akar
  • Ben dizel sorento derim
  • Az yaksin diyerek soyledigin araclar biraz celiskili gibi. Okadar eski araclar lpg de bile bir ogrenci icin cok can yakici olur. Servis bakim vs saymiyorum.
  • Az yakar diye Mustang Gt aldım cok sukur hic üzmedi beni forumu dinleseydim dizel alacaktım .

Sakın kullanımda Mustang ile 2-3 litre sehir ici sehir disında arac benzin üretiyor
  • Baktığın araç büyük ihtimalle ROVER 4.6 VOGUE.
    Motoru 4,6cc olan bir araba ne kadar az yakabilir ? Hele bir de bu araba suv ise 24-25 litre şehir içinde lpg yakar bu araç ha keyfi başkadır o ayrı ama yakar yani. Uzun yolda kullanacaksan sıkıntı olmaz kmsi 30 kuruştan bile az olabilir ama şehir içi öğrenciye gitmez kaba hesapla bile şehir içi km de 65 kuruş yakıyor.

Ekleme: eğer büyük bir araç istiyorsan sana tavsiyem 1998 model ve altı Chrysler concerde veya stratus bakman 3.5 motor var ama yaşı fazla olduğu için mtv si az, şehir içi de lpg ile 35 kuruş civarı yakar kullanıma göre değişir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 6 Ekim 2014; 21:24:23 >
  • İlk motor baktim kendime az yakiyodu 125ss baslangic motoru honda cbr ama sonra motorlu tasitlara ulkemizde nasil davrandiklarini gordukden sonra arabaya gectim bu gidisle buyuk ihtimal fiata kaldim
  • Range rover tabiki
  • Üniversite öğrencisinin jiple okula gittiği nerde görülmüş ? Yani yakıtı geçtim yakışır mı,uyar mı sence.

Mezun olduktan sonra al,ona lafımız yok ama öğrenci adamın genellikle aracı hb olur,o olmazsa sedan olur ama jip olmaz.

Ayrıca değil benzinine,lpgsine bile gücün yetmez.
  • Bi ogrenci icin en sacma ve gereksiz araclari tercih etmissiniz. Ogrenciyseniz genelde sehir icinde arac kullanirsiniz yani yakit sizin icin onemlidir fazla parca sorunu cikarmamasi sizin için on planda olmali ve genelde ogrenciler daha cok hatchback araclari tercih eder. Benim size tavsiyem o fiyatlara 2.el leon,i20,fiesta vs. Bakmanizdir.

Zaten o modelde bi rr alanlar genelde araci arazide, tarlada surda burda vs. Yerlerde kullanim için alir. Öğrenciye is çıkartir.
    Neden mi? Çünkü;
    1)14 senelik arac ve ariza cikarma olasiligi cok yuksek.
    2) yedek parcasi pahali olan ve kolay bulunmayan bi arac.
    3) bence en onemli madde bu bu aracin 2000 modeldeki en dusuk motoru 4.0cc yakit ve verigiyi siz düşünün artik.
    4) tipi hiç öğrenciye musait değil. Vw amarok al daha iyi.. zaten bu araci alanlar tarlaya araziye cikan her taşa tirmanmaya çalışan kisacasi işini gordugu için alanlardir.
    Not:Dediklerim 2000 model rr icin gecerli. Suanda sifir bi suv alacak olsam hic dusunmem rr alirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obmann -- 6 Ekim 2014; 21:55:57 >

• obmann O kullanıcısına yanıt
    Peki kia ? Dizel benzin cok problem olmaya bilir onun hakkinda bilgim yok genelde motor bilgim var fakat olmazsa LPG taktiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jkstm

Peki kia ? Dizel benzin cok problem olmaya bilir onun hakkinda bilgim yok genelde motor bilgim var fakat olmazsa LPG taktiririm

Sorento daha mantikli ama ben olsam ikisini de almazdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

En cok 25.000 liraniz olsa 2.el hangi arabayi alirdiniz lutfen konfor onemli olsun cunku yazin cok seyehat ederim . altida yuksek olmali istanbul giresun arasi giresundada tofas lar haric o yollarda alti vurmayan araba yok denecek kadar azdir. Onemli olan yakit konfor tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jkstm -- 6 Ekim 2014; 22:09:26 >
  • burdakiler sana 25 bin 30 bine linea önerir tüplü clio önerir,seçtiğin arabalar çok güzel.ama 1 cam motoru bile 1000 tl olan arabalar (tanıdığımdan biliyorum ) külfetli olabilir.lpg li araç bile olsa km de lpg 70 kuruştan aşşağı yakmaz kısa mesafelerde.ama çok güzel araçlardır.temizini bulabilirsen çok keyif alırsın :).
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

En cok 25.000 liraniz olsa 2.el hangi arabayi alirdiniz lutfen konfor onemli olsun cunku yazin cok seyehat ederim . altida yuksek olmali istanbul giresun arasi giresundada tofas lar haric o yollarda alti vurmayan araba yok denecek kadar azdir. Onemli olan yakit konfor tesekkurler

Alıntıları Göster
    suzuki yada subaru 'nun jiplerine ve dört çeker bineklerine bakmanı tavsiye ederim.

• Ciddi mi değil mi anlamadım ama, öğrenci adamsın o arabalara yakıt koyman çok çok zor. Zira bende öğrenciyim 1.2 motor tüplü araçla bile sıkıntı yaşadım. Megane 2 bak.
    Illa eski suv alacağım diyorsan Japon araçlara bak hiç olmazsa daha sorunsuz olur. Ikinci el dizele yanaşılmaz. Benzinli lpgli suvlarda çok yakar. Ama illa bakacağım dersen
    2004-5 outlander (2000 motor lpgde ş.içi 15 lt yakar artık lpgyi kaçtan alırsan 40-45 kuruş arası yakar)
    2006 grand vitara 1.6 motor 3 kapı. (4x4 olacağından bunlarda çok yakar)
  • Hocam siz bence bir Duster alın yada GrandVitara...
  • Çok saçma... Pişman olursun. Dizel Punto veya Clio al. Sıradan olmak istemiyorsun galiba ama aklın yolu bir. Pişman olunca satması da zor bu araçları. İlle de farklı olucam diyosan kia proceed falan al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Çok saçma... Pişman olursun. Dizel Punto veya Clio al. Sıradan olmak istemiyorsun galiba ama aklın yolu bir. Pişman olunca satması da zor bu araçları. İlle de farklı olucam diyosan kia proceed falan al.
    P38 RR alması kolay yürütmesi zor araç sınıfındadır benden söylemesi. körük sistemine dikkat etmek gerekir. Rover v8 motor bulunur sağlamdır ama masrafı varsa incir ağacının köküdür. elektrik aksamı bozulmaya çok meyillidir. açıkçası yürütecek paranız yoksa hiç bulaşmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.