Şimdi Ara

İkinci Hdd'yi Bootable Yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda iki hdd var. Önceden birtanesinde w10 kullanıyordum. Daha sonra ikinci harddiske w8.1 kurdum. Şimdi w10 kurulu olan harddiski sıfırlayıp w8.1 olan harddisk ile devam etmek istiyorum fakat w8.1 kurulu olan harddiste önyükleme yöneticisi yok. 8.1 kurarken diğer harddiskte takılı olduğu için böyle oldu sanırım. Birde w10 u açınca w10 un kurulu olduğu hdd C: 8.1 olan hdd D: olurken 8.1 açınca da tam tersi oluyor. W10 kurulu olan harddiski çıkarıp bilgisayarı açınca biosa giriyor. Sata girişlerinde 8.1 kurulu harddiski görüyor ama boot menüsünde görmüyor. EasyBCD ile sürücü değiştirmeyi denedim fakat sanırım uefi olduğundan dolayı olmadı. Format atmadan ve 8.1 kurulu yani boot olmayan hdd'de ki dosyalara dokunmadan bunu çözebilirmiyiz acaba ?

• Windows 10'un olduğu harddiski çıkarıp Windows 8.1'i USB DVD hangisiyle kurduysan onla kurulum yapar gibi açıp sistemi onar ı deneyebilirsin.Bende de böyle olmuştu bu yolla çözdüm.
  • Dediğinizi denedim fakat başlangıç onarıcı çalışmadı ve diskiniz kilitli diye hata aldım. Şu komutu cmd yi yönetici olarak açıp yazdım. Birkaç saniyelik işlem ile çözdüm. Teşekkürler

bcdboot C:\Windows /s C:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol08 -- 12 Nisan 2017; 14:12:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.