Şimdi Ara

İktisat ve İşletmede Üniversite Seçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İktisat ve işletme tercihi yapacağım. 26 bin sıralamam.

Sizce YTÜ'nün Türkçe bölümlerini mi, yoksa İstanbul Üni.'nin İngilizce bölümlerini mi öne yazayım?
    Bu arada gönlüm Yıldız'dan yana ama bölümler Türkçe. Sizce?

• bu bölümleri hiç tavsiye etmem pdr yaz küçük şehirde duramam dersen maliye yaz, iktisat işletme açiktan oku daha iyi para ve zaman kaybetmemiş olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

bu bölümleri hiç tavsiye etmem pdr yaz küçük şehirde duramam dersen maliye yaz, iktisat işletme açiktan oku daha iyi para ve zaman kaybetmemiş olursun

Bende pdr ve ingilizce işletme arasında kaldım.... niye tavsiye etmiyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

bu bölümleri hiç tavsiye etmem pdr yaz küçük şehirde duramam dersen maliye yaz, iktisat işletme açiktan oku daha iyi para ve zaman kaybetmemiş olursun

Pdr hiç yakın olmadığım bir alan malesef. Ben de uzun süre böyle düşünmüştüm ama bu tercih döneminde birçok mezun ve okuyanla konuştum. Beni aydınlattılar ve şöyle söyleyeyim marmara ingilizce işletme mezunu biri 3 yerde staj yapmış(british american tobacco gibi yerlerde) ve mezun olmadan IBM'de sözleşme imzalamış. Ytü İktisat mezunu biri ise çok çabalamış ama şu an big four denilen denetim şirketlerinin birinde PWC çalışıyor.

Bunlar bana çok güzel örnek teşkil ettiklerinden aslında İİBF'nin çok da korkulmaması gereken bir alan olduğunu anladım. Yani tabi gelişime ve rekabete açıksan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havadakileylek -- 10 Temmuz 2013; 15:39:53 >

• miroslavs M kullanıcısına yanıt
    pdr oluyorsa her türlü yaz işletme çok fazla mezun var kontenjanlari çok yüksek açiktan da okunuyor devlete atanmasi çok çok çok zor özelde iş bulman salt işletme diplomasiyla çok çok çok zor işletme sana bir meslek kazandirmaz
  • eğitim dili ingilizce olan bölümleri tavsiye ederim.

• İstanbul üniversitesi ingilizce işletmeye ne diyorsunuz arkadaşlar? Ya istanbul ingilizce işletme ya da ege veya 9eylül pdr yazıcam...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • istanbul ingilizce işletmeyi yaz dostum ama tabi istiyorsan bende dünüşüyorum ama gelmez sıralamam 38 bin 30 binle almış
  • Açıktan işletme iktisat okuyup iş bulmaya çalışırsan bulamazsın tabiki bu bölümün en temel özelliği çoklu yabancı dil bilmen gerekiyor.Eğer bilirsen çok iyi maaş alırsın ama sadece ne biliyim anadoludaki bir üniversiteden aldığın diplomayla hiçbirşey olmaz.İstanbul üniversitesi ingilzce işletme daha ağar basar.Ama kendini diploma alana kadar boş boş bırakmayacaksın yaz tatilllerinde yurtdışı yapıp dili sağlamlaştıracaksın diksiyon kurslarına gideceksin ki ancak o şekilde holdingler seni kapar.Yoksa klasik türk insanın aklına göre hareket edersen işletme bitirdim açım diye ağlarsın.
  • Ankara SBF isletmeye ne diyorsunuz arkadaslar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

Açıktan işletme iktisat okuyup iş bulmaya çalışırsan bulamazsın tabiki bu bölümün en temel özelliği çoklu yabancı dil bilmen gerekiyor.Eğer bilirsen çok iyi maaş alırsın ama sadece ne biliyim anadoludaki bir üniversiteden aldığın diplomayla hiçbirşey olmaz.İstanbul üniversitesi ingilzce işletme daha ağar basar.Ama kendini diploma alana kadar boş boş bırakmayacaksın yaz tatilllerinde yurtdışı yapıp dili sağlamlaştıracaksın diksiyon kurslarına gideceksin ki ancak o şekilde holdingler seni kapar.Yoksa klasik türk insanın aklına göre hareket edersen işletme bitirdim açım diye ağlarsın.

Sonuna kadar katiliyorum. Duz bir isletme iktisat mezunu olmak istemeyen bilincli herkes bunlari goze aliyor zaten. Dil ogreniyor, staj yapiyor, proje yapiyor...

Bolumu kazanirsak zaten yakin gelecekte yapmamiz gerekenleri biliyoruz. Ama biri cikiyor yok sokaktaki bin kisiden on milyonu isletme mezunu, yok ac gezmek istiyosan oku gibi seyler soyluyor. Diyecek bisey bulamiyorum. Biz de farkindayiz, gidip de sutcu imam okumayacagiz zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.