Şimdi Ara

İkinci HDD Takılınca Sistemin Çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 240 GB kapasitesinde halihazırda bir SSD'im vardı. Yetmemeye başlayınca WD'nin 1 TB harddiskini aldım. Bugün taktım ve bilgisayarı açmaya çalıştım ancak açılmadı. SATA portların yerlerini değiştirdim birçok kez de öyle denedim ama nafile. 1 TB olan harddiski taktığımda bilgisayar yükleme ekranında kalıyor. Boot ayarlarını da gözden geçirdim orada da bir sorun yok. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Şu ana kadar denediklerim:kablolarını değiştirmek

sadece hddyi takmak(biosta görünmedi her zaman olduğu gibi)

SATA portlarını değiştirmek farklı kombinasyonlar denemek

güç kablolarını değiştirmek

bazı yerlerde de önceden güç kablosunu takıp pc açılınca SATA kablosunu takıp öyle deneyenlere rastladım ama bana pek güvenli gelmediğinden dolayı denemedim.

(HDD sıfır WD10EZEX modeli daha bugün yeni geldi geldiği gibi taktım ama sistem hiç açılmadı)

Sistemim:

Gigabyte B450M Anakart

INNO3D GTX1660Ti Ekran Kartı

Ryzen 5 2600 İşlemci

XPG 3000Mhz 8GB Ram

Adata SU630 SSD 240GB

High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirpasaa -- 18 Haziran 2020; 1:10:46 >

• Son zamanlarda sıfır diye alınan , sorunlu veya redurbished en az 6 disk ile karşılaştım. Sıfır aldığınız disklerde en ufak bir anormallikte hiç düşünmeden iade yoluna gidin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayret halbuki hepsi olması gerektiği gibi paketlenmişti kutusu falan neyse sağolun yine de
  • Sorun “ Adata SU630 SSD 240GB“ dam kaynaklı

Aynı sorunu bende yaşadım yaklaşık 6 ay falan ne Zaman bu ssd bozuldu gittim james donkey nvm m2 ssd aldım sorun çözüldü

Firma sıfır adata yolladı ürünü açmadan çekmeceye attım

• Hdd biosta görünmüyorsa büyük ihtimal sorunludur. İkisini aynı anda takınca biostan ssd seçiliyse neden windows açılmıyor anlamadım. Harici harddisk kutusu olsaydı bir de ona takıp sistem açıkken bakardın görünecek mi diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 18 Haziran 2020; 4:24:22 >
  • Zamanında bozulmak üzere olan (okuma yazma hızları aşırı düşmüştü) bir ssdm vardı. Windowsum sağlam olan başka bir ssdde olmasına rağmen bir süre sonra bilgisayar çok yavaş açılmaya başladı. Bozulmak üzere olan ssdyi çıkarınca düzeldi her şey. Sanırım windows açılmaya çalışırken tüm donanımları kontrol vs. (tam bilmiyorum) ediyor. Hddyi kontrol ederken döngüye giriyor vs olabilir. Bilerek değil tecrübeyle konuştuğum için başka bir şey de olabilir.
  • BIOS'da görünmeyen HDD'yi Windows zaten göremez. Soket/pin/kablo/PCB veya IRQ çakışması gibi sorunlar varsa anakart sistemi başlatmıyordur. Disk çalışıyor olsa, çok sayıda bozuk sektör bile olsa farklı disk'de kurulu olan Windows geç de olsa açılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi. Windows ile ilgili kritik bir yerde bad sector var ise açılmaz. ( bu kısmı yanlış anlamışım ) ikinci disk busy moda girerse sistem o disk kontrolü adımını sonsuz süre bekler. Windows açılmaz. Aynı diskin harici olarak hiç sorunsuz açılabilme durumu da olabilir.

Biosta görünmeyen disk Windows'ta görünebilir.

Aynı sonuç farklı farklı nedenden kaynaklanabilir. Birinde çözüm olan diğerinde felaket olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 18 Haziran 2020; 10:42:49 >
  • ligoflecinds L kullanıcısına yanıt
    Çıkardığınız sonuçlar isabetli olmuş.

• emirpasaa E kullanıcısına yanıt
    Harici Sıfır Samsung 2.5" inç siyah kutusundan WD çıktı. Sıfır kutuyu kendim açtım.
    WD farklı zamanlarda alınan 3 adet 3.5" üçü de redurbished . Bir tanesi resmen bağırıyordu çalışırken ve anormal şekilde yavaşti.
    1 adet Seagate 2.5" 1 tb içi full dataydi.. ama Disk düzgün çalışıyordu. Sentinel diski sıfır saat çalışmış olarakn gösteriyordu. Testlerinde bir sorun çıkmadı.
    3.5 " Seagate 2 adet 2 tb. Birisine müşterinin kurtardigim verilerini koydum. Òncesinde Testlerde disk kötü durumda diye ikaz etmiştim. 1 hafta sonra musteri bu disk bozuldu diye beni aradı. Kafa attı disk. Verilerini yeniden teslim ettim.

Diskler , gittigidiyor, hepsi burada , n11 , amazon dan alınan diskler.

Sifir disk aldığınızda her zaman sıfır disk almıyorsunuz. Fiyatı çok cazip olan sıfır disk büyük ihtimalle yukaridakiler gibi çıkacak. Üçkağıtçılık da globalleşti

• DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    "yanlış bilgi" tanımı yanlış. Windows'un kurulu olduğu disk sorunsuz ise diğer disklerdeki hatalar Windows'un açılmasını engellemez. Windows'un açılmasını engelleyecek tek şey sistem dosyalarının zarar görmüş olmasıdır bu dosyalar da Windows'un kurulu olduğu sürücüde yer alır.

Bios'da görünmeyen disk çalışan bir Windows'da görünebilir, açılmayan bir Windows'da değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

"yanlış bilgi" tanımı yanlış. Windows'un kurulu olduğu disk sorunsuz ise diğer disklerdeki hatalar Windows'un açılmasını engellemez. Windows'un açılmasını engelleyecek tek şey sistem dosyalarının zarar görmüş olmasıdır bu dosyalar da Windows'un kurulu olduğu sürücüde yer alır.

Bios'da görünmeyen disk çalışan bir Windows'da görünebilir, açılmayan bir Windows'da değil.
    Ilk bilgiyi yazarken yanlış anlamışım. Mesajı editledim. Ama başka bir senaryo ekledim. 2. Disk Busy moda giren disk ise sistem donar ve windows işlemi devam edemez. Açılmaz.
    Diger yazdığınızı anlayamadım. açılmayan Windows'a zaten Windows açılmamış durumda iken bişey göremezsiniz. Aksini söylemedim

• Dostum ben sana sorunun kaynağını yazdım aynı problem Altay boyunca ben yaşadım
    Sorun adata nın ssd Diskinden kaynaklı, Sonrasında zaten bilgisayarda oyun oynarken bir anda kapandı ve hiç açılmadı garantiye gönderdim değişim yaptılar şu anda hiç vakit kaybetmeden ürünü garantiye gönder derim

• DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Bu mesajda bahsedilen türden problemlerde Windows disk'den cevap alamazsa ya disk'i kapatır ve sistemde göstermez ya da problem olduğuna dair uyarı verir. Windows'un GPU veya CPU gibi komponentlerin cevap vermemesi halinde donma ihtimali vardır fakat sistem disk'i dışında bir disk cevap vermez hale gelirse donma olsa bile okuma denemelerinin ardından bir süre sonra biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.