Şimdi Ara

İkinci elde satış değeri ile araç kasko değeri arasında ne kadar fark olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bayağıdır araç bakıyorum fakat bir türlü keseye ve beklentiye uygun bir şey ayarlayamadım. En son bir modelde karar kıldık ama almadan önce piyasadaki rakamlar ile kasko değerlerini karşılaştırdığımda uçuk farklar görüyorum. Misal bir PEUGEOT 308 beğendik şimdi, 2008 model araç için kasko değeri 33.200 yazıyor TSB sitesinde ve bazı sigorta şirketlerinin sitelerinde -kilometre, motorun durumu, temizlik vs. gibi kıstaslar hiç dikkate alınmadan tüm yıl için tek bi rakam verilmiş- Araç için galericinin verdiği fiyat 42.300 ve 40.500'e düştü en son (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hatasiz-boyasiz-2008-model-308-dizel-otomatik-494275082/detay/ bu ilandaki araç) muhtemelen 40.000'e fln verecek diyo arkadaşlarım ama bu tutar çok mu kararsız kaldım.

Acaba siz ikinci elde fiyat için ne gibi doneler alıyorsunuz, araç alırken bu ilan edilen kasko değerini dikkate alıyor musunuz? Ne bileyim kaskonun en fazla 5bin üzerine çıkılır gibi bir teamül var mı? Ayrıca linkteki gibi bir araç kaça gider, ne kadar pazarlık yapmalıyım? Bu konularda da fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim ey forum ahalisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 28 500 TL kasko değeri olan arabamı 25 400 TL'ye sattım ama epey eksiği vardı. Onlar olmasa 27 buçuk ya da 28 bin TL isterdim. Aldığım arabanın ise kasko değeri 49 500 TL çıktı, onu da 50 000 TL'ye aldık. Yani anlayacağınız kasko değeri ile asıl değeri arasında bahsettiğiniz kadar fark olması çok garip geldi bana. Bence iyi araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahriserhat -- 4 Kasım 2017; 0:39:23 >
  • en temizi en kralı dahi olsa satış fiyatı kasko değerini hiçbir zaman geçmemelidir. alacağı araca kasko değerinden fazlasını veren ancak enayidir. sıfır aldığınız araba kasko değerinin fazlasımı ki ikinci eldeki araç kasko değerinden fazla olsun. bugüne kadar aldığım bütün araçlar maximum temizliğine göre kasko değerinde olmuştur. kasko değerini geçen hiçbir aracı almadım.
  • kasko degerinden fazla para vermeyin bence.
  • Aldigim araba 88 bin tl kasko degeri vardi ben 70bin liraya aldim. Piyasasi gercekten de 70 +-5 bin tl'ydi. Arada fark olmasi normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracına göre değişir ama bence kasko değerinin %10 altı piyasa değeridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden tekrar baktım da zaten sitedeki emsalleri arasında neredeyse en pahalı ilan buymuş. boya ve değişen yok diye bu farkı koymuş sanırım. kilometre fln o kadar da düşük değil neticede.

Yine de sahibinden.com fiyatlarının genel olarak bu kasko değerlerinin üzerinde olduğunu görüyorum ama. tuhaf bi piyasa bu ikinci el araç piyasası. kafayı yemeden bi araba alsaydık hayırlısıyla :)

herkese teşekkürler yanıtlar için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasko değeri 7900 tl olan aracımı 10 bin tlye alıp bir buçuk yıl sonra 12 tlye sattım. Kasko değeri bazen çok saçma çıkabiliyor.
  • 2007 honda civic elegance kasko değeri 44.000 tl ..temizi aracın piyasa değeri 45-50 k arası
    2013 fiar freemont lounge kasko değeri 121.000 tl ..çok çok temizi anca eder 20 k km de felan

velhasılı piyasası olan araçlar genelde kasko değerlerinin üzerine satılır piyasası olmayanlarda tam tersi durum söz konusudur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.