Şimdi Ara

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
9
Favori
106.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Sturmovik'te kullanmak üzere aşağıda linkini verdiğim joystick'i almayı düşünüyorum. Bir arkadaş Logitech Attack 3'ü önermişti ama bu da sanırım aynı özelliklere sahip ve fiyatı da ona göre çok daha uygun. Siz ne dersiniz?

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=91684&productid=bd61461
  • Bence Trust vb markalardan uzak durmak lazım. İyi joytick yapabiliyor olabilirler ancak yeterince uzun ömürlü olmuyor. O nedenle Saitek veya Logitech öneriyoruz. Hem iyi hem de taş gibi. 4-5 aydır Attak3 kullanıyorum. Ne manevralardan çıktım hala kolda en ufak bir gevşeme bollaşma olmadı. Oysa eski Joystick'im 1-2 ayda yalama olmuştu diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Arkadaşlar ben Sturmovik'te kullanmak üzere aşağıda linkini verdiğim joystick'i almayı düşünüyorum. Bir arkadaş Logitech Attack 3'ü önermişti ama bu da sanırım aynı özelliklere sahip ve fiyatı da ona göre çok daha uygun. Siz ne dersiniz?

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=91684&productid=bd61461

aynı joystickin speedlink marka olanı bende var , ayrıca daha ucuza satılıyor
    joystickin en üstünde bulunan yuvarlak şey etrafına bakınmanı sağlıyor özellikle sturmovikte mausu kullanmadan etrafına bakmak güzel oluyo(tabi diğer joysticklerde de vardır pek bilmiyom)
    alalı 2 ay filan oldu gayet memnunum bi sorun çıkarmadı . titreşimi altındaki tuşla kapatılabiliyor . turbo diye bi fonksiyonu var ne işe yarıyor bilmiyorum . bide kendi ekseni etrafında sağa sola dönebiliyo rudder için(rz ekseni) . bide hız ayar şeyi var güzel bi joystick . simulasyonlar zor geldiği için oynama hevesim kaçıyo bi süre sonra o yüzden pahalı şeyler almıyorum

link :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=84310&productid=bd45696
    link 2 :http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=V3EHMT4LOS6SCF5DL1RN

not: solaksan bunu alma
    not 2 : turbo fonksiyonu ne işe yarar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManitoN -- 25 Şubat 2007; 13:58:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Arkadaşlar ben Sturmovik'te kullanmak üzere aşağıda linkini verdiğim joystick'i almayı düşünüyorum. Bir arkadaş Logitech Attack 3'ü önermişti ama bu da sanırım aynı özelliklere sahip ve fiyatı da ona göre çok daha uygun. Siz ne dersiniz?

bence de dostum eğer iyi bir joystick almak istiyorsan logitech ya da saitek'i öneririm...

• quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Yalnız hız kazandıkça bu tork etkisinden kurutulacağınız için yön dümenini yavaş yavaş normal haline getirmelisiniz. Pistten kalkışta pek sorun yaşatmasa da uçak gemisi kalkışlarında oldukça baş ağrıtabiliyor. Dümen pedalı uçuş simülasyonlarında (hele 2. dünya savaşı dönemi uçaklarında) oldukça önemli ama ülkemizde uçuş dümeni pedallı (rudder) bir Joytick göremedim hala.

ben direksiyon setimin pedallarını kullanıyorum rudder niyetine acayip işe yarıyor.. logitech formula force ex direksiyon seti var ve joistikle hiçbir uyumsuzluk yapmadan çalışıyor.. gerçi yeni bir joistik almam lazım.. :)
  • kendi çektiğim 2 screeni koyayım

açıklama : atış denemeleri yapmak için kendime f4u4 corsair , karşıma hantal bi uçak taşıma uçağı alıyorum
    onla uğraşırken o döndü ben de döneyim derken çarptım yanlışlıkla , patlama anından 1 saniye öncesi , kanat kırılıyor
    fotonun linki (1152x864) :http://img53.imageshack.us/img53/9446/ohagq0.jpg
     Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya

açıklama : bu sefer karşıma hızlı bi japon uçağı aldım , bi saat uğraştım vurdum düşmedi , sonra karşımdaki uçak inmeye başladı ben de onu takip ederken o döndü ben dönemedim yere çakıldım . 30 sn sonra geldi yanıma düştü
    fotonun linki (1152x864) :http://img339.imageshack.us/img339/2497/iftetd9.jpg
     Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya

• geçmiş olsun...
  • Arkadaşlar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bugün Logitech Extreme 3D Pro marka joystick'i aldım. Açıkçası aradığım bütün özellikler var ve çok memnun kaldım. Fakat biraz ağır ve büyük.

Bir de arkadaşlar Sturmovik'te düşman uçaklarıyla dost uçakları ayırtetmekte zorlanıyorum. Acaba düşman uçaklarını ekranda yazıyla falan belirten bi özellik var mı? Controls menüsünü kurcaladım bulamadım. (Map'i kullanmak zor oluyor her zaman.)
  • difficulty ayarlarından yapabilirsin, sanırım icon olacaktı.
  • Çok teşekkürler. Biraz acemiyim kusura bakmayın.

Belirttiğiniz özellik single mission'larda işe yararken quick mission bölümünden oyun açtığım zaman ne yazık ki çalışmıyor. Acaba benim oyunda mı bir sorun var? (Sturmovik v1.1)

Bir de arkadaşlar Sturmovik 1946 ile normal Sturmovik'in grafik motorları aynı mı? İndiricem korkuyorum bilgisayarı kasar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 26 Şubat 2007; 17:58:44 >
  • 1946 ile Il2'nin grafik motorları neredeyse aynı, 1946, Il2'ye göre çok az geliştirilmiş hali. Ancak 1946'nın asıl farklı yanı uçuş motoru (fizik motoru), 1946'da gerçeğe daha yakın ve çok daha zor bir uçuş modu var.
  • Merhaba Arkadaşlar Il-2 Sturmovik 1946'ı yeni aldım. Aslında Ace's Exp. Benim sorum uçakları kaldırmak ile ilgili kaldırabiliyorum ancak uçak hep sola çekiyor. havada otomatik pilota aldığımda da sağa yatıyor. Bu oyun hakkında bana biraz yardım edebilecek var mı? msn: oliver_bierhoof@hotmail.com Bir de HyperLobby nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bierhoof -- 27 Şubat 2007; 14:37:37 >
  • Havadayken mi sola çekiyor yoksa yerdeyken mi? Havadayken oyun içindeki fiziksel etkiler dışında bir çekme olmaması lazım. Eğer joy ile oynuyorsanız joy'un kalibre edildiğinden emin olun. Eğer yerdeyken sola çekiyorsa bu normal bir durum. Rudder ile bu durumu dengeleyebilirsiniz.

Hyperlobby oyunu online oynamanızı sağlayan bir yazılım. Fakat henüz kullanmadığım için fazla bilgi veremeyeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bierhoof

Merhaba Arkadaşlar Il-2 Sturmovik 1946'ı yeni aldım. Aslında Ace's Exp. Benim sorum uçakları kaldırmak ile ilgili kaldırabiliyorum ancak uçak hep sola çekiyor. havada otomatik pilota aldığımda da sağa yatıyor. Bu oyun hakkında bana biraz yardım edebilecek var mı? msn: oliver_bierhoof@hotmail.com Bir de HyperLobby nedir?

aynı durum havadayken bende de var
    hatta 1. sayfada bi video koyup sormuştum neden olur diye . hala var orası ayrı , o sağa sola gittikçe bende joysticki sağa sola çeviriyorum :D
  • Oncelıkle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sorun hem havada iken hem de uçağın kalkışı sırasında oluyor. Oyunu Realistic mod ile oynuyorum. Yerden kalkış sırasında sürekli sola çekiyor. Sonunda Ters yönden de olsa kalkış yapabiliyorum. havada ise otomatik pilot a aldığım da uçak irtifa kaybederek sola yatıyor. Büyük olasılık ile rudderlarda ancak ben oyunun tuşlarını çalıştıramadım. yani gunner a geçmek için ornek C diyor ancak C işlemiyor. mesela rudder ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam Sağ control + T diyor ama bastığım halde kullanamıyorum. Ya da ben yapamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim. ilk kez IL-2 sim. oynuyorum. Realistic modda oynamım sebebi zor olsa da daha hızlı ve kolay alışmak için. Ayrıca Josticklerim: Logitech Attack ile speedlink. İkisini de denedim ikisinde de problem aynı. şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bierhoof -- 27 Şubat 2007; 17:06:02 >
  • Artık uçağı kaldırırken Z ve X tuşları sayesinde Tork etkisinden kurtulmayı başarıyorum ama halen uçağım havada iken otomatik pilota aldığımda hızla irtifa kaybederek sağa veya sola çekiyor. ( bazı uçaklar tip uçaklar sağa, bazıları ise; sola yatıyor.) Oyunu iyi bilen arkadaşlar bir yardım ederse çok sevinicem.
  • Evet rudder'ı Z ve X tuşları kontrol eder. C tuşuna gelince, eğer kullandığınız uçak iki veya daha fazla mürettabata sahipse işe yarar. Yani atıyorum bir avcı-bombardıman uçağı kullanıyorsunuz, arkasında savunma topu veya makinalı tüfeği var; C tuşuna basarsanız pilot konumundan söz ettiğim konuma geçersiniz. Kısacası tek kişilik uçakta C tuşu işe yaramaz.

Havadaki sorununuza gelince. Oyunda rüzgar vb. fiziksel nedenlerden dolayı siz joy'u düz tutsanız bile uçak düz durmayabilir. Aşağı, yukarı ve az da olsa sağa veya sola sapabilir. Ne yazık ki uçarken sürekli uçakla cebelleşmek zorundasınız. Eğer bu sapmalar sizde çoksa ve sürekli aynı şekilde oluyorsa joy'un kalibrasyon ayarında falan sorun olabilir.

Otomatik pilotta sapmasını ise şu sebebe bağlıyorum. Kule veya uçuş lideriniz size belli bir kordinat ve yükseklik vermiştir göreviniz için. Otomatik pilota aldığınızda bilgisayar sizi bu yöne doğru ayarlıyordur. Ben böyle olduğunu sanıyorum, emin değilim tabi.

Son olarak Realistic modda oynamanız bence de daha iyi. Uçağa etkiyen stall, spin gibi şeylere erkenden alışır, ilerde zorluk çekmezsiniz. Yine de bazen sınırsız mermiyle oynayıp atış yeteneğinizi geliştirmenizi öneririm.

Ben de Sturmovik'de yeni sayılırım. Burda oyunu çok iyi bilen arkadaşlar var. Eğer bir yanlışım olursa düzeltirler umarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: bierhoof

Artık uçağı kaldırırken Z ve X tuşları sayesinde Tork etkisinden kurtulmayı başarıyorum ama halen uçağım havada iken otomatik pilota aldığımda hızla irtifa kaybederek sağa veya sola çekiyor. ( bazı uçaklar tip uçaklar sağa, bazıları ise; sola yatıyor.) Oyunu iyi bilen arkadaşlar bir yardım ederse çok sevinicem.

havadayken uçağın bir yöne doğru yatması motorun tork etkisinden dolayı kaynaklanıyor, yani pervane bir yöne doğru dönerken uçağı da tersi yönde iter bu nedenle dediğin durum gerçeklerşir. bunu rudder trim yaparak engelleyebilirsin. controls menüsünden bak, rudder trim left-rigth var uçak hangi yöne yatıyorsa tersi yöne trim yapman gerekir. sanırım ctrl (ya da shift) + sağ, sol tuşlarıyla yapıyorduk...

otomatik pilottaki durumu anlamadım, bence otomatik pilotu kullanma her türlü kendin pratik yapmaya çalış...

• Sorularımı cevabsız bırakmadığınız ve ilgilendiğiniz için sizlere teşekkür ederim Kharia ve Foxhound.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bierhoof -- 27 Şubat 2007; 23:05:40 >
  • Önemli değil bierhoof. İlk zamanlar zorlanman ve sorun yaşaman çok normal. Sorarak, kurcalayarak gün geçtikçe daha fazla şey öğrenirsin. Umarım tez zamanda alışır oyunun tadını çıkarırsın.

foxhound;

Abi yatmalar için aileron trim mi yapması gerekiyor yoksa rudder trim mi? Aileron trim CTRL + yukarı-aşağı ile (SHIFT + yukarı neutral), rudder trim ise CTRL + Z veya X ile (SHIFT + Z neutral) yapılıyor.

Açıkçası ben trim olayını pek kullanmıyorum. Kolu belli yönde oynatmak yetiyor bana. Trim kasayım derken manevra yapamıyorum, zira uçağın sapma yönü sürekli değişiyor ve sık sık trim yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Sturmovik İçin Birkaç Link:

Arkadaşlar aşağıdaki sitede uçakların özellikleri tablo halinde verilmiş. Ayrıca sitede oyundaki uçakların kokpitlerindeki göstergelerin ne işe yaradığını resimli anlatan bir bölüm var. Tavsiye ederim.

http://free-st.htnet.hr/dvd/

Aşağıdaki linkte de eğitim replayları var. İndirip oyunun training bölümüne atabilirsiniz.

http://www.airwarfare.com/Sims/IL2/il2_tracks.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 27 Şubat 2007; 23:55:57 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.