İKİNCİ ÖĞRETİM İLE ÖRGÜN ÖĞRETİM ARASINDA HARÇ ÜCRETİ KONUSUNDA FARK VAR MI NE GİBİ AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI VAR BİLGİSİ OLANLAR YAZSINLAR HERKES BİLGİLENSİN BİLDİKLERİNİ PAYLAŞANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
bana ikinci ogretim cok daha mantikli geliyr 3-5 arasi derse gir 10 da cik aksam hayatina akarsin kacta uyursan uyu erken kalkma derdi yok tek cirkin yeri donemlik 600-800 arasi bir para yatiriyrsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
hocalar bütünlemede para almak için bilerek bırakıyorlarmış arabamı değişicem para lazım gibi efsaneler doğrumu
Üniversitelerde İkinci Öğretim Nedir Ne demektir?
Bazı yükseköğretim kurumlarında örgün önlisans ve lisans programlarının eşdeğerinde programlar açılmaktadır. Bu türdeki öğretimler örgün öğretim dışındaki saatlerde (akşam saatleri ya da hafta sonları) yapılıyor. Bu öğrenciler örgün öğretim öğrencilerinden daha yüksek oranda harç ödüyorlar. İkinci öğretimden mezun olan öğrencilerin diplomalarında, ikinci öğretimle ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmiyor.
İkinci öğretim nedir? Bazı üniversitelerde ön lisans ve lisans programlarının eş değeri olan, örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda öğrenim görüldüğünü anlatan öğretim şekline ikinci öğretim denilmektedir
İkinci öğretimin Örgün öğretimden farkları nelerdir?
– Okula giriş ve çıkış saatlerinin farklı olması. – Harç ücretlerinin olması. – Puanlarının örgün eğitime göre düşük olması.
İkinci öğretimde okumanın avantajları nelerdir?
-Öğrenciler isterlerse yarı zamanlı bir işte çalışabilirler. – Örgün öğretimle aynı diploma ve unvana sahip olurlar. – Örgün öğretimdeki öğrencilerle aynı haklara sahiptirler. – KYK (Kredi Yurtlar Kurumu ) Öğrenim Kredisi ve Bursuna başvurabilirler.
İkinci öğretimde okumanın dezavantajları nelerdir?
– Okul giriş ve çıkış saatlerine alışmaları zaman alabilir. – Sosyal aktivitelerden yararlanma imkânları kısalabilir. – Saatlere alışma evresinde psikolojik sorunlar yaşanabilir. – Ulaşım imkânları kısıtlanabilir. -Katkı (harç ) kredisi alamazlar.
– İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar. http://www.basarisiralamalari.com dan alıntı
ykphndmn
kullanıcısına yanıt
yok be hocam ne alaka benim arkadaşım sakarya ikinci öğretimde okuyor gayet güzel bir ortalama ile geçti
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme