Şimdi Ara

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
9
Favori
106.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir de Alman BF 109 tipi uçakta gunner'ı kullanabilmem için hangi tuşa basmalıyım. Gunner yarım gözüküyor. net bir atış için geçmem gerekiyor. Çok soruyorum ama artık kusuruma bakmayın yeni yeni öğrenmeye başlıyorum.
  • SHIFT + F1 veya CTRL + F1. Bu iki kombinasyondan biriydi.
  • SHIFT + F1
  • Bu özelliğin ne işe yaradığı hakkında bir fikri olan var mı?
  • BF-109 ve bazı uçaklarda koltuk hafif sağa yerleştirilmiştir. Aslında Shift+F1 ile bu tür uçaklarda normal görünüme geçilmiş oluyor.
  • Teşekkür ediyorum emptyrean üstad.

İt dalaşında çok sıkıntı çekiyorum. Average zorluk seviyesinde düşman açmama rağmen (v1.2) uygun vurma durumu yakalayamıyorum. Düşman genelde arkamda oluyor. Bu konu içinde belirtilen savaş manevralarını çalışmam lazım. Bana bunun dışında neler önerirsiniz? Düşmanı avlamak için ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?

Ayrıca ben FW-190 modelini çok sevdim. Bu uçakla it dalaşı antrenmanı yapmak için karşıma hangi model rakip alsam? Daha güçsüz ve daha yavaş bir rakip olursa manevraları çalışabilirim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 28 Şubat 2007; 19:34:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Teşekkür ediyorum emptyrean üstad.

İt dalaşında çok sıkıntı çekiyorum. Average zorluk seviyesinde düşman açmama rağmen (v1.2) uygun vurma durumu yakalayamıyorum. Düşman genelde arkamda oluyor. Bu konu içinde belirtilen savaş manevralarını çalışmam lazım. Bana bunun dışında neler önerirsiniz? Düşmanı avlamak için ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?

Ayrıca ben FW-190 modelini çok sevdim. Bu uçakla it dalaşı antrenmanı yapmak için karşıma hangi model rakip alsam? Daha güçsüz ve daha yavaş bir rakip olursa manevraları çalışabilirim diye düşünüyorum.

kharia mesela FW-190 D-9, Focke Wulf modelini aldığını varsayalım... saatte ortalama hızı 607 kilometredir. bunun karşısına A6M2a Zero Model 11, Mitsubishi serisinden; F4F-3 "Wildcat", Grumman serisinden; F4U-1a "Corsair", Chance Vought serisinden; F6F-5 "Hellcat", Grumman serisinden; Hurricane Mk.I, Hawker serisinden; Ki-43-1a "Oscar", Nakajima serisinden; P-36 A-3 (Hawk 75), Curtiss serisinden uçaklar alabilirsin... bunlarla çok iyi it dalaşı antrenmanı yapabilirsin dostum... iyi avlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 28 Şubat 2007; 20:32:01 >

• Ne yazık ki bende sadece Sturmovik'in ilk versiyonu var. Ne eklenti paketlerini, ne de 1946'yı Avcılar'da bulamadım. Bu yüzden orjinal Sturmovik oynuyorum. 1946 şu an iniyor ama ne zaman tamamlanır Allah bilir. Kısacası orjinal oyunda olan bir rakibe ihtiyacım var.
  • 1946'yı indirdikten sonra 4.08 yaması var yukarıda bi yerde linkini vermiştim, onu da kur... daha önce çıkmış olan bütün versiyonlar tek bir pakette...
  • Olur abi kurarım da çok uzun sürecek bunu indirmesi. Bu yüzden orjinal oyunda it dalaşı antrenmanı yapabileceğim bir uçak arıyorum.
  • valla ilk serideki uçak kapsamını pek hatırlamıyorum ama Hurricane Mk.I serisi olması lazım, onlarla deneme yapabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Teşekkür ediyorum emptyrean üstad.

Aslında uçakları sınıflşarına ve performanslarına göre kullanmak lazım. İyi bi örnek vermişsin, gerçek hayatta olsaydı inan bana FW-190 it dalaşı için seçeceğin son uçak olurdu. FW-190 manevra kabiliyeti bakımından çok iyi değildir ama müthiş bir hızı vardır. Bu nedenle düşman avcı uçaklarına karşı it dalaşından ziyade vurkaç taktiği uygulanır. Bir de zırhı iyi olduğu için bombardıman uçaklarına karşı oldukça etkilidir. Aynı şekilde BF-109 manevra kabiliyeti ve hızı iyi sayılırken motoru son derece duyarlıdır, it dalaşında çok işe yararken bombardıman uçaklarına karşı son derece dikkatli olman gerekir zira motor kısmına yiyeceğin bir mermi bile seni savaş dışı bırakabilir. Denemek isteyen bir B-17'ya arkadan biraz fazla yaklaşsın ve yediğiniz ilk salvoda ön camın yağ içinde kapkara kaldığını göreceksiniz. Yine örnek vermek gerekirse Japon Zero avcı uçakları manevra bakımından oldukça iyidir ancak son derece zayıf yapılıdır, aldığınız ilk isabette kibrit gibi tutuşabilir. Aksine Amerikan P-47 ise taş gibidir, arkadan bir düşman avcısı tüm cephaneliğini üzerine boşaltabilir ve buna rağmen yaralı da olsa üsse dönme şansın vardır.
    İt dalaşı çalışmaları için uçaktan önce düşman pilotunun yeteneğini "rookie" (çaylak) olarak seçersen daha iyi olur. Bu tür kısa hava savaşları kolay gelmeye başlayınca düşman yeteneğini önce "average"a sonra daha yüksek seviyelere çekebilirsin. İngilizcesi olan arkadaşlar mutlaka oyunun klasöründe bulunan "Aircraft Guide" adlı pdf dosyasına gözatsınlar. Her uçak teknik özellikleri ve hangi taktiklere daha yatkın olduğu gibi özellikleriyle anlatılmış. Sevdiğiniz ve genellikle kullandığınız uçağın teknik ve taktik özelliklerini mutlaka iyi bilin. Çok işe yarıyor.

• Anlıyorum emptyrean. Uçakları biraz daha iyi tanısam daha iyi olur. Bu arada zorluk seviyesini rookie'ye çektim. Baktım olmuyor, zorluğu düşürdüm ben de.

Yalnız ne yazık ki "Aircraft Guide" dosyası bende yok. Sanırım benimki ilk Sturmovik olduğu için durum böyle. Sizde 1946 mı kurulu? Sanırım 1946 ile beraber geliyor.
  • Evet, maalesef 1946'nın yeniliklerindenmiş. Yine dehttp://rapid share.com/files/18775130/Aircraft_Guide.rar.html adresinden indirebilirsin.
  • Abi çok teşekkür ederim. Ben de arıyordum şu an. Eğer kendin upload ettiysen zahmet vermiş oldum. Sağolasın.
  • kharia dostum aradığın şey burada... verdiğim linkte HardBall's Aircraft Viewer var, uçakları tüm özellikleriyle karşılaştırmalı bu ufak programda bulabilirsin. kuruluma ihtiyacı yok. uçakların beygir güçleri, torkları, max hızları, tırmanma süreleri, silah ve cephane türlerine...vs. kadar bi çok bilgiye buradan ulaşabilirsin. ayrıca en güzel özelliği de iki uçağın karşılaştırmasını yapabilmen, üstteki "show advantage" butonuna basınca üstün özelliklere sahip bölümler kırmızı renkte yanacaktır. işte linki de aşağıda... bi de ayrıca şunu söyleyeyim forever bf-109

http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=325

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 1 Mart 2007; 19:37:44 >

• Teşekkür ediyorum foxhound, çok güzel bir program. emptyrean dostumun verdiğiyle de beraber iyi bir veri tabanım oluştu.

Evet, ben de bugün sık sık BF-109 ile oynadım. Gerçekten FW-190'a göre çok daha iyi bir manevra yeteneğine sahip. Çok güzel bir uçak. Kokpitinde de ihtiyaç olan her şey var. Rookie 1v1 oyun açıp alıştırma yapıyorum sık sık. Arada kariyer bölümünde de ilerliyorum. Şimdilik iyi gidiyor.
  • önemli değil dostum kafana takılan herhangi bir şey olursa çekinmeden sor, yardımcı olalım...
  • Arkadaşlar ben IL-2 Sturmovik 1946 oyununu Hloby gosteremıorum bende il2.exe dosyasını istiyor ama sistem klasorunde il2fb.exe dosyasi var ve bunu kabul etmıyor. Acaba benımle aynı problemı yasayab bırılerı var mı yardım ederseniz sevınırım. Ayrıca oyunum orjinal IL-2 Sturmovik 1946 oyunda hata olması mumkun değil.
  • bierhoofhttp://www.gamecopyworld.com/ adresine gir, game index kısmından, IL-2 Sturmovik: 1946'ya (new yazıyor yanında) tıkla. IL-2 Sturmovik: 1946 [MULTI3] Fixed EXE'yi indir (4 mb), oyunun kurulu olduğu klasörün içine yapıştır. daha sonra tekrar dene, muhtemelen exe. yi bulacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 4 Mart 2007; 2:39:25 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.